Test: Sennheiser Momentum headset

Lyd d.  15. marts. 2019, skrevet af Lyngze 0 Kommentarer.  Vist: 6729 gange.

Korrekturlæser: donto
Billed behandling: Lyngze
Oversættelse: Lyngze

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 2189,00
Produkt udlånt af: Sennheiser
DK distributør: n/a

Test

 

 

Til testen har jeg benyttet min Vivo Nex S smartphone, som har Bluetooth 5 og kører med Android 8.1. Derudover har jeg brugt den tilhørende Smart Control app fra Sennheiser. Headsettet er testet over en periode på cirka 14 dage. Jeg har brugt et Jabra Elite Active 65t in-ear og et Lindy BNX-60 over-ear som sammenligningsgrundlag.
 

Komfort

Jeg er generelt ikke meget til in-ear headsets, da jeg synes at de begynder at gøre ondt i ørerne efter længere tids brug. Det var dog ikke et problem med Sennheiser MOMENTUM True, hvor jeg snildt kunne have dem i en hel arbejdsdag, uden at få problemer med irriterede ører. Derudover sidder de rigtigt godt og sikkert i ørerne, på meget samme måde som Jabras udgave drejes de nemt på plads og sidder sikkert, selv ved løb og andre aktiviteter udendørs skal man ikke være bange for at de ryger ud af øret. Komforten er i hvert fald godkendt.
 

Musik

Det egentlige fokus for headsettet er nok netop musik og her synes jeg faktisk at headsettet gør et rigtigt godt arbejde. Dybe bastoner og god diskant, samt at lydbilledet generelt står rigtigt skarpt, hvad end det er pop, rock, metal, dyb bas eller andet du er ude efter synes jeg faktisk den klarer opgaven rigtigt godt. Jeg synes dog ikke headsettet kan måle sig med et rigtigt over-ear headset i god kvalitet, men mit billigere Lindy headset må nok se sig slået på lydsiden og jeg vil faktisk gå så langt som at sige, at det er det bedste in-ear headset jeg har prøvet.
 

Opkald

Ved samtaler synes jeg at lyden var til den høje side i tonerne og selv ved lavere lydniveauer oplevede jeg at lyden "skar" i ørerne. Kvaliteten var dog generelt god, men man skulle skrue rimeligt langt ned for at få et godt resultat. Lyden virkede generelt væsentligt højere ved opkald end ved musik. Generelt virkede baggrundstøj også rimeligt tydeligt for personen i den anden ende, hvilket kunne tyde på at noise-canelling og beamforming teknologien i mikrofonen måske ikke virker helt efter hensigten. Generelt set synes jeg dog at den klarede det rimeligt og det var tydeligt at høre, hvad der blev sagt både i den ene og den anden ende af opkaldet.
 

Batteri

Batteritiden er nok en af de første ting folk kigger på med trådløse headsets - pånær lyd kvaliteten - og jeg synes faktisk den har været rimelig god. Jeg havde en enkelt uheldig episode den anden dag jeg havde dem i brug, hvor jeg dagen inden havde ladet dem fuldt op, benyttet dem i et par timer og lagt dem tilbage i opbevarings boksen. Da jeg skulle bruge dem dagen efter, var både boks og headset fuldstændigt døde med ingen strøm overhovedet. Headsettet slukker ellers selv, når det ligges i boksen, men måske der har været en svipser, så det har lagt tændt natten over? Det var dog eneste gang jeg oplevede det og generelt synes jeg at batteritiden virkede fint. Jeg har ikke præcise tal, men efter et par timers brug er den nede på omkring 60-70%, så de oplyste tal er nok ikke helt ved siden af. Efter et kort hvil i opbevarings boksen, har headsettet også ofte 100% strøm igen, hvilket jo er dejligt når man så af og til bruger det i længere perioder. Personligt passede det meget fint med en enkelt opladning på en uge (pånær den første/anden dag) med et par timers brug om dagen.
 

Mindre irritationer

Generelt set har headsettet faktisk været rigtigt lækkert at bruge og har både lækker lyd og komfort, men der er mindre irritationer fordi headsettets features godt kunne virke noget bedre. Helt konkret er det headsettets "transparent hearing" feature og touch funktionalitet der har irriteret lidt. Ift. transparent hearing funktionen synes jeg ikke den virker efter hensigten, når man har headsettet i lukker den rigtigt fint af for lyden, hvilket jo er rart når man vil høre musik eller skal koncentrere sig om et opkald, men knap så meget hvis man også vil kunne orientere sig i trafikken eller følge med i en samtale. Når man aktiverer funktionen bliver baggrundens lyde mere tydelige, men det er så også det, stemmer synes jeg faktisk ikke der var nogen forbedring på overhovedet. Her skal man have headsettet af, hvor musik så også selv stopper, så det er ikke helt så slemt, men det kunne være rart med transparent hearing når headsettet lukker meget af. Det er f.eks. ikke til at høre musik, hvis man har kollegaer eller familie der kan finde på at snakke til en imens, så er det i hvert fald ikke til at høre hvad de siger.
Det andet irritationspunkt var som nævnt touch knapperne på siden af hver enhed. Den fungerer og gør det egentligt godt, men jeg kunne godt have ønsket mig at den var udnyttet bedre, fremfor bare at være en touch "knap", f.eks. at man kunne skifte sang ved at stryge frem eller tilbage eller lignende. En anden ting er også at man får lyd feedback i headsettet alt efter hvor mange gange man trykker, problemet er dog at den ikke altid kommer samtidigt med at man trykker, men især ved kommandoer hvor man bruger to eller tre tryk kommer lidt forsinket efter det faktiske tryk. Personligt synes jeg det virkede svært at finde ud af om headsettet faktisk opfattede trykket eller ej, hvilket gav lidt problemer når man f.eks. vil skifte sang, hvor man skal bruge to tryk for frem og tre for tilbage. Dette er f.eks. noget nemmere at finde ud af med de andre headsets jeg har prøvet, da det her er almindelige tryk knapper, så man hører og mærker det lille klik samtidigt med at man trykker.


På næste side tager vi dagens konklusion på en vellykket test.