Kategori:  HDD/SSD
Tråden er læst: 1072 gange.
Overvåg denne tråd


Elitebruger
  
Svar/Indlæg
352/58
Tilføjet:
05-11-2017 05:09:56

Hdd caddy ses ikke i Bios

#0
er der nogle kloge hoveder der kan hjælpe mig
har lige monteret en hdd caddy med en sandisk ssd
i kærestens bærbare. (acer e5-574tg-52xj)
jeg kan se den i boot menu og i windows
men under boot priority kan jeg ikke se den.

jeg har valgt at lade den org disk sidde i som lager
men der er stadig installeret win10 på den også
og vil helst ikke til at skille hele maskinen for at tage den ud
da jeg skal under tastaturet

mvh
Jens K
System info:
StyresystemWindows 7 64bit
BundkortAsus Maximus V Gene
Chipsetz77
CPUIntel, i7 3770
Gfx Nvidia, gtx 780
Ram16gb noname
Psurm 550
CPU KølingAndet, Corsair H50
Harddisk240gb Sandisk SSD


Newbie
  
Svar/Indlæg
65/1
Tilføjet:
05-11-2017 07:19:01
Re: Hdd caddy ses ikke i Bios
#1
Er der overhovedet en boot partition på den nye hdd som bios kan vælge? Nyere bios eller gammel uden uefi?
System info:
StyresystemWindows 10 64bit
BundkortAsus Maximus Hero VIII
ChipsetZ170
CPUIntel, 6600K
Gfx Nvidia, Asus GTX 1080 Strix
RamHyper X
PsuEnermax 1500W
CPU Køling?,
HarddiskSamsung EVO 860

Elitebruger
  
Svar/Indlæg
352/58
Tilføjet:
05-11-2017 07:31:59
Re: Hdd caddy ses ikke i Bios
#2
Har lavet en clon af org disk.
Og uefi bios
System info:
StyresystemWindows 7 64bit
BundkortAsus Maximus V Gene
Chipsetz77
CPUIntel, i7 3770
Gfx Nvidia, gtx 780
Ram16gb noname
Psurm 550
CPU KølingAndet, Corsair H50
Harddisk240gb Sandisk SSD

Moderator
  
Svar/Indlæg
4670/113
Tilføjet:
05-11-2017 09:38:52
Re: Hdd caddy ses ikke i Bios
#3
Prøv at hop ind i Diskhåndtering, og under Eneskaber for drevet klik på Diskenheder og se om det står som MBR eller GPT.

Det er ikke alle cloning programmer der selv kan finde ud af at gøre dette undervejs, og boot info gemmes ikke på samme måde med MBR/GPT smile

Hvis den nye disk ikke er samme format som den gamle, så sæt den til MBR eller GPT så de matcher og prøv at clone igen smile
System info:
StyresystemWindows 10 64bit
BundkortMSI Z370 SLI Plus
ChipsetZ370
CPUIntel, I7-8700K, 3.4Ghz (4,3Ghz Turbo) 12Mb L3
Gfx Nvidia, Gigabyte GTX670 2GB med Fullcover vand
Ram2x8GB Corsair Vengeance LPX DDR4 3000 @ 15-17-17-35-T2 (CMK16GX4M2B3000C15)
PsuCorsair CX450M 450W ATX 2.4 Modulær
CPU KølingVand,
HarddiskToshiba XG4 256GB M2 OEM (OS) OCZ Vertex 4 128GB (Spil) , Samsung CM871 OEM 128GB (Spil), Lite-ON 256GB OEM SSD (Spil), WD WD2500BEVS 320GB (Data)

Elitebruger
  
Svar/Indlæg
352/58
Tilføjet:
05-11-2017 09:42:04
Re: Hdd caddy ses ikke i Bios
#4
Det vil jeg lure på
Men ændre det mon på om jeg kan sætte maskinen til at boote fra den.
Hvis jeg booter på den fra boot menu'en køre den fint. Men ikke særlig fedt at skulle det altid.
Og er der et lille trik til at gøre så den ikke kan boote fra den gamle disk.
Uden at slette noget. For at se om den så tager den SSD.

Kan tilføje jeg ikke kan diable den org disk i boot priority

Posten blev redigeret af Krik d. 05-11-2017 09:49:10.
System info:
StyresystemWindows 7 64bit
BundkortAsus Maximus V Gene
Chipsetz77
CPUIntel, i7 3770
Gfx Nvidia, gtx 780
Ram16gb noname
Psurm 550
CPU KølingAndet, Corsair H50
Harddisk240gb Sandisk SSD

Moderator
  
Svar/Indlæg
4670/113
Tilføjet:
05-11-2017 10:09:05
Re: Hdd caddy ses ikke i Bios
#5
Hvis du ikke kan se den i bios er den forresten nok MBR, alm bios og UEFI bios kan ikke se hhv MBR og GPT diske, UEFI bios kan dog ofte godt se en MBR disk hvis man bruger legacy mode smile

Legacy mode kan self også være en løsning i sig selv.

Det er helt normalt at man ikke kan disable den eneste disk i boot priority, det skulle du gerne kunne med den gamle disk når bios kan se en anden disk smile
System info:
StyresystemWindows 10 64bit
BundkortMSI Z370 SLI Plus
ChipsetZ370
CPUIntel, I7-8700K, 3.4Ghz (4,3Ghz Turbo) 12Mb L3
Gfx Nvidia, Gigabyte GTX670 2GB med Fullcover vand
Ram2x8GB Corsair Vengeance LPX DDR4 3000 @ 15-17-17-35-T2 (CMK16GX4M2B3000C15)
PsuCorsair CX450M 450W ATX 2.4 Modulær
CPU KølingVand,
HarddiskToshiba XG4 256GB M2 OEM (OS) OCZ Vertex 4 128GB (Spil) , Samsung CM871 OEM 128GB (Spil), Lite-ON 256GB OEM SSD (Spil), WD WD2500BEVS 320GB (Data)

Elitebruger
  
Svar/Indlæg
352/58
Tilføjet:
05-11-2017 11:16:39
Re: Hdd caddy ses ikke i Bios
#6
Begge er GPT.
Selvom jeg ændre til legacy kan jeg stadig ikke se den.

System info:
StyresystemWindows 7 64bit
BundkortAsus Maximus V Gene
Chipsetz77
CPUIntel, i7 3770
Gfx Nvidia, gtx 780
Ram16gb noname
Psurm 550
CPU KølingAndet, Corsair H50
Harddisk240gb Sandisk SSD

Moderator
  
Svar/Indlæg
4670/113
Tilføjet:
05-11-2017 12:24:28
Re: Hdd caddy ses ikke i Bios
#7
Ah det er så nok fordi at Bios jo ikke kan indlæse mere end 1 Windows boot manager slår det mig lige smile

Dvs du er nød til at fjerne eller formatere den gamle disk for at der ikke ligger 2 af dem.

Jeg er dog ikke skide meget inde i det med windows boot manager og hvordan Win8/Win10 håndtere kopier af samme OS, Win7 invalidere den ene install (den modsatte af den man booter fra efter en kloning)

Så jeg vil anbefale at du kloner igen engang, slukker Pc´en ned og hiver den gamle disk fra.

Dog vil Bios altid hive bootinfo fra det drev med lavest portnr (hvilet ret sikkert er det hvor den gamle disk sidder nu) så du bør sætte det nye drev over på den gamles plads når du fjerner den hvis du vil bruge samme Pc til at rydde den gamle disk med bagefter.

Du kan self også bare bytte om på dem, men hvis Win10 laver samme trick med at invalidere et identisk OS´s bootsti/filer, så bliver det lidt frem og tilbage, da du så er nød til at klone igen uanset jo smile

Håber det gav mening nu det blev et lidt langt svar.
System info:
StyresystemWindows 10 64bit
BundkortMSI Z370 SLI Plus
ChipsetZ370
CPUIntel, I7-8700K, 3.4Ghz (4,3Ghz Turbo) 12Mb L3
Gfx Nvidia, Gigabyte GTX670 2GB med Fullcover vand
Ram2x8GB Corsair Vengeance LPX DDR4 3000 @ 15-17-17-35-T2 (CMK16GX4M2B3000C15)
PsuCorsair CX450M 450W ATX 2.4 Modulær
CPU KølingVand,
HarddiskToshiba XG4 256GB M2 OEM (OS) OCZ Vertex 4 128GB (Spil) , Samsung CM871 OEM 128GB (Spil), Lite-ON 256GB OEM SSD (Spil), WD WD2500BEVS 320GB (Data)

Elitebruger
  
Svar/Indlæg
352/58
Tilføjet:
05-11-2017 12:38:38
Re: Hdd caddy ses ikke i Bios
#8
Det giver god mening. Jeg må til at studere hvordan jeg skiller dyret uden at ødelægge den
System info:
StyresystemWindows 7 64bit
BundkortAsus Maximus V Gene
Chipsetz77
CPUIntel, i7 3770
Gfx Nvidia, gtx 780
Ram16gb noname
Psurm 550
CPU KølingAndet, Corsair H50
Harddisk240gb Sandisk SSD

Moderator
  
Svar/Indlæg
4670/113
Tilføjet:
05-11-2017 12:53:03
Re: Hdd caddy ses ikke i Bios
#9
Udfra billeder af den bærbare, så er det nok en af dem hvor man snupper alle skruer i bunden også er der adgang til det hele smile

Burde være ligesom den her :

http://www.myfixguide.com/manu...
System info:
StyresystemWindows 10 64bit
BundkortMSI Z370 SLI Plus
ChipsetZ370
CPUIntel, I7-8700K, 3.4Ghz (4,3Ghz Turbo) 12Mb L3
Gfx Nvidia, Gigabyte GTX670 2GB med Fullcover vand
Ram2x8GB Corsair Vengeance LPX DDR4 3000 @ 15-17-17-35-T2 (CMK16GX4M2B3000C15)
PsuCorsair CX450M 450W ATX 2.4 Modulær
CPU KølingVand,
HarddiskToshiba XG4 256GB M2 OEM (OS) OCZ Vertex 4 128GB (Spil) , Samsung CM871 OEM 128GB (Spil), Lite-ON 256GB OEM SSD (Spil), WD WD2500BEVS 320GB (Data)

Elitebruger
  
Svar/Indlæg
352/58
Tilføjet:
05-11-2017 15:23:18
Re: Hdd caddy ses ikke i Bios
#10
Jeg takker for hjælpen.
Jeg har nu haft dyret skilt ad og ssd'en sidder nu i maskinen
Fandt ud af den model jeg sidder med tager man hele bunden af. Dog tog jeg den kun halvt af.
Så kunne jeg trække disken ud og skubbe ssd'en på plads
System info:
StyresystemWindows 7 64bit
BundkortAsus Maximus V Gene
Chipsetz77
CPUIntel, i7 3770
Gfx Nvidia, gtx 780
Ram16gb noname
Psurm 550
CPU KølingAndet, Corsair H50
Harddisk240gb Sandisk SSD

Moderator
  
Svar/Indlæg
4670/113
Tilføjet:
05-11-2017 15:54:46
Re: Hdd caddy ses ikke i Bios
#11
Så lidt da smile

Kom det så til at virke som det skulle ? smile
System info:
StyresystemWindows 10 64bit
BundkortMSI Z370 SLI Plus
ChipsetZ370
CPUIntel, I7-8700K, 3.4Ghz (4,3Ghz Turbo) 12Mb L3
Gfx Nvidia, Gigabyte GTX670 2GB med Fullcover vand
Ram2x8GB Corsair Vengeance LPX DDR4 3000 @ 15-17-17-35-T2 (CMK16GX4M2B3000C15)
PsuCorsair CX450M 450W ATX 2.4 Modulær
CPU KølingVand,
HarddiskToshiba XG4 256GB M2 OEM (OS) OCZ Vertex 4 128GB (Spil) , Samsung CM871 OEM 128GB (Spil), Lite-ON 256GB OEM SSD (Spil), WD WD2500BEVS 320GB (Data)

Elitebruger
  
Svar/Indlæg
352/58
Tilføjet:
05-11-2017 15:59:20
Re: Hdd caddy ses ikke i Bios
#12
ja sådan set. skal lige ha hende til at kigge om alt er der.
for hvis jeg montere den org. hdd i caddyén så booter den på org disken.. så den bliver formateret når hun siger ok for det hele.

System info:
StyresystemWindows 7 64bit
BundkortAsus Maximus V Gene
Chipsetz77
CPUIntel, i7 3770
Gfx Nvidia, gtx 780
Ram16gb noname
Psurm 550
CPU KølingAndet, Corsair H50
Harddisk240gb Sandisk SSD

Moderator
  
Svar/Indlæg
4670/113
Tilføjet:
05-11-2017 16:20:40
Re: Hdd caddy ses ikke i Bios
#13
Ah okay smile

Men ja så er det da næsten klaret det hele smile
System info:
StyresystemWindows 10 64bit
BundkortMSI Z370 SLI Plus
ChipsetZ370
CPUIntel, I7-8700K, 3.4Ghz (4,3Ghz Turbo) 12Mb L3
Gfx Nvidia, Gigabyte GTX670 2GB med Fullcover vand
Ram2x8GB Corsair Vengeance LPX DDR4 3000 @ 15-17-17-35-T2 (CMK16GX4M2B3000C15)
PsuCorsair CX450M 450W ATX 2.4 Modulær
CPU KølingVand,
HarddiskToshiba XG4 256GB M2 OEM (OS) OCZ Vertex 4 128GB (Spil) , Samsung CM871 OEM 128GB (Spil), Lite-ON 256GB OEM SSD (Spil), WD WD2500BEVS 320GB (Data)

Elitebruger
  
Svar/Indlæg
352/58
Tilføjet:
05-11-2017 16:59:32
Re: Hdd caddy ses ikke i Bios
#14
jeps. så har hun også bare at være glad for den maskine.. smile
den har været ulidelig at sidde med.
den har haft 3 min boot tider til tider. smile
System info:
StyresystemWindows 7 64bit
BundkortAsus Maximus V Gene
Chipsetz77
CPUIntel, i7 3770
Gfx Nvidia, gtx 780
Ram16gb noname
Psurm 550
CPU KølingAndet, Corsair H50
Harddisk240gb Sandisk SSD

Overclocker
  
Svar/Indlæg
351/6
Tilføjet:
06-11-2017 11:07:11
Re: Hdd caddy ses ikke i Bios
#15
#14 kun 3 min!? :D...
min bærbar der hjemme med en gammel mekanisk disk i har min 6 min boot tid (du ved når mor er glad, man har været artig, solen skinner mm.)
overvejer da også og smide en lille ssd i den, så kommer nok til at sidde med samme problemstilling.. :D
System info:
StyresystemWindows 7 64bit
BundkortAsus p9d-i
ChipsetIntel Z77 Express
CPUIntel, Xeon E3-1265LV3
Gfx Andet,
Ram2x8Gb DDR3 Actica ACT8GHU72D8J1333S
PsuSilverStone SFX SX500-LG
CPU KølingLuft, Noctua NH-L9i
HarddiskOcz agility 3, Western Digital Green 2TB

Elitebruger
  
Svar/Indlæg
352/58
Tilføjet:
06-11-2017 20:35:50
Re: Hdd caddy ses ikke i Bios
#16
#15 Hehe.. Kæresten er vant til at der sidder ssd'er i diverse maskiner. Så hun var ikke tilfreds med en mekanisk
System info:
StyresystemWindows 7 64bit
BundkortAsus Maximus V Gene
Chipsetz77
CPUIntel, i7 3770
Gfx Nvidia, gtx 780
Ram16gb noname
Psurm 550
CPU KølingAndet, Corsair H50
Harddisk240gb Sandisk SSD

Moderator
  
Svar/Indlæg
4670/113
Tilføjet:
06-11-2017 21:06:41
Re: Hdd caddy ses ikke i Bios
#17
#16

smile When you go SSD, you never go back smile

Jeg har en Intel 520 60GB i min gamle Asus bærbare med en I3 2C/4T, den booter indenfor 10sek, den gjorde den ikke før den SSD kom i, vi snakker nærmerer 1,5-2min smile
System info:
StyresystemWindows 10 64bit
BundkortMSI Z370 SLI Plus
ChipsetZ370
CPUIntel, I7-8700K, 3.4Ghz (4,3Ghz Turbo) 12Mb L3
Gfx Nvidia, Gigabyte GTX670 2GB med Fullcover vand
Ram2x8GB Corsair Vengeance LPX DDR4 3000 @ 15-17-17-35-T2 (CMK16GX4M2B3000C15)
PsuCorsair CX450M 450W ATX 2.4 Modulær
CPU KølingVand,
HarddiskToshiba XG4 256GB M2 OEM (OS) OCZ Vertex 4 128GB (Spil) , Samsung CM871 OEM 128GB (Spil), Lite-ON 256GB OEM SSD (Spil), WD WD2500BEVS 320GB (Data)


Brugernavn  
Overskrift
Indsæt smiley:
Formater tekst:
B | I | U
Tekst
    Læs forumregler  
 
Du skal være logget ind, for at skrive i forummet.
HwT.dk - Forum hjælp
For at vise billeder i en forumpost, skal linket til billedet skrives.
f.eks. www.hwt.dk/logo.jpg

Alle typer links kan bruges i forummet.
inkl. links med komma.
Der skal ALTID være mellemrum efter et link.

www.bildelestore.dk