Sabertooht Z77 oc problemer.

Overclocking d.  15. december. 2016, skrevet af bauner
Vist: 1735 gange.

bauner
 
Senior Skribent
Tilføjet:
15-12-2016 19:26:36
Svar/Indlæg:
735/69
Hej rødder.
Jeg er løbet ind i et større problem med min testmaskine, som virkelig har fået mig op i det røde felt.
Testmaskinen består af et Asus Sabertooth Z77 bundkort med en i5 3570K CPU, samt 8GB (2x4)G. Skill Sniper 2133.
I formiddags installerede jeg den køler fra Gigabyte som jeg skal teste.
Det gik helt fint indtil jeg skulle oc CPU´en. Jeg har altid kunne køre 4,4 GHz (44 x 100 @ 1,250 vcore). Da jeg kom ind i BIOS var muligheden for at sætte multiplier forsvundet. I AITweaker valgte jeg, som altid, manual, og forventede der kom en mulighed for at sætte multiplieren manuelt. Men det gjorde der altså ikke. Oven i det kan maskinen kun starte hvis mine RAM kører maks. 1600 MHz.
OC Tuner virker heller ikke. Det tager en krig og ender med en sort skærm. Jeg får kun liv i den igen, ved at resette BIOS.
Jeg har prøvet følgende:
Reset BIOS utallige gange.
Afmonteret og geninstalleret CPU´en to gange. Det lader ikke til, at der er bukkede pins i soklen.
I ren desperation prøvet med stockkøleren.
Fire forskellige ældre BIOS´er. Jeg har kørt med den nyeste siden jeg købte bundkortet brugt for nogle måneder siden.
Jeg kan godt give mere vcore og saft til RAM, men det kan jeg ikke rigtig bruge til noget ifm. den test jeg er igang med.
Jeg har, selvfølgelig, prøvet at google problemet, og det lader til at jeg ikke står helt alene - hvilket jeg ikke hjælper mig.
Mit håbe er, at der sidder en af jer der ude med den gyldne løsning.
Maskinen fungerer perfekt ved stock hastighed.

Hvis der mangler info, så sig endelig til.


Tråden blev redigeret 1 gang, sidst af bauner d. 15-12-2016 19:29:36.


9colai
 
Newbie
Tilføjet:
15-12-2016 19:33:30
Svar/Indlæg:
14/1
Jeg har selv det bundkort, du har nok slået turbo fra (hvilket er anbefalet ved overclocking). Der er en menu der hedder cpu power management eller noget i den stil, du kan tilgå menuen, der hvor du justere vcore osv. Der inde kan du justere din multiplier

Mvh
Nicolai



bauner
 
Senior Skribent
Tilføjet:
15-12-2016 19:37:05
Svar/Indlæg:
735/69
#1 Jeg har altid kørt med turbo slået til. Under CPU Power Mangagement, kan jeg maks. sætte multiplier til 34.



9colai
 
Newbie
Tilføjet:
15-12-2016 19:42:27
Svar/Indlæg:
14/1
#2
Jeg Google selv lige problemet og jeg kan godt se at det nok ikke er en fejl 40 Hehe.

Der kan jeg nok ikke hjælpe dig, sorry



bauner
 
Senior Skribent
Tilføjet:
15-12-2016 19:43:58
Svar/Indlæg:
735/69
"3 Helt i orden, og tak for forsøget.



9colai
 
Newbie
Tilføjet:
15-12-2016 19:52:55
Svar/Indlæg:
14/1
Ellers er der en her der formåede at løse problemet:

https://www.overclockers.com/f...



Sven
 
Superbruger
Tilføjet:
15-12-2016 20:49:17
Svar/Indlæg:
3280/70
Lyder ret tydeligt som et bios problem men har sgisme intet bud. kan du skifte multiplier paa CPU'en i et andet board ?



bauner
 
Senior Skribent
Tilføjet:
15-12-2016 21:57:34
Svar/Indlæg:
735/69
#6 Det er det eneste bræt jeg har.



bauner
 
Senior Skribent
Tilføjet:
16-12-2016 13:21:21
Svar/Indlæg:
735/69
Op - jeg er stadig åben for forslag. Deadline for testen nærmer sig, og jeg mangler stadig oc-delen smile



Cocio21
 
Moderator
Tilføjet:
16-12-2016 15:14:45
Svar/Indlæg:
4696/113
Jeg ville prøve at reflash bios som nævnt her :

https://www.overclock.net/t/12... _17903938

Efter sigende kan der være problemer med ME delen af bios på nogen Asus/MSI brædder



bauner
 
Senior Skribent
Tilføjet:
16-12-2016 15:50:00
Svar/Indlæg:
735/69
#9 Det ender det nok også med, men jeg kan ikke finde den satans fil.....
Jeg har efterhånden også fået pejlet mig ind på det er ME-delen den er gal med. Men jeg undrer mig over det først opstår nu, og så pludseligt som det kom.



Cocio21
 
Moderator
Tilføjet:
16-12-2016 16:01:06
Svar/Indlæg:
4696/113
Måske du kan nøjes med den her

https://dlcdnet.asus.com/pub/A...

Intel Management Engine Firmware upgrade program
For better Windows® 8 compatibility, this tool will update the Intel® Management Engine(ME) firmware to 8.1.
Before using the tool, make sure the Intel Management Engine Interface Driver is installed and follow the simple instruction.
1.Download and extract the file to a folder
2.Double click the MEtool execution file to run the updating tool
3.Follow the tool instruction to complete updating
*During updating, DO NOT shut down or restart system to prevent an incomplete update.



/E

Og ellers ligger nyeste bios her
https://dlcdnet.asus.com/pub/A...


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Cocio21 d. 16-12-2016 16:02:58.



bauner
 
Senior Skribent
Tilføjet:
16-12-2016 16:02:56
Svar/Indlæg:
735/69
#11 Super. Det prøver jeg lige i weekenden. Skal til noget julehalløj i dag :)



bauner
 
Senior Skribent
Tilføjet:
18-12-2016 11:40:55
Svar/Indlæg:
735/69
Crap. Den virker så ikke.
ME driveren er 8.1.8 1248.



bauner
 
Senior Skribent
Tilføjet:
19-12-2016 19:58:14
Svar/Indlæg:
735/69
Juhuu. Det lever stadig. amiflash var løsningen smile
Takker for hjælpen.



9colai
 
Newbie
Tilføjet:
19-12-2016 21:03:11
Svar/Indlæg:
14/1
Fedt at høre at det fungerede, brugte du mit link? Jeg har samme bundkort, så det er ikke dårligt at vide



bauner
 
Senior Skribent
Tilføjet:
19-12-2016 21:19:42
Svar/Indlæg:
735/69
Brugte lang tid på at finde den rigtige amiflash, som så virkede i første forsøg.



www.bildelestore.dk