Test: OCZ Vector 150 SSD


Litteratur type: Artikel, Solid state disk Skribent: Polarfar
Frigivelsesdato: onsdag, d. 20. november 2013 Korrekturlæser: jmose
Senest opdateret: onsdag, d. 20. november 2013 Billed behandling: Polarfar
Pristjek på Solid state disk: 0,00 DKK Oversættelse af konklusion: Polarfar
 
Antal sider: 1 af 6 


Antal kommentarer: 4 Læs / Skriv Produkt udlånt af: OCZ
  Siden vist: 7128 antal gange. DK distributør: n/a


Introduktion


Kan SSD'er snart blive bedre og hurtigere ? SATA-600 standarden er for længst overhalet af hurtigere teknologi, og PCI express baserede løsninger. Til helt almindelig PC hjemmebrug er det dog stadig rigeligt med en god SATA-600 SSD, eventuelt suppleret op med en stor harddisk som lager, men hvad er det så der adskiller de enkelte SSD'er. De har stort set alle sammen læse og skrivehastigheder på 500-550 MB/s, fylder som en 2,5" harddisk, bruger meget lidt strøm, og koster ca. det samme inden for +/- 100kr.

Så hvorfor skal jeg købe OCZ's nyeste SSD model Vector 150 ?Forskellen ligger groft sagt i controller-chippen, altså den processor der styrer læse og skrive operationerne i flashram brikkerne. Har man læst lidt om SSD'er er man helt sikkert stødt på de sagnomspundne Sandforce chips, der en kort overgang gav baghjul til alt og alle. Men efterhånden er andre producenter kommet på banen og har lavet tilsvarende eller bedre alternativer. OCZ har opkøbt firmaet Indilinx, og har dermed mulighed for at udvikle og målrette teknologi til specifikke formål.

Der er forskellige krav til ydelsen alt efter om du laver en SSD til hjemmebrug eller til brug i business servere. OCZ har taget nogle af de bedste elementer fra de professionelle produkter og lavet Vector 150 SSD'en. De enkelte celler i flashrammen slides stille og roligt, og over tid vil man opleve en nedgang i hastigheden. Vector 150 skal kunne holde til 150% flere data per dag end standard produkter, svarende til 50GB skrevne data. Samtidig er der stadig 5 års garanti.

Meget mere om ydelsen under testen. Vi starter med at pakke kassen op.Deaktiver
Grund:
 
 

www.bildelestore.dk