Test: AData XPG Gammix S11 PRO M.2 512GB

Solid state disk d.  11. april. 2019, skrevet af Polarfar 1 Kommentarer.  Vist: 5282 gange.

Korrekturlæser: donto
Billed behandling: Polarfar
Oversættelse: Polarfar

Pristjek på  858,00
Produkt udlånt af: AData
DK distributør: n/a

Test

 

 


Testmaskinen består af :

ASUS Maximus VIII Formula Z170
Intel i5 6600K@stock
2 x 8 GB Crucial Ballistix DDR4@2400
OCZ Vector 256GB systemdrev

Programmer:
ATTO
Crystal DiskMark 5.1.2
AS SSD
Anvil Disk Util's

Windows 10 Pro x64

 

 

ATTO

ATTO er det program producenterne oftest henviser til, når de skal opgive læse- og skrivehastigheder. Programmet bruger komprimerbare data, hvilket alt andet lige vil give højere hastigheder og dermed en højere score ift. tilfældige data fra en harddisk.


S11 Pro kommer ikke helt op på de 3500 MB/s i læsehastighed her, men det lader til at ADATA har fået klemt et produkt ud, der kan bide skeer med Samsungs 970 EVO.
 

Crystal DiskMark

Crystal Diskmark bruger ukomprimerbar data, så derfor kan der være stor forskel på resultaterne ift. ATTO, især på skrivehastigheden. Her ser man ofte ydelsestab for SSD'er der anvender komprimeringsalgoritmer, da de først skal opdage at data ikke kan komprimeres, og dernæst finde ud af, hvad de skal stille op med dem.
 


Igen er det Samsung 970 EVO der er tættest på når man sammenligner. EVO'en er lidt hurtigere til at skrive, men taber med et mulehår på læsehastighed. Man aner hvorfor Samsung har skyndt sig at lave en EVO Plus udgave.
 

AS SSD

Programmet bruger ligesom Crystal Diskmark ukomprimerbar data, så resultaterne bør ligne Crystal Diskmark.
 


AS SSD ligner en gentagelse af forrige test. ADATA formår at komme forbi 970 EVO, undtaget når der skal skrives store filer.
 

Anvil Storage Utilities

Anvil programmet baserer sine målinger på IO Meter, der er det tætteste man kommer på en industristandard inden for test af harddiske og SSD'er.
 


ANVIL har en anden mening end de andre benchmarks. Her er ADATA S11 Pro lidt bagud i både læse og skrivehastighed indtil køen bliver længere end 1. Så rykker S11 Pro igen forbi 970 EVO når der læses. 


IOPS

IOPS tallene fortæller hvor mange gange i sekundet SSD'en er i stand til at skifte mellem opgaverne. Jo højere tal jo bedre. Det har især betydning hvis du skal håndtere store filer.
 


Ser vi på IOPS tallene, der angiver hvor mange interne operationer SSD'ens controller er i stand til at håndtere i sekundet, så viser graferne tydeligt at SM2262EN er en hurtig controller, der sagtens kan hamle op med de bedste. Dog må den se sig slået på skrivehastigheden, hvilket de øvrige resultater også viser. Herunder et par målinger med forskellige længder på køen - queue depth (QD).

 

 

 

 

 

 


Vi kan klemme os op på 350.000 hhv 337.000 for læs og skriv, men faktisk så falder ydelsen en del ved mixed IO, altså når der skiftes mellem læse- og skriveoperationer. 


Konklusion på næste side.

 

 

mianusman11
 
Overclocker
Tilføjet:
11-04-2019 10:32:13
Svar/Indlæg:
1/0

SpamSvaret blev redigeret 3 gange, sidst af freak_master d. 11-04-2019 13:54:31.