Test: Intenso 240GB SSD SATAIII Premium

Solid state disk d.  05. marts. 2013, skrevet af Gerner
7 Kommentarer.  Vist: 12988 gange.

Korrekturlæser: noXpert
Billed behandling: Gerner
Oversættelse: noXpert

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1361,00
Produkt udlånt af: Intenso.de
DK distributør: Coferrodetail.dk

Introduktion
 

I dag tager vi et kig på den nye Premium SSD fra det tyske firma INTENSO med det yndige navn INTENSO 240GB SSD Premium. Med SSD'ens SATAIII interface lover INTENSO en skrive-/læsehastiged på op til 550Mb/s ved læsening og 470Mb/s ved skrivning, hvilket umiddelbart lyder rigtig fornuftigt. Hastigheden kommer fra anvendelsen af den udmærkede Sandforce SF-2281 controller, og MLC NAND Flash ram.

 

 

Det er ikke meget man kan finde om firmaet Intenso på nettet. Det eneste der springer op når man Googler firmanavnet er et Tysk site. Det er så til gengæld opbygget meget informativt omkring deres store udvalg af produkter som primært henvender sig til brugeren, der har mobilitet som sit mantra. Hvis man lige tager et kig på knappen 'firma profil', så er det bare en kort opsummering af firmaets grundlæggende filosofi, man bliver præsenteret for. Jeg har tilladt mig at lave en fri oversættelse af filosofien i det følgende.

Datamobilitet er firmaets kernekompetance. Opsummerende er deres motivation at gøre et moderne liv - Let og sikkert.

Som et stærkt hold er vi entusiastiske med hensyn til digital teknologi og især at stille vores fantastiske pris/kvalitets forhold til vores kunders frie brug. Den store anerkendelse af vores produkter på markedet kan ses som en bekræftelse af vores garantier - Intenso Løsninger til din digitale verden.


 

Lidt mere om SSD teknologi på næste side...

 


Burgurne Nyhedsskribent
Tilføjet:
05-03-2013 03:02:21
Svar/Indlæg:
4013/770
Hmmm udmærket test, men med en lidt mærkelig drejning af virkeligheden.

Der skrives bl.a.

Ydelse - 3
Lidt svært at vurdere, hvad SSD'en skal have i karakter, da vi i nogle tests ser utrolig flotte resultater, hvor den i andre tests skuffer noget så grueligt. Dette er måske bare en SSD, som skal fungere super hurtigt, hvis den ikke skal presses hårdt, hvilket også kan være helt i orden, hvis man ikke har en tendens til at presse sin SSD.


I tests, hvor der ikke kan komprimeres forklares det med, at testen "presser SSD'en for hårdt", og at man for at få den gode hastighed "skal presse den mindre". Det er noget vrøvl, kort sagt. Den testede hastighed i "Incompressible" mode er faktisk den hastighed hvormed en Sandforce-baseret SSD kan læse/skrive f.eks. et dvd-image eller anden fil der ikke kan komprimeres. Dette har intet med "belastningen" af SSD'en at gøre, men er et udtryk for den måde Sandforce virker på. Sandforce er ikke ret godt til filer der ikke kan komprimeres, men de er suveræne til filer der kan komprimeres, regneark, databaser osv osv.
Samsung har den næsten modsatte virkning, idet en Samsung kun taber lidt i hastighed, hvis filen ikke kan komprimeres, til gengæld når Samsungen aldrig op på de skrivehastigheder som Sandforce kan fremvise ved komprimerbare filer.

Hvor ved jeg så dette fra? Jo, jeg har selv både en Sandforce baseret SSD (OCZ Agility 3) og en Samsung 830 SSD, og jeg har testet og målt på disse to mod og med hinanden med næsten alt hvad jeg har kunnet finde.

Bortset fra det med at "presse SSD'en", vil jeg gerne rose skribenten for et frisk sprog, som er behageligt at læse.The Ejer
Tilføjet:
05-03-2013 14:42:26
Svar/Indlæg:
4414/1676
#1

Tak for din info - som vi alle kan lære noget af.
Vi ser det som positiv kritik, som både er uddybende og forklarende.Burgurne Nyhedsskribent
Tilføjet:
05-03-2013 15:10:26
Svar/Indlæg:
4013/770
#2 Sådan skal det også forstås smileJulemanden Overclocker
Tilføjet:
05-03-2013 15:40:09
Svar/Indlæg:
68/7
Hvorfor sammenligne en Premium med en standart Samsung ?

Havde det ikke været mere fair at tage "Pro" udgaven fra Samsung istedet?Gerner Senior Skribent
Tilføjet:
05-03-2013 20:17:20
Svar/Indlæg:
585/99
#1 Jamen det kan jeg da godt se, jeg beklager meget. Synes bare, at jeg havde fået noget andet forklaret, men jeg takker mange gange for den fine forklaring.

#4 Dette er pga. at jeg stadig er ny, hvad angår SSD'er, så jeg bliver nødt til, at opbygge en database af forskellige SSD'er. Så jo flere artikler jeg får skrevet, des større database vil jeg efterhånden få.

Hilsen
GernerJulemanden Overclocker
Tilføjet:
05-03-2013 20:18:51
Svar/Indlæg:
68/7
Gir jo mening :)Burgurne Nyhedsskribent
Tilføjet:
05-03-2013 21:14:47
Svar/Indlæg:
4013/770
#5 Du skal skam ikke beklage. Så længe man lærer er det helt OK smile
Vi håber du får opbygget en større "database" over SSD'ere i fremtiden, da vi jo alle er interesseret i tests og data, og _selvfølgelig_ vil vi alle købe den BEDSTE smilewww.bildelestore.dk