Test: Asus ROG Strix X399-E GAMING

Bundkort, AMD d.  22. november. 2017, skrevet af Renissen2 0 Kommentarer.  Vist: 17136 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: DeXTRoNiaN

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 2848,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Layout / Design 

Ovenfra ser bundkortet ud som på billedet. Personligt er jeg mest til matsorte bundkort. Dette ROG bundkort er dog udstyret med en masse hvide striber som gør at det nærmest ser gråt ud. Men OK det er da ikke det værste design jeg har set for stadig er PCIe stik og varmelednings røret forkromet og diverse andre stik hovedsageligt holdt i sort. Køleprofilen i overkanten af bundkortet er sammen med Køleprofilen til Chipsættet en slags aluminiumsfarvet. Ovenpå Chipsæt køleren er der et område med en bred blanksort stribe hvorigennem ROG øjet kigger ud med LED lys. 

Bundkortet har et væld af stik og knapper, de er alle nævnt her: 

Der er 8 RAM sokler til at køre Quad RAM i og soklerne er sorte med lås i den ene ende. 

Bundkortet har 4 PCIe slots til grafikkort. Dog understøtter det kun 3 eller 2vejs SLI eller 3/2 vejs Crossfire. De 3 slots har en stålforstærkning (Armor) monteret for at give soklerne mere styrke og langtidsholdbarhed. 

Her har jeg fjernet plastikdækslet over I/O delen og herunder gemme der sig en lille blæser som skal sørge for at varmen fra CPU'ens strømforsyning blæses væk. Som man kan se er der også en pænt stor køler der er monteret herunder på selve varmelednings røret. 

Længere nede kommer selve lydkorts delen mere til syne når låget er fjernet. Her finder vi et metalskjold som dækker over og skærmer lydchippen. Selve lyddelen er "fysisk" adskilt fra resten af bundkortet med en gennemsigtig del uden komponenter for at begrænse indstrømmende støj fra andre komponenter. i øvrigt er der brugt japanske kvalitets kondensatorer i audio delen. Nederst i kanten af billedet ses det ret store display til udlæsning af fejlkoder fra hardwaren. Til højre for det er der en lille start knap. 

Her har jeg afmonteret chipsæt dækslet og herunder finder man det ene M.2 slot Som man kan se er der plads til flere størrelser. Der er i forvejen monteret en Thermal pad på den afmonterede kølerdel så det er bare at fjerne beskyttelses plastik strimlen og så montere en M.2 SSD, så kører den fint med køling. 

Her et kig ind på CPU'ens strømforsyning med 8 faser. Det er helt fint til at levere stabil strøm og spænding til CPU'en også ved OC. 

Her ses Stikkene til storage, der er 6 stk. SATA 6Gb/s og et enkelt U.2 stik. 

Her ca. i midten af billedet ses soklen og hullerne til den vertikale holder til hvis man ønsker at montere en M.2 SSD mere. 

køleprofilen til CPU'ens strømforsyning er en kraftig lille sag som er monteret over de 8 MOS Fet'er så den kan i sig selv transportere en god portion varme. 

Profilen her set fra bagsiden har et varmelednings rør monteret på bagsiden så varmen kan transporteres videre til en endnu større profil som jeg tidligere har vist billeder af. 

I/O afdelingen indeholder følgende stik:

 

Et kig på BIOS følger på næste side.