Test: bauner tester køle pasta


Litteratur type: Artikel, Køling Skribent: bauner
Frigivelsesdato: torsdag, d. 28. april 2016 Korrekturlæser: jmose
Senest opdateret: torsdag, d. 28. april 2016 Billed behandling: bauner
Pristjek på http://www.pricerunner.dk: 0,00 DKK Oversættelse af konklusion: bauner
 
Antal sider: 1 af 7 


Antal kommentarer: 26 Læs / Skriv Produkt udlånt af: n/a
  Siden vist: 15006 antal gange. DK distributør: n/a


Introduktion

Der er løbet meget vand gennem åen siden undertegnede købte sin første omgang kølepasta. Den gang var det noget tykt hvidt stads, der var utrolig svært at presse ud af den lille tube, uden at smøre både CPU og bundkort ind i det.
Mit første bekendtskab med high-end kølepasta var noget Arctic Silver. Den gang skulle det smøres ud over CPU´ens IHS, med et barberblad eller kreditkort. Oven i det, skulle det så sidde en uges tid, inden det begyndte at virke.
I dag skal der en lille klat på størrelse med et riskorn på CPU´en, og presset fra køleren sørger for at pasta´en bliver jævnt fordelt over IHS´en.

 

Antec, Coolermaster og Arctic Cooling har sendt os deres bud på noget high-end kølepasta. Jeg har taget Noctua´s NT-H1 med, da det er den jeg har brugt ifm. alle mine kølertest. Det er noget jeg har fået i en anden anledning, men da mange bruger den, syntes jeg det er passende, at den er med.Hvad bruger vi så kølepasta til? CPU´ens IHS og bunden af den køler du bruger kan have mikroskopiske huller i overfladen. Det gør så, at det ikke vil være 100 % kontakt mellem de to. Vi er interesseret i optimal kontakt, så varmen bedre, og hurtigere kan overføres fra CPU´en til køleren. Kølepasta´en fylder de små huller, så vi opnår maksimal kontakt. Det er derfor også vigtigt at vi ikke bruger for meget, da det så vil have den modsatte effekt.

 

Noctua NT-H1 på næste side

 Deaktiver
Grund:
 
 

www.bildelestore.dk