SSD, Win 7: Defrag er ikke slået fra?

Diverse d.  03. juni. 2009, skrevet af Miccim
Vist: 818 gange.

Miccim
 
Elitebruger
Tilføjet:
03-06-2009 17:57:23
Svar/Indlæg:
3232/127
Skulle det ikke gerne være slået fra af sig selv?

hvad siger i andres med SSD'er?
NoNig
 
Elitebruger
Tilføjet:
03-06-2009 18:16:10
Svar/Indlæg:
23124/739
-> #0

Den er slået fra (automatisk) hér. Jeg har ikke engang funktionen hvis jeg højreklikker, vælger værktøjer osv.


Miccim
 
Elitebruger
Tilføjet:
03-06-2009 18:18:17
Svar/Indlæg:
3232/127
Hvad dælen det er det ikke i min.

Hvor højre klikker du på værktøjer?


NoNig
 
Elitebruger
Tilføjet:
03-06-2009 18:24:01
Svar/Indlæg:
23124/739
-> #2

Der hvor man højreklikker på harddisken/SSD'en i "Denne computer", vælger egenskaber og så værktøjer. Der er Scandisk, Defragmentering og Backup som regel.

Defragmentering er væk, på computeren med SSD. Derudover, hvis du går ind i "Computeradministration", er "Defragmentering" væk under "Værktøjer".


Miccim
 
Elitebruger
Tilføjet:
03-06-2009 19:01:28
Svar/Indlæg:
3232/127
okæ, har læst at det er flere ssd's der ikke bliver genkendt...


NoNig
 
Elitebruger
Tilføjet:
03-06-2009 19:03:02
Svar/Indlæg:
23124/739
-> #4

Jeg har en OCZ Vertex. Mon ikke der bliver tilføjet flere SSD'ere med tiden?


Burgurne
 
Nyhedsskribent
Tilføjet:
03-06-2009 20:02:48
Svar/Indlæg:
5117/1128
På min Intel er defragmentering der.

I diskdefragmenteringstidsplanen (jøsses et ord!) kan jeg se, at den har valgt "Kør aldrig" ud for SSD drevet, så det er nok som det skal være 😛


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Burgurne d. 03-06-2009 20:04:41.


MadsH
 
Elitebruger
Tilføjet:
03-06-2009 20:05:26
Svar/Indlæg:
1915/57
start/alle prog./tilbehør/systemværktøjer/defragmentering/konfigurer tidsplan

EDIT. Damn du rettede for hurtigt 😛


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af MadsH d. 03-06-2009 20:05:54.


NoNig
 
Elitebruger
Tilføjet:
03-06-2009 20:39:22
Svar/Indlæg:
23124/739
-> #6 + #7

Der er en række SSD-optimeringstips rundt omkring. En af dem omhandler at gå ind i registreringsdatabasen og slå nogle ting til/fra.

Jeg har ikke pillet ved andet, end at deaktivere indeksering og slå dvale fra (som jeg ellers var så glad for). Resten var (de)aktiveret, umiddelbart efter installationen 🙂


anru2007
 
Elitebruger
Tilføjet:
03-06-2009 21:05:43
Svar/Indlæg:
5871/422
#8 kan man ik bruge dvale med SSD? 😲


Burgurne
 
Nyhedsskribent
Tilføjet:
03-06-2009 21:11:02
Svar/Indlæg:
5117/1128
Har du link til dem, NoNig? I morgen er nemlig afsat til test (jeg har sørme fået livmoderhalsbetændelse, så jeg har tid til grundig test), inden jeg installerer Windows 7 64bit på SSD'en.
Andre her der kører med 64bit system? Jeg har det lidt underlige problem, at den helst ikke vil bruge mere end 2 - 2,5 GB ram uanset om jeg har 4GB eller 6GB i den, hverken til diskcache eller andet, og jeg kan ikke hitte fejlen.

Hmmm . ja, hvad er det for noget med at deaktivere dvale? Er det i Vista eller Win 7?


NoNig
 
Elitebruger
Tilføjet:
03-06-2009 21:26:19
Svar/Indlæg:
23124/739
-> #9

Det kan man sagtens. Men om jeg slukker computeren helt ned, eller lader den gå i dvale er ofte det samme. Eftersom søgetiden er så lav, tager det mig ikke mange sekunder af få åbnet mine programmer (Bridge og Photoshop - som jeg bruger omtrendt lige så meget som min browser) og genopstartet de seneste sessioner.

Så jeg har valgt at slå det fra, for at "forlænge" levetiden på min SSD'er. Sandheden er nok bare, at jeg er forfærdeligt overtroisk og bilder mig selv ind, at dvale ikke fører til noget positivt, for SSD'ens vedkommende.

-> #10

Sorry for total off-topic, men: "livmoderhalsbetændelse"?! *wtf* 😐

Dernæst:

Jeg søgte blot på Google efter "Windows SSD optimization" og fandt frem til en række forsk. sider. Den ene af dem gik ret meget i dybden med forskellene på Windows 7 og Windows Vista, og nævnte, at de fleste optimeringer ikke rigtigt gav noget ekstra. Men der kunne være lidt optimering at hente og alting var på eget ansvar, blah blah blah. Du kender smøren.

Jeg kører med 64 bit på min Dell laptop, der godt nok "kun" har to GB RAM. Men den kører Windows 7 omtrendt bedre end min stationære med 8 GB RAM (Vista Business).

Det kan være noget med BIOS, at der skal slåes "udvidet adressering" til. Men jeg er ikke just ekspert på området. Jeg prøver mig bare frem 😳

Jeg var førhen enormt glad for dvale, eftersom Vista jo kunne være lidt tung at danse med. Men nu hvor SSD'eren har vist sig at være for fucking insane, har jeg valgt at slå det fra.

Den eneste ulempe er, at jeg ikke rigtigt kan "fortsætte" hvor jeg slap, eftersom jeg altid glemmer et eller andet link. Desværre har det medført, at jeg har en hulens masse "foretrukne", i hvilke jeg ikke kan finde rundt 😳


Burgurne
 
Nyhedsskribent
Tilføjet:
03-06-2009 22:14:33
Svar/Indlæg:
5117/1128
#11 🤣 🤣
Det med en masse foretrukne kender jeg godt 😛

Jeg kan ikke rigtig finde noget i BIOS som skulle begrænse den, når det er 64 bit OS.

En anden kedelig ting ved min SSD er, at min PC ikke mere kan vågne fra "slumre" (eng. sleep). Desktoppen kommer godt nok frem, og musen kan flyttes, men jeg kan ikke vælge eller klikke på noget, og efter ca 30 sekunder kommer den runde cirkel (det er i XP var et timeglas), og så sker der ikke mere, før jeg trykker på "reset".
Hvordan fejlsøger man på det?
Er det et driverproblem med SSD'en? Eller en indstilling i Windows 7? Jeg kører stadig med OS'et fra en alm. harddisk, da jeg som nævnt lige skal teste inden jeg installerer i weekenden.
Jeg springer straks til Google og prøver din søgesætning :yes:


NoNig
 
Elitebruger
Tilføjet:
03-06-2009 22:20:19
Svar/Indlæg:
23124/739
-> #12

Pt. kører jeg kun med laptops (alle med Windows 7), når den laver det stunt, trykker jeg på sluk-knappen. Så går den ud, trykker på knappen igen, og så er der liv. Jeg ved ikke om det hjælper i dit tilfælde? 🙂


Burgurne
 
Nyhedsskribent
Tilføjet:
03-06-2009 22:55:27
Svar/Indlæg:
5117/1128
OK, for at prøve det, så må jeg lige vide hvad din opsætning til "sluk"knappen er? (poweroptions).
Min står til "soft power off 4 sec. delay", men jeg er mere end villig til at stille den om til noget andet hvis det kan hjælpe 😛


anru2007
 
Elitebruger
Tilføjet:
03-06-2009 22:59:06
Svar/Indlæg:
5871/422
#11 dak dak 🙂


Burgurne
 
Nyhedsskribent
Tilføjet:
04-06-2009 04:11:19
Svar/Indlæg:
5117/1128
Installerede Win7 x64 (nu 3 gange) på SSD'en build 7127, og installerer så antivirusprogram, men når den har været restartet et par gange, så hænger den ved den grønne streg der farer indover skærmen. Mus og tastatur er uden virkning.

Brugte så Ghost til at kopi'ere mit nuværende C-drev til SSD'en, build 7100. Den kan godt boote, men kan ikke installe eller uninstalle noget da den ikke kan få kontakt til Windows Installerings Service. Den skriver noget om, at jeg enten kører i sikker mode (det gør jeg ikke), eller at Windows Installer ikke er installeret korrekt. Hvordan f.... retter jeg det?