Test: SanDisk Extreme Pro 480GB SSD


Litteratur type: Artikel, Solid state disk Skribent: Polarfar
Frigivelsesdato: søndag, d. 19. oktober 2014 Korrekturlæser: jmose
Senest opdateret: søndag, d. 19. oktober 2014 Billed behandling: Polarfar
Pristjek på Solid state disk: 2039,00 DKK Oversættelse af konklusion: Polarfar
 
Antal sider: 1 af 6 


Antal kommentarer: 9 Læs / Skriv Produkt udlånt af: SanDisk.com
  Siden vist: 5474 antal gange. DK distributør: n/a


Introduktion
 

Vi har fået en meget spændende SSD til test denne gang. Det er SanDisk der har lanceret en ny serie SSD'er med navnet Extreme Pro, der skal tage over fra Extreme II serien. Gik du og troede at udviklingen på SSD fronten var gået lidt i stå, så tager du grueligt fejl. SanDisk Extreme Pro serien har flere nye tricks i ærmet der skal booste ydelsen. Ikke så meget på maks ydelsen, for der er SATA-600 interfacet tæt på sin maksimale ydeevne, men derimod læsning og skrivning af 4 KB blokke, der altid er flaskehalsen på et lagermedie. Læse/skriveydelsen er opgivet til 550/515 MB/s.

SanDisk Extreme Pro benytter en Marvell 98SS8197 controller, og er udstyret med SanDisk's egen ny-udviklede 64Gbit, 19nm MLC flashram - magen til Toshibas A19. Men det stopper ikke her. For at få ekstra gang i sagerne har SanDisk lagt et lag SLC ( Single Level Cell) flashram ind som cache for selve dataoperationerne. Det betyder at Extreme Pro SSD'en ikke blindt skal fragte alle datapakker ind og ud uanset størrelse,men kan vente til der er data nok i cachen før NAND-flash'en aktiveres. Det skulle give en betydelig og mærkbar forbedring af læse og skrivehastigheden når der håndteres små filer.


SanDisk er et amerikansk Silicon Valley firma, der har været i gang siden 1988, og på et tidligt tidspunkt fik markeret sig som en af de helt store aktører på markedet for lagermedier. Det var SanDisk der udviklede de første flashram typer (sammen med Toshiba), og var først med en forløber til SSD så tidligt som 1991. SanDisk er stadig markedsførende på en lang række områder, er indehaver af over 5000 patenter, og du finder deres produkter overalt i MP3 afspillere, telefoner, kameraer, laptop PC'er osv.

 Deaktiver
Grund:
 
 

www.bildelestore.dk