Test: Toshiba OCZ RD400 M.2 NVMe SSD


Litteratur type: Artikel, Solid state disk Skribent: Polarfar
Frigivelsesdato: torsdag, d. 23. juni 2016 Korrekturlæser: jmose
Senest opdateret: torsdag, d. 23. juni 2016 Billed behandling: Polarfar
Pristjek på Solid state disk: 0,00 DKK Oversættelse af konklusion: Polarfar
 
Antal sider: 1 af 6 


Antal kommentarer: 4 Læs / Skriv Produkt udlånt af: Toshiba
  Siden vist: 8297 antal gange. DK distributør: n/a


Introduktion


Efter overtagelsen af OCZ brandet har Toshiba for alvor markeret sig på markedet for SSD lagermedier. Således nu også med en PCI ekspress baseret løsning kaldet RD400, der tager NVMe interfacet i anvendelse. Det betyder læse- og skrivehastigheder på op til 2600 hhv. 1600 MB/s, eller op til 4.5 gange så hurtigt som de bedste SATA modeller.

RD i RD400 er en forkortelse af RevoDrive, OCZ's hidtidige navn for PCIe baserede SSD løsninger. Vi har tidligere testet bl.a. Revodrive 350, men det nye ved RD400 er at det er en M.2 model, med PCIe  Gen3 x4 som databus. Du kan få RD400 både i løs vægt, og med et PCIe interface kort, hvis dit bundkort ikke understøtter M.2 Ultra som den også kaldes. Hvis du sidder og tænker "den ligner da en Kingston HyperX Predator" så er det rigtigt, men Predator har "kun" PCIe Gen2 X4, og dermed meget lavere båndbredde. Forgængeren til Revodrive 350 var baseret på et egentligt printkort med flashram, og hele fire Sandforce controllere i tandem til at styre det. På RD400 er der en enkelt 8 kanals controller dedikeret. RD400 markerer også den endelige opløsning af OCZ som selvstændigt mærke. Navnet OCZ Storage Solutions er ophørt per 1. April i år, og fremover er OCZ navnet et rent brand på Toshibas solid state produkter.


Vi har lånt en RD400 model med 512 GB plads, og da det er en "A" model medfølger der et PCIe kort. Man er naturligvis dækket af Toshibas meget fine Advanced Warranty ordning, der gælder 5 år og sørger for at du får omgående service og ombytning af eventuelt defekte varer uden yderligere omkostninger.


 Deaktiver
Grund:
 
 

www.bildelestore.dk