Test: Asetek 545LC


Litteratur type: Artikel, Køling Skribent: System
Frigivelsesdato: torsdag, d. 6. september 2012 Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Senest opdateret: torsdag, d. 6. september 2012 Billed behandling: System
Pristjek på http://www.pricerunner.dk: 0,00 DKK Oversættelse af konklusion: DeXTRoNiaN
 
Antal sider: 1 af 4 


Antal kommentarer: 15 Læs / Skriv Produkt udlånt af: n/a
  Siden vist: 8252 antal gange. DK distributør: n/a


Introduktion

 

 

Inden jeg købte min Shuttle SZ68R5 læste jeg tonsvis af reveiws. Min største bekymring var kølingen.
Jeg har haft flere Shuttle´s og deres integrerede kølesystem (ICE) virker forbavsende godt. Men når man kommer fra en Antec P280 med Corsair H100, er det svært at acceptere de forholdsvis høje temperaturer der kommer fra den lille kasse. Og så kunne jeg godt lide tanken om en vandkølet Shuttle maskinen kører med et lille OC - 4,3GHz.
 
    
 
Da jeg fjernede ICE-køleren lagde jeg mærke til at, kølepasta´en ikke havde spredt sig ud over hele CPU´en, så det er nok derfor temperaturene er så høje. Oven i dét, så syntes jeg ikke det ene ben fra køleren sad lige så stram som de tre andre. Intel´s klipseløsning bliver jeg aldrig gode venner med.
 
I modsætning til de andre Shuttle´s jeg har haft, har de i denne model, gjort det muligt, at montere en standard Intel Box-køler. D.v.s. hullerne passer til standard S1155. Jeg fik en box-køler med til min i7 2700K, men den ligger (selvfølgelig) ubrugt i kælderen.
Jeg havde fra start udskiftet den medfølgende 92mm blæser med en Noctua 92mm PWM, så støj var egentlig ikke noget problem. Det eneste jeg kan høre fra maskinen er blæseren fra grafikkortet.
 
 
Jeg stødte flere gange ind i Asetek´s lille vandkølingskit (545LC), da jeg læste review´s. Den køler bedre, samt giver lidt mere plads til OC, hvis lysten en dag skulle komme over mig.
Asetek sælger desværre kun sættet til OEM-producenter og på ebay. Jeg fandt hurtigt frem til deres ebay-store og blev en smule overrasket over prisen. Mere om det i konklussionen.
Jeg skal, måske, lige gør opmærksom på at sættet kun består af selve det lukkede vandkølings-system. Blæser og skruer skal man selv sørge for.
Jeg måtte bruge lidt tid på, at finde ud af hvilke skruer man skal bruge. Det viste sig at være typisk amerikansk - 6-32 30mm. De kan købes hos www.coolerkit.dk, men da jeg er indædt modstander af postdanmark, valgte jeg at købe de famøse skruer hos www.chilledpc.co.uk. De kostede ca. det samme - altså for meget! Det viste sig dog at, jeg havde læst forkert, så der kom 16 skruer...
Så hvis du har tænkt dig at, prøve det samme med din Shuttle eller bare vil have push/pull, har jeg altså skruer liggende.
Smid en PM, hvis du mangler.


Deaktiver
Grund:
 
 

www.bildelestore.dk