Test: Nokia Lumia 900


Litteratur type: Artikel, Smartphone/tablet Skribent: @ngler
Frigivelsesdato: mandag, d. 4. marts 2013 Korrekturlæser: jmose
Senest opdateret: mandag, d. 4. marts 2013 Billed behandling: svedel77
Pristjek på http://www.pricerunner.dk: 2509,00 DKK Oversættelse af konklusion: @ngler
 
Antal sider: 1 af 7 


Antal kommentarer: 6 Læs / Skriv Produkt udlånt af: Nokia
  Siden vist: 5572 antal gange. DK distributør: Nokia


Introduktion

 

 

Normalt så tester vi de nye telefoner og udstyr, men denne gang tester vi en model som lige er blevet afløst af en nyere hurtigere og smartere model, nemlig Lumia 920.  Grunden til at teste Lumia 900 er at prisen vil meget sandsynligt falde meget , men også for at se hvad man egentlig får mere ud af 920eren når den kommer.

Det kan måske virke som en joke, men Nokia har i mange år været den førende smartphone producent, da Symbian S60, S80 og S90 styresystemet var at finde på mange af Nokias mellem og topmodeller. Symbian var igennem mange år optimeret til fysiske knapper og kunne køre på selv langsommere CPUer. Selvom flere producenter var indblandet i Symbian som Samsung, Sendo, Panasonic mfl. så var det Nokia som holdt fast ved Symbian, selvom iOS og Android i manges øjne er klart overlegne på en touch brugerflade.

Nokia prøvede at bruge Maemo, et linux baserede styresystem til bl.a. N900 , men selvom der bl.a. var flash i browseren mm. så blev det ikke ligefrem en kommerciel succes. Senere blev Maemo til MeeGo og Intel blandede sig kortvarigt i projektet. Nokia N9 kom med MeeGo, men Nokias nye direktør kom fra Microsoft - så det var ikke overraskende at Nokia valgte at bruge Windows Phone som sin primære platform for deres smartphones.

Microsoft stod lidt i samme situation som Nokia, de var ikke helt tidssvarende når det gjaldt berøringsfølsomme skærme , for Windows Mobile 6.0 og 6.5's forfædre var lavet til PDAer som HPs iPaq , men havde en stærk integration til exchange og derfor meget populær i mange firmaer som desuden også havde egne programmer til platformen.  Windows Phone 7 (forkortet wp7)  skulle være Microsofts modsvar til konkurrenterne, men var omvendt ikke bagudkompatibel. Windows Phone 7 blev afløst af Windows Phone 7.5 (kaldet mango) som vores testeksemplar har.

I forbindelse med Windows Phone 8 enheder er begyndt at komme på markedet troede mange at de "gamle" modeller som Lumia 900 selvfølgelig kan opgraderes, men det var ikke tilfældet. Som et lille plaster på såret kommer der en WP 7.8 som får nogle af de features som kendes fra WP 8.Deaktiver
Grund:
 
 

www.bildelestore.dk