Test: Logitech G613 keyboard

Styre-enheder d.  30. oktober. 2017, skrevet af Pizzadude 4 Kommentarer.  Vist: 14929 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Pizzadude
Oversættelse: Pizzadude

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1245,00
Produkt udlånt af: Logitech
DK distributør: n/a

Software


For at få det optimale ud af G613, skal man en tur ind forbi Logitech' hjemmeside, og hente deres gaming software. Det går ganske let, bortset fra, at det er en ganske stor fil på hele 115 MB. Den ret store filstørrelse må skyldes, at dette er den samme software, der bruges til alle Logitech' gaming produkter, og det skal således kunne genkende dem alle. Til testen havde jeg hele fire produkter fra Logitech' G-serie tilsluttet samtidig, og minsandten om ikke den fandt dem alle, og jeg i menuen i bunden frit kunne skifte imellem dem. 
 

 


Hvis vi koncentrerer os om dagens testobjekt, får man ved at vælge dette i listen, som en start et overblik over hele tastaturet. Herfra kan man så klikke sig ind på fremhævede dele af tastaturet. De fremhævede dele er "gaming-knappen" og G-tasterne. Dette betyder også, at man ingen muligheder har for at tilpasse funktionen af de enkelte standard-taster på tastaturet. Unødvendigt måske når man nu har G-tasterne, men dog en ting man ofte ser nu til dags. 

Alle de indstillinger man skruer på, kan gemmes i et antal forskellige profiler, som man kan sætte til at skifte automatisk imellem, når specifikke programmer kører. En fin løsning, der gør at man ikke behøver en genvej til at skifte imellem forskellige profiler. Hvis man ikke har tålmodighed til at konfigurere keyboardet selv fra bunden, kan man søge efter pre-definerede profiler til over 600 spil og programmer, der giver lidt hjælp med på vejen. I listen dukkede sågar Excel 2013 og klassikeren Dune 2000 op, så der er lidt for enhver smag.  

 

 


Hvis vi zoomer ind på de seks G-taster, kan disse i vid udstrækning tilpasses til den funktion man måtte have brug for. Når vi snakker gaming, er kombinationer af specifikke tastetryk dvs. makroer ganske relevante, så til det er der selvfølgelig en optager/editor til formålet. Det er en ganske fin af slagsen, der også giver mulighed for at justere på forsinkelser mellem tastetrykkene. 
 

  


Listen over måder man kan bruge G-tasterne er lang, og inkluderer blandt andet diverse standard Windows genveje, mediekontrol, genveje til specifikke programmer og der er endda et menupunkt dedikeret til seks forskellige Ventrillo kommandoer man kan vælge imellem. Lige på det her punkt savner jeg bestemt ikke noget. 
 


Gaming knappen kan bruges til at deaktivere specifikke taster på tastaturet, for at undgå at man ved et uheld for trykket på noget, der ikke skal aktiveres under spil, det bedste eksempel er nok Windows tasten. Her har man så mulighed for at til- eller fravælge taster, som skal være deaktiverede i gaming mode. 
 


En efterhånden mere og mere inkluderet feature i denne slags software, er muligheden for at genere et såkaldt heatmap over hvor ofte man bruge hver tast. Med farver indikeres således, hvilke taster man bruger meget, og hvilke man bruger mindre eller slet ikke. 

 

  


En sidste ting jeg vil nævne her til sidst angående softwaren, er muligheden for at justere på "Polling rate" altså hvor mange gange i sekundet, der skal overføres et signal til computeren. Denne kan sættes i fire trin mellem 125 og op til 1000. 

 

 

Anomynous
 
Superbruger
Tilføjet:
30-10-2017 12:47:19
Svar/Indlæg:
369/14
Jeg forstår ikke hvorfor det ikke er en standard at bruge et scroll wheel til volume i stedet for knapper. Det gør en kæmpe forskel og er meget mere bekvemt. Skal aldrig have et tastatur uden!


Burgurne
 
Elitebruger
Tilføjet:
30-10-2017 16:46:43
Svar/Indlæg:
5568/1198
Enig med #1, og så savner jeg også flere G-taster. Har i dag en G510S med 18 G-taster, og jeg kunne sagtens bruge flere!

Til sidst glæder jeg mig til man igen kan købe gode tastaturer UDEN mekanisk larm, men det er nok mig der er gammeldags 😉


Pizzadude
 
Redaktør
Tilføjet:
30-10-2017 18:40:13
Svar/Indlæg:
5357/442
#1 Enig, ser har jeg på mit normale tastatur og bruger det meget 🙂

#2 Helt stille er Logitechs mekaniske taster nu ikke, men der er en mærkbar forskel for eksempel ift MX Brown.


Burgurne
 
Elitebruger
Tilføjet:
30-10-2017 20:05:06
Svar/Indlæg:
5568/1198
Kender ikke forskel på MX red, brown osv, da jeg ikke interesserer mig for mekaniske tastaturer. Synes de lyder frygteligt, nogle mere end andre, og jeg vil til enhver tid foretrække et membran eller hvad det nu hedder det som jeg har 🙂