Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: DeXTRoNiaN

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 2050,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

BIOS


 

Vi starter i BIOS "Easy Mode" skal der ikke Overclockes og stilles på særlige parametre er det alt rigeligt at lade BIOS'en blive i denne mode hvor man stort set har adgang til det mest basale og alligevel avancerede indstillinger på dette ene billede. Det grafiske overblik er blevet endnu bedre her i GIGABYTEs BIOS. Alle væsentlige områder er inddelt i bokse og et hurtigt blik henover giver fin info om hele systemet. Foroven til højre ses Dato og klokke. På samme linje kan man se at BIOS'en kører i Easy Mode og på samme linje kan man skifte til Classic Mode samt Gemme opsætningen og forlade BIOS. På næste linje får man en masse info om Bundkortets navn, BIOS version, CPU navn og hastighed samt den samlede RAM størrelse.

I næste felt ses CPU'ens øjeblikkelige temperatur og ved siden af den boks ses Vcore spændingen og bundkorts temperaturen. EZ mode er stedet hvor man kan sætte systemet i strømspare, ydelse eller stille mode men det er åbenbart ikke helt integreret i Easy Mode endnu. Vi fortsætter nedad og får info om RAM modulerne og kan her slå X.M.P. til/fra for at Overclocke RAMmen. I boksen til højre for ses SATA info om de tilsluttede enheder. I sidste boks på denne linje kan man slå RAIDExpert2 til/fra. I den sidste linje kan man indstille sit Boot drevs rækkefølge. Boksen på højre side viser blæser profiler og hastighed på de tilsluttede blæsere. I feltet nederst til højre bringes Smart FAN programmet op så man kan justere på de enkelte blæsere.


 

I det følgende bruger jeg udelukkende den klassiske mode og det mest vigtigste sted at dykke ned er her i M.I.T. hvor alt det sjove foregår. Så i det følgende tager jeg et blik ned i de 6 punkter der vises på billedet herover.


 

I Advanced frequency settings kan man regulere på bl.a. CPUens gange faktor ved blot at skrive et tal og straks ses den nye faktor på linjen og frekvensen vises til højre for, et Enter afslutter valget Justeringen her foregår i 100MHz steps.


 

Billedet ved siden af bruges til at bruge bl.a. X.M.P. profilen på RAMmen. Her er det alt hvad der vedrører RAM man kan stille på automatisk eller manuelt.


 

På tredje linje Advanced Voltage Settings er det naturligvis alt der vedrører spænding man kan skrue på, mest interessant er nok Vcore spændingen.


 

På billedet til højre som er PC Health status ses systemets mange spændinger og man kan hurtigt se om noget skiller sig ud.


 

Miscellaneus settings er stedet hvor man kan vælge sit PCIe slot manuelt eller bare lade det køre på auto. Så er der en lille finesse som man kan slå til /fra og det er for at give programmet 3DMark 01 mere Boost. Hmmmm gad vide om nogen overhovedet bruger denne test mere. Sjette og sidste linje fører til Blæserstyringen Smart Fan.


 

Sjette og sidste linje fører til Blæserstyringen Smart Fan.


 

I andet punkt på menulinjen foroven er vi skiftet til system og her kan man sætte systemets tid, dato og sprog samt ændre på noget sikkerhed med administrator rettigheder på at få adgang. Igen ses her en del info om Bundkortets navn og BIOS version.


 

I menulinjen er vi her nået til BIOS og det dækker over et sted med mange indstillinger. Til en start er det her man sætter sit Boot drev og man kan sætte prioriteten i Hard Drive BBS. Det er også her man kan slå Fast Boot til/fra, indstille USB om PS2 enheder er slået til/fra og om man vil starte over et netværk.


 

I næste punkt Peripherals er der igen et væld af indstillinger RGB Fusion som styrer Farverne på bundkortets mange LED'er og LED til/fra, om USB Legacy er slået og det er også her man kan give USB stikkene noget mere boost for at kompensere for spændings fald. NVMe SSD 'er opsættes også her og til sidst er det selve den eksterne SATA controller man kan konfigurere hvis man har en sådan sat til.


 

I menupunktet Chipset sættes diverse modes for SATA og NVMe RAID Mode og hvid det giver mening kan man også her slå SATA portene helt fra/til. Man kan også her se om man har tilsluttet sin enhed til det rette SATA portnummer.


 

Under menulinjen er vi nået til Power og her sættes alt der vedrører Strøm. Om man vil kunne starte systemet med tastatur til om systemet skal vågne ved LAN aktivitet også kabinettets startknap kan her sættes til sluk øjeblikkeligt eller vent 4 sekunder.


 

Så nåede vi til menulinjens sidste punkt som er Save & Exit. Herunder gemmes de indstillinger man har lavet f.eks. OC i profiler så de let kan hentes ind igen. Man kan også her vælge at overspringe boot drevet og vælge et andet drev. Man kan også bare vælge gem og genstart eller gå tilbage til ens styresystem.


 

NU er jeg så hoppet tilbage på M.I.T. men i princippet er det lige meget hvilket billede man står på for der er 2 røde faner gemt i højre side og i bunden som man hurtigt kan hive ind fra siden eller bunden. I højre side er der hele tiden opdaterede vigtigste oplysninger om CPU, RAM og Spænding. Fanen springer selv frem hvis man bevæger Musen helt ud i siden eller bunden. I bunden er straks lidt mere spændende for hernede er der 4 knapper man kan trykke på. Den første skifter mellem BIOS'ens 2 Moder, den næste indstiller systemsproget, den tredje giver adgang til Q-Flash programmet hvis BIOS skal opdateres og den sidste giver adgang til at justere på Blæserne i systemet. Man kan sige at disse fire knapper er en slags genveje.
 

På næste side ser vi lidt på softwaren.

 

 

thorrs
 
Nørd
Tilføjet:
06-08-2018 12:05:31
Svar/Indlæg:
67/11

ja undskyld men de 2 sidste billeder passer vist ikke  🤔Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
06-08-2018 21:39:24
Svar/Indlæg:
2021/273

ja undskyld men de 2 sidste billeder passer vist ikke  /content/gfx/smilies/unsure.gif


Skrev thorrs d. 06-08-2018 12:05:31
I hvilket afsnit :)


Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
06-08-2018 21:40:52
Svar/Indlæg:
2021/273

#1

Ah sorry det kan jeg godt se er smuttet i Konklusionen. :)
thorrs
 
Nørd
Tilføjet:
07-08-2018 06:27:01
Svar/Indlæg:
67/11

#3 

😉