Korrekturlæser: Verdenshersker
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: Verdenshersker

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 2554,00
Produkt udlånt af: Gigabyte
DK distributør: Fourcom

Konklusion

Kortet her er helt klart henvendt til spillefuglen med et meget bedre onboard netkort og lydkort, samt muligheden for at smide hele 4 grafikkort i systemet. Men det er ikke kun til spillefuglen, men også til overclockeren, der er lavet funktioner til. Der er blevet mulighed for at måle præcise spændinger. Man får altså hele pakken i et enkelt super bundkort.

 

Innovation/Teknologi - 5
Z77 chipset, E2200 netkort, dedikeret Creative lydkort, Ultra Durable 4, plads til mSATA SSD, PCIe 3.0, Wifi/Bluetooth, masser af SATA og USB porte og mulighed for at måle præcise spændinger, alt sammen pakket ned på et enkelt bundkort. Jeg giver kortet et stort 5 tal her.

Bundle/Tilbehør - 5
Med et eksternt Wifi/Bluetooth modul, nok SATA kabler, nok SLi/CrossFire broer og merchandise kan jeg ikke andet end at give kortet her 5.

Design/Layout - 4
Det kan godt være en smule svært at placere kortet i et segment, da der er mange ting til spilleren, men også nogle til overclockeren. Ser man kortet fra en spillers vinkel, er kortet utrolig godt layout mæssigt. Der er mulighed for et ganske fint RAID med SSD harddiske, der giver mindre load tider, og med mulighed for 4 grafikkort skulle der være plads nok til selv det vildeste spil på højeste grafik. Ser man kortet fra en overclockers vinkel giver det hele dog ikke mening. Jeg synes nemlig, at der er alt for mange og tæt pakket kondensatorer omkring CPU soklen, der kan gøre det rigtig træls at isolere, hvis der skal arbejdes ved minus grader. Jeg giver 4 på grund af dette.

Software/BIOS - 4
Gigabyte har fået gjort hastigheden på deres UEFI BIOS en del hurtigere, men der mangler stadig en smule finpudsning. Generelt ser den flot ud, og Easy Tune 6 synes jeg, fungerer rigtig godt. Samlet set indbringer dette et 4 tal.

Ydelse - 5
Ved standard hastighed ligger Sniper kortet her øverst i alle tests. Det halter en smule, når der kommer fart på CPU'en, men det er aldrig garanteret, at man får noget ud af et overclock, så dette ser jeg igennem fingre med, og giver kortet her 5 for en fantastisk præstation ved standard hastighed.

Pris - 4
Vil man have noget af det bedste, må man også betale for det. Prisen på ca. 2500,- kr. er ikke slem, når man ikke skal ud og have fat i et bedre lydkort eller netkort. Et Wifi/Bluetooth modul følger også med. Man er faktisk klar til at spille, som profferne gør det, alene med bundkortet her og derfor det skal kortet have 4.


 

UK summary


This motherboard is aimed for gamers with a much better onboard internet-connection and soundcard and furthermore the option of using 4 graphics card in the system. It is not only made for the gamer, but also the overclocker, which there is a lot of features for. The overclocker has the opportunity to measure exact  voltages. This is a perfect motherboard.

 

Innovation/Technology - 5
Z77 chipset, E2200 net card, dedicated Creative soundcard, Ultra Durable 4, option for mSATA SSD, PCIe 3.0, Wifi/Bluetooth, lots of SATA og USB connectors and the opportunity to measure exact voltages, all in one motherboard package. This will give a nice figure 5.
 

Bundle/Accessories - 5
With an external Wifi/Bluetooth module, a lot SATA cables, many SLI/CrossFIre connectors and merchandise I can only gives this card a figure 5.
 

Design/Layout - 4
Design is always hard to place in a specific group. There is a lot of thing for the gamer, but also good features for the overclocker. If you look at the motherboard with a gamers vision, this might be one of the best motherboards. There is options for RAID with SSD's, which gives fast loading and the option for 4 graphics card should give the gamer the option for playing the games with ultra graphics. If you look at the motherboard with a overclockers vision you would not get the same result. I think that there is way to many and compact condensators close to the CPU socket, which makes it hard to isolate, hvis you want to work in minus degrees. I will give the figure 4.
 

Software/BIOS - 4
Gigabyte has updated the speed in their UEFI BIOS, but they still need to work just a tiny bit with it. In general it looks nice and Easy Tune 6 works really well. Overall a figure 4.
 

Performance - 5
With default settings on the Sniper card wins every single test. When it comes to overclocking, it is not always the top, but you are never sure that you actually gonna get something out of an overclock. I will give it a figure 5 because of the impressive performance with the default settings.
 

Price - 4
If you want the best, you have to pay for it. The price is 2500 DKK, which is actually not that bad. In that price you get an amazing motherboard plus an upgraded sound card, net card and WIFI/Bluetooth module. With this motherboard you will be just like the pro's. I will give it a figure 4.

 

 
Test: Gigabyte G1. Sniper 3
Innovation / Teknologi5
Bundle - Tilbehør5
Design - Layout4
Software - BIOS4
Ydelse5
Pris4
Samlet90%
Award

Læs om vores forklaring på ratingen her

Read about our ratings here
OpaqueCypress
 
Overclocker
Tilføjet:
12-05-2012 13:51:50
Svar/Indlæg:
139/8
overvejer seriøst dette bundkort.. :)


Kejser11
 
Overclocker
Tilføjet:
12-05-2012 18:06:48
Svar/Indlæg:
35/0
Mener ikke karakteren Design/Layout kan blive højere end 3! Z77 chipset med kun 4 ramslots, hvad sker der for dem??


rehan09
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-05-2012 19:51:43
Svar/Indlæg:
1029/82
#2 Det er nu meget normalt, Z77 understøtter altså kun DDR3 i Dual channel. Ikke DDR3 i Quad channel. Det er LGA2011 du tænker på.


Kejser11
 
Overclocker
Tilføjet:
12-05-2012 20:11:08
Svar/Indlæg:
35/0
ØHHH UPS!!! Det var vist X79, jeg tænkte på 😳 Måske jeg liger tænker inden jeg skriver næste gang :no:


Burgurne
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-05-2012 00:10:41
Svar/Indlæg:
5425/1181
#4 Lidt forståeligt du tog fejl ( 😉 ), da prisen faktisk ligner noget til X79.
Sammenlignet med mit MSI GD65 synes jeg bestemt ikke, at dette Gigabyte er ca 1200,- kr mere værd. For de 1200,- kr kan jeg købe et rigtigt godt lydkort og banke i en PCIe port 🙂

Især synes jeg bedre om BIOS'en på MSI (kender dog kun Gigabyte ud fra de viste billeder og beskrivelse med langsom mus mv.)

Ved OC test, har der været forskel på "CPU Base Frequency" (100Mhz standard), siden dette hurtige kort falder sådan igennem ved de viste tests i OC?

Til slut en lille bøn til testerne:
Da I selvfølgelig ikke kan have alle kort til rådighed hele tiden, men må teste dem, når I har dem, så vil det jo ikke altid give det korrekte billede, da man nogle gange skal et par versioner hen i BIOS før bundkortets endelige styrke står klar. Så her er bønnen:
Vil I ikke nok skrive BIOS version på det testede bundkort, evt på siden Test, hvor maskinens samlede data i forvejen står?
BIOS versionen ser I jo, når i går ind i BIOS, så det burde være en lille ting lige at notere dette.freak_master
 
Redaktør
Tilføjet:
13-05-2012 00:25:31
Svar/Indlæg:
6302/474
#5
Nu er det jo ikke bare et lydkort der er fordelen ved bundkortet her. Jeg ved ikke hvor du f.eks. vil kunne finde det E2200 netkort det, og hurtigt, det er det ihvertfald. Flytning af filer osv. går meget stærkere på min 1Gbit LAN forbindelse jeg har med dette kort, end med andre.

Der bliver aldrig ændret på BCLK når jeg overclocker, da jeg mener at den lille smule ekstra ikke er det værd, og så får man ofte ret hurtigt ustabilitet.

BIOS version skal jeg nok få skrevet på fremover. Jeg får snart startet det Sniper kort her op igen med 3770K, så skriver jeg lige BIOS version på denne også.


Burgurne
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-05-2012 00:36:57
Svar/Indlæg:
5425/1181
Netkortet kan jeg ikke klare (som du skriver), men det varer nok lidt inden jeg har brug for 1gbit selvom jeg har fibernet 😕
Da mine andre PC'ere også "kun" har Intel 1gbit netkort vil mit eget LAN ikke vinde noget ved det alligevel, og så længe jeg kan kopiere rundt mellem dem med ca 70mbyte/sek, så er jeg såmænd godt tilfreds med det. Synes stadig de ekstra 1200,- kr er for meget, dog ikke så meget, når man så også ser på den fine bundle der er med, især de lange broer!! Men mon ikke det er de ekstra LANES, som dette kort har, der koster ekstra?

Fint, at du ikke benytter BCLK ved OC tests. Det gør det mere sammenlignligt, at den altid er standard 🙂

Det er vel ikke så heldigt, at du har BIOS-versionen for det testede MSI GD65? Hvis du ikke flashede det, så gætter jeg på, at det var 10.0, men måske din pusher har fået et nyere end dem vi kan købe? (Sidste nye BIOS hedder nu 10.5 og er fra 27/4)


freak_master
 
Redaktør
Tilføjet:
13-05-2012 00:47:17
Svar/Indlæg:
6302/474
Jeg køre selv med et almindeligt 1Gbit netkort i min stationære (onboard på Crosshair V Formula), og netkortet i Sniper 3 formåede altså stadig at hive 130+mb/s fra mit system af. Hvordan den gør det, må du virkelig ikke spørge mig om, men jeg flytter normalt med maks. 90mb/s.

Og ja, bundle er jo også noget værd, og så clocker det jo også ganske fint, og med målepunkter osv. Ja, jeg kunne jo blive ved 🤡

Netop på grund af sammenligningen ændre jeg ikke på BCLK. Jeg har set bundkort, selvom den står på 100Mhz, køre helt ned til 99.77Mhz, og generelt så clocker Asus BCLK lidt op, jeg har set Asus overclocke op til 101Mhz når den står på 100 inde i BIOS. På grund af det hæver jeg ikke BCLK. Nogle gange kan de 101Mhz jo være et problem hvor chippen ellers kan køre 5.2Ghz vil den køre næsten 5.3 og så vil den ikke starte op.

Jeg har desværre ikke BIOS version til at ligge, og jeg husker slet ikke hvilken version det var. Kortet er sendt videre, så jeg kan ikke engang starte det op for at kigge.
Jeg fik dog ikke nogen speciel BIOS til bundkortet, det var bare det der lå i kortet da det ankom.

Min pusher har ikke skrevet omkring BIOS opdateringer, da jeg ikke har kortet mere, så jeg ved faktisk lige så meget som dig 🙂


Burgurne
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-05-2012 01:01:12
Svar/Indlæg:
5425/1181
Hehe, målepunkter er der jo også på MSI-kortet, og med bedre tilgang, IMHO, end på Gigabyte pga de "pinde" der følger med til MSI.

De 70Mbyte/sek hos mig er nok en harddiskbegrænsning i min anden stationære, da det er en langsom, 5400 omdr WD 750Gbyte Green Line (den PC er tændt altid, undtagen når el-selskabet holder ølpause)


freak_master
 
Redaktør
Tilføjet:
13-05-2012 02:00:21
Svar/Indlæg:
6302/474
Ja, det er selvfølgelig rigtig nok, det har MSI kortet jo også 😛

Hvis det er en 5400rpm disk er det jo nok den der sænker dig, det er også en "grøn" harddisk, de er ofte ikke de hurtigste man kan få jo 🤡


Burgurne
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-05-2012 03:27:53
Svar/Indlæg:
5425/1181
Næ, det er rigtig nok, men den sidder så også kun i den lille, der altid er tændt.