Test: FOURZE T450 kabinet

Kabinetter d.  19. november. 2019, skrevet af Renissen2 3 Kommentarer.  Vist: 5115 gange.

Korrekturlæser: donto
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: donto

Pristjek på  599,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: Fourcom

Design / Layout

 

 


Vi lægger ud med et billede i frøperspektiv skråt fra venstre side og det ser jo altid perfekt ud når det er producentens egne billeder. Flot RGB stribe på tværs af kabinettet samt en enkelt RGB blæser på bagsiden af kabinettet.
 


Sådan tager kabinettet sig ud fra venstre side. Der er en grå tonet hærdet glasplade der dækker hele denne side.
 


Når glaspladen er fjernet afsløres det indre bedre. Kabinettet har en afdeling til PSU og harddiske og på siden af denne ses FOURZE logoet. Øverst i venstre hjørne ses kabinettets eneste blæser det er en 120mm RGB blæser.
 


Glaspladen på fronten holdes på plads af 4 fingerskruer med ekstra stort hoved. De skrues så ned på 4 gummityller, som er ekstra lange, så skruerne kommer til at sammenpresse gummityllen, så den låser glaspladen. Selve tyllen er trykket ned over et standard afstands stag.
 


RGB blæseren har en stor hvid/gennemsigtig kappe, som RGB lyset stråler ud igennem.
 


Ovenpå PSU/harddisk afdelingens indkapsling er der en hel række med 14 slidser, som varmen fra PSU og harddiske kan slippe ud af.
 


Så kom vi op på toppen af kabinettet og her finder man et metalfilter med magnetisk ramme, så den er let at aftage for rengøring.
 


På toppen finder man også kabinettets kontrolpanel. Fra venstre start knappen, 2 stk. 3mm lysdioder, Audiostikkene, et USB 2.0 samt 2 stk. USB 3.0 stik og til sidst en reset knap. Man kan også her se frontens specielle facon.
 


På højre side er der blot en sortmalet stålplade med låsehak i top og bund, den sidder fast med 2 fingerskruer.
 


Når pladen er fjernet ses interiøret bag bundkortet. Der er ikke specielt mange fæstepunkter for plaststrips 4 i overkanten og 2 i underkanten. På midten til venstre for blæserhubben er der optrykket en stor bule som man sikkert skal gemme de fleste af kabinettets ledninger inde i. I højre side ses en lille stålplade, som holdes på plads af en enkelt fingerskrue, det er en af kabinettets muligheder for en 2,5" SSD.
 


Nederst i venstre side sidder der en harddisk holder med plads til 2 stk. 2,5" eller 2 stk. 3,5" diske/ssd'er. I holderen sidder der så 2 plastikholdere(skuffer), hvori diskene kan monteres enten ved at krænge den ud over 3,5" harddiske eller bruge skruer til at montere 2,5" ssd'er. Her er en skuffe hevet lidt ud ved at man trykker ind på håndtagene i fronten.
 


På blæser hubben er alle tilslutninger markeret med hvid tekst. Jeg formoder at RGB styringen sidder i Hubben.
 


Her ses blæserhubben, som er monteret i kabinettet. den har plads til i alt 10 RGB blæsere af FOURZES slags, da det er ikke almindelige 3 eller 4 pins blæsere der kan monteres her, men der i mod har blæseren et 6 benet stik. Både RGB LED Striben på fronten og bagside blæseren kører i sync. I toppen har Hubben plads til 2 stk. LED strips. Jeg formoder at RGB styringen sidder i Hubben, men der er ike noget info med om det.
 


I højre side i bunden er der en PSU plads og i bunden er der optrykket 4 støttepunkter til PSUen. Molex stikket er til at give strøm til USBhub og RGB blæsere.
 


Fronten har et eget udtryk med RGB LED striben på skrå henover fronten som ligesom spidser til forneden i venstre side. Det er afgjort et design vi ikke har set før. Om man kan lide det må blive en personlig smag. Men er man til RGB lys alle steder så er dette kabinet da lige sagen.
 


Her har jeg fjernet frontpladen og der er godt nok huller til blæsere, men det er nok en front der kan bruges til flere kabinetter.
 


Sådan ser fronten ud på bagsiden og her er der skruet en lang plastikdækplade på tværs. Det er selvfølgelig herinde RGB lyset til fronten gemmer sig. Når den er monteret er der ikke plads til flere blæsere i fronten og der er da heller ikke huller til indsugning nogen steder.
 


På siden af frontpladen sidder der en lille kontakt og med den kan man slukke for RGB lyset manuelt.
 


Her er vi kommet om på bagsiden af kabinettet og heromme ser det meget velkendt ud. Øverst til venstre ses hullet til I/O skjoldet og til højre herfor ses et aflangt mesh-gitter som RGB blæseren på indersiden blæser luft ud af. Herefter følger de 7 huller til PCIe pladserne og de 2 første slots har en metaldækplade, og de er skruet fast resten er af typen der skal knækkes af (lettest inden man monterer bundkortet).
 


Der er et større hul til montagen af GFX kort og andre PCIe kort og derfor medfølger der et plastikdæksel som er lige til at klikke på plads, det er en fiks detalje som nydeligt skjuler både hullet og skruerne.
 


Så nåede vi bunden og hernede gemmer der sig et metalfilter til PSU'en, det skal lirkes ud af nogle styr på alle sider så når det henad vejen skal rengøres, er det nok lettest at lægge kabinettet på siden.
 


Kabinettets støttepunkter er nogle store rondeller i forkromet plastik. Som indlæg er der anvendt noget blødere skummateriale, gummi havde jeg nok foretrukket her men det er blot min mening.
 


Der medfølger naturligvis også en Remote til at styre både frontens og blæserens RGB lys. På den er det muligt at vælge diverse foruddefinerede farver, lys løb, intensitet samt naturligvis slå lyset til og fra.

 


På næste side sætter jeg et system i kabinettet.

 

 

Mapples
 
Elitebruger
Tilføjet:
20-11-2019 05:10:01
Svar/Indlæg:
6181/270

Hvordan er airflowet i kabinettet? Det er rimeligt vigtigt at vide.Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
22-11-2019 01:19:24
Svar/Indlæg:
2017/273

#1

Det ved du godt at vi ikke har tid til at måle. :) og med hvad?

Men eftersom der kun er en blæser på bagsiden af kabinettet så er det vist ikke meget. 😀Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Renissen2 d. 22-11-2019 01:19:51.


Gripen90
 
Senior Skribent
Tilføjet:
22-11-2019 12:26:29
Svar/Indlæg:
15956/637

#1: En tommelfinger regel er, at at med lukket front og tempered glass er med underlegen køling i forhold til mesh front og aluminium/akryl plader. Et gammelt Cooler Master CM690 slår stadig 99,5% af alle tempered glass og RGB kabinetter på markedet, hvad angår airflow og ambient temperaturer.