Korrekturlæser: donto
Billed behandling: neemos
Oversættelse: donto

Pristjek på  692,00
Produkt udlånt af: MSI
DK distributør: MSI

Test

 

 


MSI Vigor GK50 er blevet testet ved at blive brugt i det daglige som skribent for HwT.dk, samt i diverse spil som PUBG, CS:GO og Anno 1800


Ergonomi / Design

Det er altid en smagssag om man er til det ene eller det andet design, men da undertegnede tester er lidt af en drengerøv indeni, så er jeg ganske glad for det lidt rå design som Vigor GK50 tastaturet har. 

Ergonomisk så er Vigor GK50 som mange andre tastaturer, der er mere fokus på tasterne, lyset og designet end der på ergonomien. Det er ikke fordi Vigor GK50 er dårlig i sin ergonomi, jeg ville bare ønske der var kredset lidt mere for det. Der kunne for eksempel være lavet fødder der havde 2 indstillinger, så det var muligt at ramme lige den indstilling der passer til dig.

Man kunne også godt i denne prisklasse have tilføjet en håndledsstøtte, det var noget rigtigt mange af de store gjorde for noget tid tilbage, men det er noget mange desværre er gået væk fra igen. Men det ville hjælpe gevaldigt på den håndstilling man sidder med når man gamer, og man gamer jo trods alt ofte i rigtigt mange timer.


Kvalitet / RGB

MSI Vigor GK50 virker utroligt godt bygget, det hele virker som rigtig god kvalitet. Selve tastaturet er lavet i børstet metal og lader til at være noget der holder til lidt af hvert. Gummifødderne under tastaturet er lavet at tyk og robust gummi og er ikke noget der lige med det samme falder eller bliver slidt af. 

Selve keycaps er lavet af plastik og beklædt med en mat overflade som er med til at sikre at der ikke er tydelige fingeraftryk over det hele når man er færdig med at game.
 


RGB belysningen i MSI Vigor GK50 er rigtig flot, helt som forventet af et tastatur i denne klasse, og der er selvfølgelig mulighed for at opsætte belysningen helt som man selv har lyst til. Der er 9 forskellige lys setting man kan sætte til, og et hav af forskellige farver, så Vigor GK50 kan indstille fuldstændig til lige dit setup.

Det er også muligt at kontrollere både belysning og andre sjove ting via genvejs taster som er indbygget i tastaturet. Du kan blandt andet styre farver, hvilket mønster der skal køre og så som noget vi ikke har set før her på redaktionen, så er det muligt at starte programmet MSI Afterburner direkte fra en knap på tastaturet.

Helt overordnet set har Vigor GK50 en virkelig flot belysning med et utroligt klart lys, og det er rigtigt nemt at indstille til lige det man har lyst til.


Gaming / Dagligt brug

I det daglige har jeg brugt Vigor GK50 til bla. at skrive artikler her på HwT.dk, og jeg er ganske imponeret over, hvordan tastaturet har klaret sig på dette punkt. Tastaturet har en fornuftig højde, selv til længere tids arbejde, det eneste jeg ville ønske at MSI havde smidt i pakken, var en håndledsstøtte. Tastaterne føles behagelige og skal ikke trykkes hverken hårdt eller langt, 50g. aktueringskraft skal der til og tasten rejser totalt 3 mm. Det har været en fornøjelse at skrive på dette tastatur, også ved længere tids arbejde, og helt generelt er det et lækkert tastatur at arbejde på.

Den eneste ulempe, hvis man kan kalde det det, er at der er lyd på tasterne. De lyder næsten lige som almindelige blå switches, og det er nok ikke tastatur man skal have hvis man sidder på kontor med andre.

Gaming - det er jo det som dette tastatur er lavet til, og her klarer det sig rigtigt godt. Tasterne er hurtigt reagerende, og den kortere rejsetid giver følelsen af at tastaturet reagerer virkelig hurtigt når man trykker.

Lyden i tasterne vil altid være en smagssag, men jeg er fuldstændig solgt på dem, jeg er dog også kæmpe fan af blå switches. Men lyden er lækker og sprød, en smule mere dæmpet end en normal blå switch, men virkelig en lækker lyd og jeg vil umiddelbart sige at jeg foretrækker denne switch over almindelig blå. 

De 8 kants formede taster gør ikke hverken fra eller til i gaming eller skrive delen, men det ser godt ud og er med til at give GK50 tastaturet et moderne look. Dog vil jeg sige at de konkave taster giver et bedre "grip" når man sidder i hektiske kampe og det hele går virkelig stærkt.

 


På næste side kommer vi til konklusionen.