Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: DeXTRoNiaN

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1068,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Test:


Testmaskinen består af :

  • Bundkort: GIGABYTE AB350N GAMING WIFI BIOS ver. F3
  • CPU: AMD RYZEN 7 1700 @3,0 GHz
  • PSU: Cooler Master G750M
  • RAM: 4x8GB GEIL EVO X DDR4 3200 MHz
  • Grafikkort: ASUS STRIX GTX 1080 11 GB
  • SSD: Ocz Vector 180 256 GB
  • Køling: Kraken X61
  • OS: Windows 10 Pro


Programmer:

3Dmark 2013
Basemark CL
Cinebench R15
AIDA EXTREME 64
PCMark 8
wPrime
CrystalDiskMark

 

Dette AORUS AB350N GAMING WIFI imponerede mig en anelse for nu ser det endelig ud til at GIGABYTE har fået helt styr på BIOS'en og styringen af RAM. Jeg monterede blot de 2 stænger GEIL EVO X og satte dem til XMP i BIOS og vupti så spillede de max. på deres 3200 MHz. Jeg har fået nyt test grafikkort siden jeg testede X370 og B350 bundkortene så det vil unægtelig give lidt bedre resultater til dette M-ITX bundkort.

 

3DMark:
Det nyeste skud på stammen fra Futuremark. Programmet byder på endnu mere krævende grafiktests, og der er mulighed for også at køre programmet på Android/iOS enheder og der kan direkte sammenlignes med de helt store PC systemer. 

I den grafiske test 3DMark går det rigtigt godt for det testede bundkort og det lægger sig helt klart i front på grund af GTX 1080 grafikkortet.
 

Basemark CL:
Basemark CL er en test der gennemløber forskellige videnskabelige udregninger og viser f.eks. hvordan væske i bevægelse opfører sig i et kar. Til nogle af testene bruges OpenCL. Programmet håndterer også beregninger på forskellige former for video og billedbehandling samt fraktaler. Resultatet leveres som en samlet score. 

Også i Basemark testen klarer GIGABYTE AB350 GAMING WIFI sig helt fint mod de andre bundkort.
 

Cinebench R15:
Tester, hvor hurtigt CPU’en kan lave et billede ved brug af alle kerne og tråde i CPU’en. Cinebench kører også en OpenGL test, der til sidst viser gennemsnits FPS. 

I denne test er feltet meget mere jævnbyrdigt og AB350N lægger sig mere midt i feltet, i denne test er det også mere CPU'en der testes.
 

Aida Extreme:
Aida Extreme bliver brugt til at se specifikationer på hele systemet og har nogle indbygget benchmarks. I denne sammenhæng bliver kun RAM benchmark brugt, der leverer resultater i Megabyte i sekundet, og nanosekunder i latency. 

AIDA RAM testen klarer AB350N fuldt ud på højde med de øvrige bundkort og endda med en tendens til at gøre det en anelse bedre i skrive og kopierings testen.
 

PCMark 8:
Futuremark står også bag PCMark, som måler næsten alle aspekter af et system: hvor hurtigt der kan vises hjemmesider, billeder, film og afspilles musik. Der bliver også vist nogle grafiske tests, og harddiskens hastighed analyseres. Hver kategori får deres egne point, hvorefter et samlet tal udregnes. På grafen vises de individuelle kategorier og det totale resultat, som Futuremark har valgt at kalde "PC Marks". 

Her i PCMark 8 testen klarer AB350N bundkortet sig igen rigtigt godt i Home og Creative testen som indeholder en "Gaming" test, men i Work testen er det en anelse efter resten af de sammenlignede bundkort.
 

wPrime:
wPrime udregner primtal, her med 2 muligheder; 32 millioner og 1.024 millioner. Programmet kan bruge alle CPU'ens kerner og tråde. 

wPrime testen klarer AB350N også rigtigt godt. Jeg skal beklage at jeg på de andre bundkort har fået testet forkert for jeg havde glemt at sætte antallet af tråde i dem inden test, og derfor er AB350N selvfølgelig suveræn i denne test.
 

CrystalDiskMark 3.0.3 x64: 

I denne test ser vi AB350N bundkortet klare testene på linje med de øvrige bundkort undtaget i 4K Q32TI testene hvor AB350N klarer sig rigtigt godt.

 

På næste side får CPU'en lidt OC.

 

 

animal-mik
 
Elitebruger
Tilføjet:
30-08-2017 08:19:23
Svar/Indlæg:
905/160
uhh - skal skal ikke :) , P.S . kommer der X370 ITX mobos ?.


Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
30-08-2017 10:24:46
Svar/Indlæg:
2022/273
Det findes allerede f.eks fra ASROCK https://www.asrock.com/mb/AMD/... 🙂 så spring du bare ud i det. 😀