Test: NZXT E850

Strømforsyninger d.  12. december. 2018, skrevet af Polarfar 0 Kommentarer.  Vist: 5673 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Polarfar
Oversættelse: Polarfar

Pristjek på  1099,00
Produkt udlånt af: NZXT
DK distributør: n/a

Test

 


Jeg fyrer op under HWT's testbænk, og lader E850 modellen teste i trin af 85 watt op til 935 watt = 110 % belastning. Jeg har sammenlignet min målestation med det som CAM softwaren har meldt tilbage, og jeg kan konstatere at CAM heldigvis er meget enig med min teststation om effektforbruget. Afvigelsen på CPU og GPU forbruget skyldes helt sikkert at det er 4 hhv 3 ledninger der leder strømmen, så derfor vil det være en lille smule skævt grundet forskellig indre modstand. Her er to eksempler ved 85 og 850 watt sammenlignet med HWTs testbænk.


Lad os starte med spændingerne der er meget stabile. 12 V linjen falder kun 0,12 V op til 100 % belastning, og de to små spændinger står næsten stille og er upåvirkede af den høje samlede effekt. Det er high end resultater der leveres her. 

Effektiviteten ser på min graf ud som om den ligger under 80+ Gold ratingen i forhold til min tendenslinje, men den er faktisk inden for usikkerheden. Ved 425 watt måler jeg 91,8 %, og den skal være over 92 %. Så præcis er min testbænk ikke at jeg kan dumpe E850 på den afvigelse. Kurven ser iøvrigt ganske fornuftig ud, og peaker lige hvor den skal, nemlig ved halv effekt. En god tommelfingerregel for valg af PSU er at man sigter efter det dobbelte af den maksimale effekt man regner med at få brug for, og dermed rammer et forbrug i det område hvor PSU'en er mest effektiv. 

 

Vi bevæger os omkring 15 mV ripple ved 850 watt samlet effekt. Det er så tæt på nul som det kan komme, og E850 lander dermed blandt de mest stabile og støjsvage strømforsyninger jeg har testet.

Og dog - for blæseren er et kapitel for sig. Som jeg nævnte under design afsnittet så er blæsergitteret lavet som en masse huller der er stanset ud i toppladen. Det giver en forholdsvis lille samlet flade hvor al luften skal passere, og det skaber støj. Rigtig meget støj faktisk. Indtil halv effekt er der ikke nogen gener, så for så vidt kan du roligt købe E850 og fodre din i7/GTR 2080 platform uden at du vil opleve støj. Men leger du med overclocking eller SLI/CF, så kan du komme derud hvor du kommer over 500 watt effekt, og så er Hong Hua blæseren ikke rar at være i stue med. Ved fuld effekt er du ikke i tvivl om at den kører med samtlige 1800 o/min, og knokler for at hive luft ind. Det er lidt en skam, for temperaturmålingen ved 850 watt siger sølle 59 grader. En halvleder kan klare meget mere, og de japanske kondensatorer er ikke i fare for at tørre ud ved den temperatur.
 

Konklusion på næste side.