Test: Logitech G613 keyboard

Styre-enheder d.  30. oktober. 2017, skrevet af Pizzadude 4 Kommentarer.  Vist: 14690 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Pizzadude
Oversættelse: Pizzadude

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1245,00
Produkt udlånt af: Logitech
DK distributør: n/a

Test


Så er vi kommet til det vigtigste, nemlig selve brugen af keyboardet. Testen har bestået af hverdagsopgaver i form af tekst og billedbehandling, internet browsing og diverse, samt selvfølgelig en hel del gaming i spillene, Borderlands, Diablo III og Battlefield.

Jeg vil lægge ud med at komme omkring det store spørgsmål først: Er Logitech' Lightspeed forbindelse virkelig god nok til, at man med ro i sindet kan betro G613 sine dyrebare online liv? Hvis du spørger mig er svaret på dette spørgsmål et ja. På intet tidspunkt under testen, kunne jeg detektere den mindste forsinkelse mellem mine tastetryk, og resultatet på skærmen, så jeg vil faktisk mene, at teknologien efterhånden er kommet så langt at man sagtens kan sige trådløs og gaming i samme sætning. 
 


 

Det næste store spørgsmål må gå på kontakterne, for er Logitechs mekaniske kontakter lige så gode som dem fra Cherry eller Razer? I sammenligning med Cherry er feedbacken du får en lille smule anderledes, men hvilken type man foretrækker, er nok en smagssag. Det er svært at beskrive præcis hvordan kontakterne føles, men i sammenligning med Cherry vil jeg sige at det er noget i retning af en mellemting mellem en MX Brun og MX Rød kontakt, men med et noget blødere klik, hvor man faktisk godt kan blive i tvivl om det er en såkaldt taktil eller lineær kontakt. 

Selv om Romer-G er designet til gaming, fandt jeg faktisk at deres helt store styrke er når der skal skrives en del tekst. Jeg har skrevet hele denne test på keyboardet, og jeg fandt det en sand fornøjelse. Dog med et lille men, og det er mellemrumstasten, der afgiver en metallisk lidt rungende lyd når den anvendes, hvilket jeg fandt noget irriterende

Til gaming gør G613 det også fint hvad angår kontakterne, personligt vil jeg dog nok foretrække Røde Cherry kontakter, da de i mangel af bedre beskrivelse føles hurtigere, men det er igen en smagssag. Jeg vil dog sige, at både til skrivning og gaming, har selve overfladen på tasterne ikke helt den samme kvalitetsfølelse, man får ved mange andre high end gaming keyboards. 

Valget af tilføjede genvejstaster synes jeg rigtig godt om. De seks G-taster har en god placering, et fint antal og alle de muligheder for brug man kunne ønske sig. I kombination med de dedikerede multimedietaster, som oftest er udeladt på gaming keyboards, er jeg godt tilfreds med de muligheder de ekstra taster giver. 

Egonomisk set er G613 ganske behageligt at bruge, med den indbyggede håndledsstøtte. Normalt anvender jeg dog ikke håndledsstøtte selv, og det kunne have været rart, hvis den havde været aftagelig. 

 

 

Anomynous
 
Superbruger
Tilføjet:
30-10-2017 12:47:19
Svar/Indlæg:
361/14
Jeg forstår ikke hvorfor det ikke er en standard at bruge et scroll wheel til volume i stedet for knapper. Det gør en kæmpe forskel og er meget mere bekvemt. Skal aldrig have et tastatur uden!


Burgurne
 
Elitebruger
Tilføjet:
30-10-2017 16:46:43
Svar/Indlæg:
5521/1195
Enig med #1, og så savner jeg også flere G-taster. Har i dag en G510S med 18 G-taster, og jeg kunne sagtens bruge flere!

Til sidst glæder jeg mig til man igen kan købe gode tastaturer UDEN mekanisk larm, men det er nok mig der er gammeldags 😉


Pizzadude
 
Redaktør
Tilføjet:
30-10-2017 18:40:13
Svar/Indlæg:
5357/442
#1 Enig, ser har jeg på mit normale tastatur og bruger det meget 🙂

#2 Helt stille er Logitechs mekaniske taster nu ikke, men der er en mærkbar forskel for eksempel ift MX Brown.


Burgurne
 
Elitebruger
Tilføjet:
30-10-2017 20:05:06
Svar/Indlæg:
5521/1195
Kender ikke forskel på MX red, brown osv, da jeg ikke interesserer mig for mekaniske tastaturer. Synes de lyder frygteligt, nogle mere end andre, og jeg vil til enhver tid foretrække et membran eller hvad det nu hedder det som jeg har 🙂