Test: MSI X470 GAMING PRO CARBON AC bundkort

Bundkort, AMD d.  20. juli. 2018, skrevet af Renissen2 0 Kommentarer.  Vist: 11963 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: DeXTRoNiaN

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1299,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Software 

MSI APP Manager er stedet hvorfra man kan køre andre gode programmer og fint at MSI har samlet dem alle i et program. I det følgende ser jeg nærmere på nogle af dem. 

MSI's Command Center er et program hvor man bl.a. kan justere på CPU frekvensen og Vcore spændingen. Der er dog også mulighed for at justere på CPU blæseren samt overvåge mange af systemets muligheder. 

på den næste knap DRAM er det muligt at justere på RAMmen, både frekvens og spændingen til RAM stængerne. Trykker man på den knap der hedder Game BOOST får man et automatisk overclock på CPU'en og hvor meget er afhængigt af den benyttede CPU i dette tilfælde med en RYZEN 7 2700X kører softwaren automatisk CPU'en op på 4,15 GHz. 

Med dette program kan man optimere systemets netværkskort og f.eks. sætte prioritet på net trafikken og de enkelte programmer. 

Med MSI RamDisk er det muligt at opsætte en cachedisk efter eget ønske, dog begrænset af den størrelse RAM man nu har til rådighed. Den kan speede tingene gevaldigt op under browsing og i det hele taget sørge for en mere flydende oplevelse af diverse programmer man bruger meget. Som standard opsætter den en RAMCACHE på 256 MB på et separat drev.


 
 

MSI X-BOOST er MSI's svar på ved hjælp af software at sætte systemet i og optimere for en bestemt brug af PCen. Der kan vælges mellem 6 profiler, som er Game, Office, Home Theater, Filetransfer og video editing til sidst. Sådan ser Game profilen ud og der er lagt lige stor vægt på alle områderne i grafikken til venstre. 

Programmet Mystic Light er det der styrer alt RGB LED lys på og tilkoblet til bundkortet. Her kan man tildele forskellige farver til bundkortets forskellige LED zoner og det er muligt at vælge konstant eller f.eks. blinkende LED lys, der er en del foruddefinerede profiler at vælge imellem.
 


?Nahimic er stedet hvor der kan finjusteres på lyden til headsettet eller højttalere. Der er en hel række foruddefinerede profiler man kan trykke på og efterfølgende justere på her er det profilen til musik. På billedet til højre ses et billede af hvordan Sound Tracker systemet kan pin pointe hvor eventuel lyd kommer fra i et spil og det er bestemt en brugbar hjælpefunktion.
 

Testen følger på næste side.