Ydelses Problemer

Diverse d.  04. juni. 2009, skrevet af oliver92
Vist: 1047 gange.

oliver92
 
Nørd
Tilføjet:
04-06-2009 22:55:49
Svar/Indlæg:
71/4
Hej HWT.dk 🙂

Jeg her et problem med min computer, den er blevet utroligt ringe i ydelse, når jeg spiller. disse ydelses problemer, startede da jeg opgradere mine RAM, grafikkort og dertilhørende MB

Maskinen er lige blevet formateret med Windows 7 (64-bit), og den nyeste driver er installeret, så det er mig uforståeligt, hvorfor den så yder dårligere end før jeg opgraderede? 😲
NB: Har kørt forskellige programmer der tester for alt fra spy- til malware.
Computer
Motherboard: Gigabyte GA-EP45-DS3
CPU: QuadCore Intel Core 2 Quad Q6600, 2400 MHz (9 x 267)
GPU: ATI Radeon HD 4870 512 MB
RAM: 4GB DDR2 1066MHz Non-ECC CL
Harddisk: Seagate Barracuda 7200.10 250GB 7200 RPM 8MB Cache SATA
Nogen derude der kan hjælpe 🙂
Emillos
 
Overclocker
Tilføjet:
04-06-2009 23:32:50
Svar/Indlæg:
14078/622
Velkommen til. 🙂

Det lyder underligt, at ydelsen skulle være faldet, efter en opgradering. Det kan dog skyldes mange forskellige ting.

1. Definér "dårlig ydelse".
Hvad scorer du eksempelvis i 3dmark 06/Vantage?

2. Har du installeret chipsetdrivers?


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Emillos d. 04-06-2009 23:34:18.


Moze15
 
Superbruger
Tilføjet:
04-06-2009 23:51:03
Svar/Indlæg:
1235/80
#0

Kan det være fordi dine spil osv. ikke er beregnet til Windows 7?? Eller de er 32-bit, og derfor skal emuleres??


oliver92
 
Nørd
Tilføjet:
05-06-2009 14:43:23
Svar/Indlæg:
71/4
Tvivler på at det er Seven der er problemet, for det samme skete i Vista, det er derimod blevet en smule bedre med Seven.
Med at ydelsen er faldet mener jeg at der forekommer lagg, eller at spillet fryser, hvor det aldrig har gjort det før.
Har installeret drivere , men har ikke taget en test i Vantage for nylig.


Moze15
 
Superbruger
Tilføjet:
05-06-2009 20:32:09
Svar/Indlæg:
1235/80
#3
Varme er oftest skyld i lag og hak....går din skærm i sort nogle gange??



oliver92
 
Nørd
Tilføjet:
05-06-2009 23:03:38
Svar/Indlæg:
71/4
Sort skærm? Nop aldrig


Moze15
 
Superbruger
Tilføjet:
05-06-2009 23:12:03
Svar/Indlæg:
1235/80
#5
Prøv at se om din cpu køler sidder ordenligt på, og har god termisk kontakt. Tjek din NB-køler også, evt.sætte en blæser henover.


oliver92
 
Nørd
Tilføjet:
06-06-2009 14:32:11
Svar/Indlæg:
71/4
Ifølge min overbevisning sidder den rigtigt på, kan du evt give med nogle tal på hvor varme de forskellige komponenter må være før det er "kritisk"?


da9els
 
Senior Skribent
Tilføjet:
06-06-2009 16:02:52
Svar/Indlæg:
4302/89
Hvis alt er som du mener det skal være så prøv lige at smid XP på og skriv igen hvis det er det samme.
Hvilke spil og hvad havde du af HW i den før upgrade?


oliver92
 
Nørd
Tilføjet:
07-06-2009 20:12:01
Svar/Indlæg:
71/4
Snakker alle spil stortset lige fra WoW til CoD4

HW før Upgrade:
CPU: Samme
GPU: Geforce 8600GTS x2
HDD: Samme
MB: GA-N650SLI-DS4
RAM: Kingston ValueRAM 2 x 1 GB 667 MHz

Havde du ellers nogle tal på hvor mange grader min fx. CPU må være??


da9els
 
Senior Skribent
Tilføjet:
07-06-2009 20:41:35
Svar/Indlæg:
4302/89
Q6600 må blive 71°C - så hut jeg visker. men burde ikke komme over 50°C ved stock. Prøv at gi den en tur med kabinetsiden af og se om det er airflow.


oliver92
 
Nørd
Tilføjet:
07-06-2009 20:46:35
Svar/Indlæg:
71/4
Tager lige en test i Vantage for at se dens score, og måler temp før og efter.
Hvilken testscore er brugbar for dig, mht. bedømmelse?


da9els
 
Senior Skribent
Tilføjet:
07-06-2009 21:05:18
Svar/Indlæg:
4302/89
#11 .. ingen. jeg bencher ikke. men hvis du ikke kan spille uden det 'stammer' så er der noget galt.
EDIT: Det kunne være RAM relateret. Prøv at smide de gamle i og se hvad der sker.
EDIT2: og udfyld gerne din profil så godt du kan.


Svaret blev redigeret 2 gange, sidst af da9els d. 07-06-2009 21:07:54.


oliver92
 
Nørd
Tilføjet:
07-06-2009 21:13:48
Svar/Indlæg:
71/4
Okey, men tog lige en Everest stresstest

Det viser sig at ved 100% CPU ydelse kommer der 0% throtting.
Selvom den kan komme op på 65grader, med enkelte af kernerne, men ligger i snit på 50-60grader.
Ved normal skrivebordnavigering, ligger den kun på 40-45 grader.

Har prøvet at skifte RAM, det spiller ingen rolle.

Og lige et spørgsmål, hvad mener du med profil? xD
Tager en vantage test nu, for at se om det lagger.


da9els
 
Senior Skribent
Tilføjet:
07-06-2009 21:19:38
Svar/Indlæg:
4302/89
#13 .. oppe ved login står der 'rediger profil'. der er en masse info du kan fylde ud som hjælper en del mod dumme spørgsmål fra folk som mig 😛


oliver92
 
Nørd
Tilføjet:
07-06-2009 21:22:25
Svar/Indlæg:
71/4
hehe, det vil jeg lige fikse ^^


oliver92
 
Nørd
Tilføjet:
07-06-2009 21:40:02
Svar/Indlæg:
71/4
Har smidt nogle af de enkelte ting ind, er der nogle du savner?


oliver92
 
Nørd
Tilføjet:
07-06-2009 22:11:38
Svar/Indlæg:
71/4
Så fik jeg taget min Vantage test, fik ikke de bedste resultater, i 2 tests var der så massivt lag, at man næsten ik kunne se hvad det skulle forestille.
I andre film var den oppe op kysse 72 FPS i ½ sek.
Men ellers lagde de på ca. 20, men havde visse opture imod 30-40 stykker.


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af oliver92 d. 07-06-2009 22:43:47.


Pvt.P.Nutz
 
Elitebruger
Tilføjet:
07-06-2009 23:43:20
Svar/Indlæg:
5224/222
#17 Jamen fortæl hvad scoren var...?


Rondo
 
Superbruger
Tilføjet:
08-06-2009 00:56:36
Svar/Indlæg:
340/37
Hvor varmt bliver dit grafikkort? du kan hente (Gpu-Z 0.3.4) for at se temp. på kortet!
Hvilken psu/strømforsyning har du?


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Rondo d. 08-06-2009 00:58:22.


oliver92
 
Nørd
Tilføjet:
08-06-2009 13:53:15
Svar/Indlæg:
71/4
Kan ikke finde noget produkt nr om min PSU, men kan sige at den er 230 VAC..
Temp på mit GPU er 60 inde i spil, og 55 på skrivebordet.

3dmark(Vantage) score var
Overall: P8306
CPU: 7856
GPU: 8468


da9els
 
Senior Skribent
Tilføjet:
08-06-2009 15:19:43
Svar/Indlæg:
4302/89
Tror su bliver nød til at finde ud af noget mere om din PSU, da det godt kunne se ud som det er den der syderen.


oliver92
 
Nørd
Tilføjet:
08-06-2009 15:20:37
Svar/Indlæg:
71/4
Okey, så må jeg frem med skruetrækkeren :P


Gripen90
 
Senior Skribent
Tilføjet:
08-06-2009 15:45:12
Svar/Indlæg:
15873/631
Vantage scorerne ser rigtig nok ud.


oliver92
 
Nørd
Tilføjet:
08-06-2009 15:46:05
Svar/Indlæg:
71/4
Kan vi konkludere noget udfra det?


Gripen90
 
Senior Skribent
Tilføjet:
08-06-2009 15:49:46
Svar/Indlæg:
15873/631
Jeg tror ikke du har fået renset ordentlig ud i grafikkort driver resterne.

1) Hent Driver Sweeper
2) Afinstaller din grafikkort driver.
3) Genstart PC'en op i fejlsikret tilstand
4) Kør Driver Sweeper og sæt den til at rense efter nVidia display drivers.
5) Når det er gjort genstart PC'en.
6) Download den sidste nye driver fra nVidia og installer den og sig ja når den spørger om at genstarte


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Gripen90 d. 08-06-2009 15:50:08.


oliver92
 
Nørd
Tilføjet:
08-06-2009 15:52:11
Svar/Indlæg:
71/4
Nu er det godtnok ATI 😛
Men det ordner jeg lige, samtidig finder jeg ud af navnet på min PSU, i hører snart fra mig igen.


#27
Nof
 
Overclocker
Tilføjet:
08-06-2009 15:55:19
Svar/Indlæg:
590/30
Hvis din psu er af ældre dato kan det godt være den den er gal med..


Moze15
 
Superbruger
Tilføjet:
08-06-2009 16:14:09
Svar/Indlæg:
1235/80
#27
Det har skam ikke noget med alderen at gør, mere med effekten PSU'en kan yde - du kunne skam godt få 800-1K watt's PSU nogle år tilbage... 🙂 🙂

#26
Det er ikke vigtigt hvad den hedder, men mere hvad den yder i watt.

Og har du tjek på varme? Altså hvor varmt de forskellige komponenter bliver, f.eks. CPU, GPU, NB osv....

Kan se at du har skrevet hvor varm din CPU bliver, men ikke om de andre...

Har du prøvet med en anden HDD??


Svaret blev redigeret 3 gange, sidst af Moze15 d. 08-06-2009 16:19:22.


oliver92
 
Nørd
Tilføjet:
08-06-2009 16:28:29
Svar/Indlæg:
71/4
Mente navn, som i produkt nr. etc., men watt ydelsen er 730

Varmen på CPU og GPU har jeg skrevet ovenover, se #20 og #17, har muligvis en anden HDD, ikke en bedre en af slagsen men den kan vel bruges til tests, den skal bare formateres, da den er list ældre, og fyldt med alle mulige ubrugelige ting ^^


Moze15
 
Superbruger
Tilføjet:
08-06-2009 18:20:16
Svar/Indlæg:
1235/80
#29

Ahh, havde lige overset GPU...

Hm....har du prøvet at køre en disk scan?? gøre dette ved at trykke "chkdsk /r /f" i kør eller cmd.... Du skal genstarte men ellers skulle det virke, det giver et bedre billede af om din HDD er skyld i ydelsestab eller om det er et andet komponent...

Ellers virker dit problem underligt fordi din PSU ser ud til at kunne trække dit system, og andre dele af systemet virker også til at kunne arbejde sammen... Hvad BIOS rev. køre du med på din bundkort??


oliver92
 
Nørd
Tilføjet:
08-06-2009 19:40:49
Svar/Indlæg:
71/4
Er ved at køre en diskscan nu, men BIOS rev... :O. Kan du hjælpe mig lidt på vej der? 🙂


oliver92
 
Nørd
Tilføjet:
08-06-2009 20:12:44
Svar/Indlæg:
71/4
Windows fandt ingen fejl med "chkdsk"
Men har lidt problemer med at finde den BIOS Revision...


da9els
 
Senior Skribent
Tilføjet:
08-06-2009 20:21:32
Svar/Indlæg:
4302/89
Det står ved POST screen når maskinen booter - der hvor den viser RAM, HDD's osv - med mindre du har sat full screen logo til enable :P
Hvis der er en web updater til Win, viser den som regel også bios version.


oliver92
 
Nørd
Tilføjet:
08-06-2009 20:40:58
Svar/Indlæg:
71/4
Prøvede at finde det, og tror det lykkedes, kan det passe at den er "v6,00PG" ? 😲


da9els
 
Senior Skribent
Tilføjet:
08-06-2009 20:48:05
Svar/Indlæg:
4302/89
Er ikke bekendt med GigaBytes revisions bogstaver, men den skulle vist gerne hedde noget med F# .. http://www.gigabyte.com.tw/Sup... _os


oliver92
 
Nørd
Tilføjet:
08-06-2009 20:57:45
Svar/Indlæg:
71/4
Synes ikke at kunne finde noget på linket, men det er sandsynligvis standard rev, i og med jeg ikke har updateret den


oliver92
 
Nørd
Tilføjet:
08-06-2009 21:01:17
Svar/Indlæg:
71/4
1,0 siger hjemmesiden, det er sikkert rigtigt


da9els
 
Senior Skribent
Tilføjet:
08-06-2009 21:09:52
Svar/Indlæg:
4302/89
Du skal kigge efter BIOS 'version' .. det andet er mobo revison. og så vidt jeg lige kan se findes dit mobo kun i rev. 1.0

EDIT: Hehe.. det er fame noget af en jagt du er kommet ud på. Men belønningen kommer når det hele spiller igen 🙂


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af da9els d. 08-06-2009 21:10:54.


oliver92
 
Nørd
Tilføjet:
08-06-2009 21:55:39
Svar/Indlæg:
71/4
Hehe, ja det må man håbe :P
Men lærer da også noget, men kan virkelig ik finde den skide rev :o


da9els
 
Senior Skribent
Tilføjet:
08-06-2009 22:02:35
Svar/Indlæg:
4302/89
Jo du har fundet revision. du skal finde version! BIOS ver. Noget med F(et eller andet)


#41
Nof
 
Overclocker
Tilføjet:
08-06-2009 22:07:32
Svar/Indlæg:
590/30
Brug cpu-z da kan man også se bios version mainbord


oliver92
 
Nørd
Tilføjet:
08-06-2009 22:15:44
Svar/Indlæg:
71/4
Tak du har reddet min dag :D


oliver92
 
Nørd
Tilføjet:
08-06-2009 22:19:14
Svar/Indlæg:
71/4
For at læse op fra CPU-Z er MB rev "A2"


oliver92
 
Nørd
Tilføjet:
08-06-2009 22:19:26
Svar/Indlæg:
71/4
Bios rev er "F5"


Moze15
 
Superbruger
Tilføjet:
08-06-2009 22:21:26
Svar/Indlæg:
1235/80
#42
Sorry....var lidt afk, men jo de forslag der er kommet til at finde bios versionen er korrekt....

Det kan vaere at din bios driller, fordi den er af lidt aeldre dato..........


#46
Nof
 
Overclocker
Tilføjet:
08-06-2009 22:21:47
Svar/Indlæg:
590/30
Ja og sidste nye er F9


Moze15
 
Superbruger
Tilføjet:
08-06-2009 22:22:07
Svar/Indlæg:
1235/80
#44

Prøv at opdatere til F9


oliver92
 
Nørd
Tilføjet:
08-06-2009 22:22:30
Svar/Indlæg:
71/4
Iorden, velkommen tilbage
Men ok det var da en ældre en af slagsen så, overvejede faktisk en opdatering, men vidste ikke helt hvordan jeg skulle give mig i kast med det...
Hvilket leder til mit næste spørgsmål...


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af oliver92 d. 08-06-2009 22:24:09.


Moze15
 
Superbruger
Tilføjet:
08-06-2009 22:28:45
Svar/Indlæg:
1235/80
#48

Jeg vil tro at Gigabyte har noget winflash, ellers skal du vel bare brænde en iso ud på cd og derefter bare genstarte - det hele skulle gerne kunne findes på download siden for BIOS....


oliver92
 
Nørd
Tilføjet:
08-06-2009 22:39:53
Svar/Indlæg:
71/4
Har hentet den fra gigabytes side, i form af en .exe-fil, men virker somom den ik helt vil som jeg vil. Efter jeg trykker installer, sker der ikke mere end at den grønne statusbar går op, og vinduet lukker.


oliver92
 
Nørd
Tilføjet:
08-06-2009 22:43:03
Svar/Indlæg:
71/4
Kan se at filerne ep45ds3.f9 , autoexec.bat og FLASHHSPI.exe har lagt sit under mappen programmer, men ingen lader til at have nogen funktion


Moze15
 
Superbruger
Tilføjet:
08-06-2009 22:48:07
Svar/Indlæg:
1235/80
#51
Hm....prøv om der ikke også skulle være udpakket noget på din OS-drev, normalt c-drev...



oliver92
 
Nørd
Tilføjet:
08-06-2009 22:49:31
Svar/Indlæg:
71/4
det var der jeg mente C:\Program Files (x86)


Moze15
 
Superbruger
Tilføjet:
08-06-2009 22:52:09
Svar/Indlæg:
1235/80
#53
Så bare højre klik på autoexec.bat og vælg kør, eller "run as administrator"


Du skal have alt andet lukket, specielt antivirus!!!!!!!!!


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Moze15 d. 08-06-2009 22:52:33.


oliver92
 
Nørd
Tilføjet:
08-06-2009 22:53:22
Svar/Indlæg:
71/4
har UAC lukket, skal jeg også lukke for AVG?


Moze15
 
Superbruger
Tilføjet:
08-06-2009 22:54:33
Svar/Indlæg:
1235/80
#55
Jeps...


oliver92
 
Nørd
Tilføjet:
08-06-2009 22:55:31
Svar/Indlæg:
71/4
Man skulle næsten tro gigabyte havde udgivet en 64-bit version, men neeej.... og min comp nægter at køre den 32-bit som jeg lige har hentet...


Moze15
 
Superbruger
Tilføjet:
08-06-2009 23:00:18
Svar/Indlæg:
1235/80
#57
Jeg kender desværre ikke andre metoder...har selv intel eller asus board og har altdi hentet iso udgaven af bios - det er meget nemt at gå til: brænd iso, genstart med cd'en i drevet, vent i 10 minutter mens den flasher og voila!!



oliver92
 
Nørd
Tilføjet:
08-06-2009 23:00:56
Svar/Indlæg:
71/4
Så langt kan jeg følge dig, men kan ik finde en ISO...
Har sjældent været så hjælpeløs i så lang tid som i dag...xD


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af oliver92 d. 08-06-2009 23:01:21.


js9600
 
Overclocker
Tilføjet:
09-06-2009 00:04:09
Svar/Indlæg:
235/0
Bios har sikkert Q-Flash. Dvs du kører den downloadede exe-fil i en temp-folder. Kopierer ep45xxx.xxx over på en usb nøgle/drev - floppy fungerer vist også. Rebooter og holder END tasten nede. Resten giver sig selv.

Efterfølgende bør, eller skal, du indlæse "Optimized defaults" i bios og desuden rette til hvis ram og andet skal indstilles manuelt.

Se i manualen efter "Q-Flash".


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af js9600 d. 09-06-2009 00:05:04.


da9els
 
Senior Skribent
Tilføjet:
09-06-2009 08:24:26
Svar/Indlæg:
4302/89
Go morgen 🙂

Oliver, du skal ha fat i den her http://www.gigabyte.com.tw/Fil... .. den burde gøre tricket. og så som det er sagt, loade 'BIOS Defaults' ved næste post screen og sætte timings, volt og alt det andet, manuelt.


oliver92
 
Nørd
Tilføjet:
09-06-2009 13:51:41
Svar/Indlæg:
71/4
God eftermiddag 😛
Tak for linket, jeg går straks igang :D


js9600
 
Overclocker
Tilføjet:
09-06-2009 14:44:45
Svar/Indlæg:
235/0
Var for at undgå @Bios jeg nævnte Q-Flash 😛 Q-Flash er indbygget i bios og er den bedste/nemmest måde at gøre det på.

@Bios virker sikkert også men husk det med "Optimized defaults" ikke "bios defaults" eller "safe defaults" og retten til efterfølgende. Kig i manualen, der vil være afsnit om både Q-Flash og @Bios.


oliver92
 
Nørd
Tilføjet:
09-06-2009 14:48:51
Svar/Indlæg:
71/4
Hej igen, nu har jeg bøvlet lidt med det, og det virker heller ikke til at det virker. Det var også næsten for godt til at være sandt med sådan et program der kunne ordne det for en.... Har downloadet det, men når jeg prøver at installere det, stopper den konsekvent halvvejs oppe...


oliver92
 
Nørd
Tilføjet:
09-06-2009 14:49:29
Svar/Indlæg:
71/4
Prøver Q-Flash nu, tak ^^
Men problemet ved det var jo, at den update jeg fik hentet, ikke virkede til 64-bit systemer


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af oliver92 d. 09-06-2009 14:53:23.


js9600
 
Overclocker
Tilføjet:
09-06-2009 15:10:36
Svar/Indlæg:
235/0
Bios er ligeglad med din Windows. Du mener @Bios ikke virker på 64bit? Muligt. Men hvis du har den downloadede exe-fil fra Gigabyte så opret en mappe, navn ligegyldigt. Kopiere den derover. Kør den som du ville et program. Den store fil, den med xxxx.f9x kopierer du over på en usb nøgle, måske floppy også virker. Skal så reboote og holde END tasten nede for at starte Q-Flash. Tager 1-2 min. Når den er færdig rebooter den vist igen og så holder du DEL tasten nede og går ind i bios, indlæster "optimized defaults" - og retter lidt til hvis du har brug for andre indstillinger. Det optimzed halløj er jo bare et preset, behøver ikke passe med dit hardware. Men er et godt udgangspunkt og desuden kan det være vigtigt at indlæse ved nogle bios-opdateringer. Kommer vist lidt an på - bare gør det 😛


oliver92
 
Nørd
Tilføjet:
09-06-2009 15:14:04
Svar/Indlæg:
71/4
Mente at jeg downloadede F9 herfra: http://www.gigabyte.com.tw/Sup... _os men kunne ikke køre den, da den ik var understøttet af 64-bit.
Den exe-fil du omtaler, er det den førnævnte FLASHHSPI.exe , som blev downloadet fra overstående link?

Men jeg skal altså downloade fra linket, smide filen over på et USB-drev, boote fra USB, trykke DEL når jeg får chancen for det.
Prøver, skal se om jeg kan lade være med at brænde det hele af :P


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af oliver92 d. 09-06-2009 15:14:51.


js9600
 
Overclocker
Tilføjet:
09-06-2009 15:26:00
Svar/Indlæg:
235/0
Nå, lyder mærkeligt. Det er bare en selvudpakkende RAR-fil Du behøver ikke engang kopiere eller oprette ny folder. Men pyt, jeg har udpakket den så du kan downloade herfra http://drop.io/gfbvjvu

Du skal ikke boote fra USB, bare holde END tasten nede så kommer der en lille menu/vindue frem hvor du viser vej til den bios-fil - den du har på et usb drev/floppy. Efter det er overstået skal du ind i bios via DEL tasten og indlæse "optimized defaults".

Hvis du fjerner gigbytes fuldskærm-logo så kan på startskærmen se hvilke taster du kan trykke på, END, DEL, lidt mere som F12 eller tilsvarende der lader dig ændre boot-drev. optimized default har sikkert logoet slået til, logo eksempel på hvordan du selv kan rette til bagefter.


Svaret blev redigeret 2 gange, sidst af js9600 d. 09-06-2009 15:31:34.


oliver92
 
Nørd
Tilføjet:
09-06-2009 15:35:28
Svar/Indlæg:
71/4
Bekymringerne er ovre gutter, BIOS rev. er nu F9 😀
-Det var jo ganske nemt 🤣

Syns du spildte tid på det sidste indlæg, og på at udpakke filen for mig, for fik ik engang læst det før nu :P


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af oliver92 d. 09-06-2009 15:36:47.


da9els
 
Senior Skribent
Tilføjet:
09-06-2009 15:46:48
Svar/Indlæg:
4302/89
#63 .. my bad. manglende kendskab til GigaByte. Fame go support du smider afsted, dér.

#69 .. NICE! Hvad er resultatet så? kan du mærke forskel?


js9600
 
Overclocker
Tilføjet:
09-06-2009 15:47:17
Svar/Indlæg:
235/0
Hvis du på mystisk vis havde lavet lort i det ville du have undret dig over manglende info fra dem der sagde gør det og det. Selv om det er tæt på 100% sikkert at flashe bios skal man forsøge at dække sig ind, så det bliver A, så B, så zzzz C. 😛


oliver92
 
Nørd
Tilføjet:
09-06-2009 15:48:42
Svar/Indlæg:
71/4
So far er er muligvis nogle få forskelle, jeg vil lige lave nogle uddybende tests :P


da9els
 
Senior Skribent
Tilføjet:
09-06-2009 15:50:57
Svar/Indlæg:
4302/89
#72 .. drop benches! kom i gang med at game 😀


oliver92
 
Nørd
Tilføjet:
09-06-2009 15:51:58
Svar/Indlæg:
71/4
Det var det jeg mente ^^


Moze15
 
Superbruger
Tilføjet:
09-06-2009 15:56:31
Svar/Indlæg:
1235/80
#74

Thats how it should be !! 😛 😛


oliver92
 
Nørd
Tilføjet:
09-06-2009 16:04:59
Svar/Indlæg:
71/4
Lader sgu ikke til at der er de store forandringer gutter....
Kan i skrive hvad FPS i scorer i fx. WoW, CoD4, L4D eller Sims3 til sammenligning, hvis i altså spiller den slags? 🙂


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af oliver92 d. 09-06-2009 16:05:32.


Gripen90
 
Senior Skribent
Tilføjet:
09-06-2009 16:10:29
Svar/Indlæg:
15873/631
L4D, CoD4 i 1920x1200 4xMSAA/16xAF 100FPS+. Det varierer lidt fra bane til bane, men generelt over 100FPS over hele linien.


oliver92
 
Nørd
Tilføjet:
09-06-2009 16:13:01
Svar/Indlæg:
71/4
Flot :P
Nu har du også en i7, 6gb ram og SLI N280GTX... xD

Kan ikke rigtigt følge med der alligevel
Men hvad bruger du til at måle det med? Fraps?


oliver92
 
Nørd
Tilføjet:
09-06-2009 16:18:38
Svar/Indlæg:
71/4
Har lige siddet og sammenlignet mine benchscores lidt, det lader til at der min computer slacker er på processor kraft andre med samme GPU score mindre end 1 point til forskel fra min, hvorimod andre med Q6600 kan score op til 1500 mere :o

Der var sågar en der scorede CPU: 12531 fremfor mine 7856
og GPU: 9796 fremfor mine 8468
og det med HD4870 512MB og Q6600 som jegselv, og endda langsommere ram (1000 mhz)


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af oliver92 d. 09-06-2009 16:21:33.


da9els
 
Senior Skribent
Tilføjet:
09-06-2009 16:42:26
Svar/Indlæg:
4302/89
Du kan nemt clocke en Q6600.. min kørte 3Ghz med std. volt uden prob.

Hvilke benches bruger du? for jeg sidder med næsten samme specs som dig. så det kunne være lidt sjovt at se forskellen på CPU juicen.

EDIT: af gode grunde er der ingen Vantage til mig 🙂


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af da9els d. 09-06-2009 16:58:04.


oliver92
 
Nørd
Tilføjet:
09-06-2009 16:58:54
Svar/Indlæg:
71/4
Brugte Vantage
Måske skulle man OC sin CPU så? :o


da9els
 
Senior Skribent
Tilføjet:
09-06-2009 17:00:26
Svar/Indlæg:
4302/89
Jeg prøver med en 3DMark03 og en 06 score i aften når jeg ikke gider arbejde mere og ungerne sover. så kan du se om det er noget du kan bruge til noget.


oliver92
 
Nørd
Tilføjet:
09-06-2009 17:09:04
Svar/Indlæg:
71/4
Okey takker ^^

Jeg tror aldrig jeg bliver klog på computerer...


da9els
 
Senior Skribent
Tilføjet:
09-06-2009 17:15:48
Svar/Indlæg:
4302/89
#83 .. velkommen i klubben. der er altid noget man ikke ved noget om. men bare man kan game!! 😛


NickKokkedal
 
Superbruger
Tilføjet:
09-06-2009 17:18:00
Svar/Indlæg:
2600/84
#83

Hvis bare du fortsætter sådan her, så gør du skam :P


oliver92
 
Nørd
Tilføjet:
09-06-2009 17:47:01
Svar/Indlæg:
71/4
#83 Ja nemlig :P
Men når skidtet ikke vil som man selv vil, så er det jo svært.
Men når bare jeg får det lært engang så går det hele vel :D


Gripen90
 
Senior Skribent
Tilføjet:
09-06-2009 18:33:35
Svar/Indlæg:
15873/631
#78: Du spurgte jo selv 😉 Jeg bruger bare "console commands" i begge spil for at se FPS.

#79: Er du så sikker på at deres resultater ikke er med PhysX aktiveret, hvis der har været nVidia kort imellem? det booster CPU'en scoren markant.

Med Phenom X4 9750 2.4GHz og Radeon HD 4870 512mb fik jeg 7773point samlet i Vantage.
http://service.futuremark.com/...

Hvis du har Crysis el. Far Cry 2 så prøv at køre en benchmark.


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Gripen90 d. 09-06-2009 18:36:22.


oliver92
 
Nørd
Tilføjet:
09-06-2009 18:36:32
Svar/Indlæg:
71/4
Vil lige tjekke mine FPS'er så, tak.

Ehm, "PhysX" kender jeg intet til :P
Og kan du forklare hvad du mener med benchmark mht Far Cry 2 og Crysis, har begge, har også Warhead hvis det er.


Gripen90
 
Senior Skribent
Tilføjet:
09-06-2009 18:42:42
Svar/Indlæg:
15873/631
#88: PhysX er noget nVidia kort understøtter mht fysisk beregning mv. Det understøttes også i Vantage i den ene CPU test hvor PhysX understøttes og GPU aflaster CPU'en, det booster CPU scoren markant og hæver også den samlede score lidt.
Men AMD/ATi kort understøtter ikke PhysX, så derfor når man sammenligner i Vantage med nVidia og ATI kort skal man sørge for at PhysX er slået fra ved nVidia kortet.
Hvis man bare sammenligner nVidia med nVidia kort er det derimod ligemeget.

Du kan jo benchmarke/køre de indbyggede tests i Far Cry 2 og Crysis. Der er tools til det i de mapper hvor de er installeret.

Far Cry 2 http://www.extremetech.com/art...


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Gripen90 d. 09-06-2009 18:47:42.


oliver92
 
Nørd
Tilføjet:
09-06-2009 19:49:15
Svar/Indlæg:
71/4
#89... Ser man det, så blev jeg en smule klogere igen.
Vidste ikke noget om de indbyggede benchs, vil lige forsøge mig i Crysis


oliver92
 
Nørd
Tilføjet:
09-06-2009 20:23:45
Svar/Indlæg:
71/4
Lader ikke til at jeg kan finde det, har du evt. et link til hvor man kan hente 'Console Commands'? Såfremt det er freeware
Eller har jeg misforstået noget, for når jeg tænker over det, lyder det som noget ingame noget :P


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af oliver92 d. 09-06-2009 20:36:44.


Pvt.P.Nutz
 
Elitebruger
Tilføjet:
09-06-2009 20:28:02
Svar/Indlæg:
5224/222
#91 For pokker du bliver klog i dag... console commands er kommandoer der skrives i console (tryk ½) direkte i selve spillet 😀


oliver92
 
Nørd
Tilføjet:
09-06-2009 21:14:26
Svar/Indlæg:
71/4
He's on fire today :P
Kommer FPS'en automatisk, eller har du en command jeg skal skrive?


oliver92
 
Nørd
Tilføjet:
09-06-2009 22:19:49
Svar/Indlæg:
71/4
Fandt ud af det i CoD4, men self skal consollen drille i L4F
Men scorer nogenlunde konstant 60 FPS i CoD4, det er da til at leve med , men en del lavere, sammenlignet med hardwaren, mener i så det er normalt?


Gripen90
 
Senior Skribent
Tilføjet:
09-06-2009 22:31:43
Svar/Indlæg:
15873/631
CoD4.

Skriv: /com_maxFPS 0 (ubegrænset fps)
/cg_drawfps 1 (for at se FPS)

L4D.

I din .exe fil tilføjer du " -console" (uden gåseøjnene). Så starter spillet op med console åben og så i console skriver du cl_showfps 1

Spillet er dog capped til 60FPS hvis du har v-sync aktiveret.

#94: Det er svært at sige, du er jo nødt til at oplyse hvad opløsning du spiller i og om du har FSAA og AF aktiveret samt alle detaljer sat på det højeste ?


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Gripen90 d. 09-06-2009 22:32:47.


oliver92
 
Nørd
Tilføjet:
09-06-2009 22:33:45
Svar/Indlæg:
71/4
Forresten var CoD 4 ikke med samme opløsning som dig, men det maximale jeg kunne vælge, og samme var alt andet.

Har selv prøvet at bruge - console , men det lader den mig ikke gøre, og har ogs aktiveret det ingame, men intet held...


oliver92
 
Nørd
Tilføjet:
10-06-2009 16:42:57
Svar/Indlæg:
71/4
Synes det lader til at i er løbet tør for idéer :P


Moze15
 
Superbruger
Tilføjet:
10-06-2009 17:17:51
Svar/Indlæg:
1235/80
#97

Så tager vi bare listen over mulige fejl forfra.... 😛 😛

Hvad for nogle drivere har du installeret?? Er det Vista, XP eller bare dem som fuldte med windows 7??

Hvis det er andet end Windows 7 drivere, så prøv at afinstallere dem og installere de drivere som fuldte med Windows 7. Det har hjulpet med min computere, så mon ikke det også kan hjælpe dig med dit problem...


Gripen90
 
Senior Skribent
Tilføjet:
10-06-2009 19:03:17
Svar/Indlæg:
15873/631
#96: Sikker på du har sat -console i exe filen til L4D ? du skal jo højreklikke på filen og tilføje den under "Destination" helt til sidst på linien, så starter spille op med console og så skriver du cl_showfps 1 og trykker submit. Når du så spiller så står FPS oppe i venstre hjørne (meget småt).


#97: Jamen har du prøvet at spille ?. Hakker og sprutter det el. kører det jævnt.


MSJ1982
 
Elitebruger
Tilføjet:
10-06-2009 19:10:33
Svar/Indlæg:
3577/352
Pr'v at hente Orthos og k'r en time og se hvor varm den bliver imens

Prøv så også at hente Atitool og kør den der hedder atifact scan og så tjek temps med Gpu'z

Jeg tror det er et varme problem


oliver92
 
Nørd
Tilføjet:
11-06-2009 08:10:44
Svar/Indlæg:
71/4
#98 har installeret seven-drivere fra producenternes hjemmssider, bortset fra chipsetdriver, som endnu ikke fås i seven udgave.
#99 ja, har gjort det , det er jo det sammen som i cs source, hvis jeg husker rigtigt, dog hakker det ikke, men det var jo ogs med det formål at sammenligne.
#100 Prøver jeg ^^


Gripen90
 
Senior Skribent
Tilføjet:
11-06-2009 10:13:12
Svar/Indlæg:
15873/631
Nu er jeg hamrende forvirret ?.

Folk giver forslag til løsning på ydelses problemer, men hvis det kører fint og formålet er at sammenligne... jamen hvorfor så forfølge ydelsesproblemerne ?... jeg forstår ikke 😲


oliver92
 
Nørd
Tilføjet:
11-06-2009 12:12:06
Svar/Indlæg:
71/4
Problemet er at den yder fint i visse spil, men ikke i alle, og slet ikke så godt som den burde, i de pågældende


Gripen90
 
Senior Skribent
Tilføjet:
11-06-2009 12:18:38
Svar/Indlæg:
15873/631
Og de spil den ikke afvikler godt er ? Det er som oftest spilrelateret hvis de virker på nogen og ikke andre.


oliver92
 
Nørd
Tilføjet:
11-06-2009 12:28:40
Svar/Indlæg:
71/4
Crysis, Cryses warhead, flere udgaver af wow etc

Det er undrer mig mest er min ven der har totalt samme comp som mig, bare langsommere ram. Og han kører fx Crysis og FEAR på samme tid , bedre end jeg gør enkeltvis.


Gripen90
 
Senior Skribent
Tilføjet:
11-06-2009 13:29:34
Svar/Indlæg:
15873/631
#105: I hvilke indstillinger ? Alt på very high/enthusiatst er meget krævende, selv for hd4890.


oliver92
 
Nørd
Tilføjet:
11-06-2009 13:30:24
Svar/Indlæg:
71/4
Alt på max... Det kommer jeg kun i nærheden af, som det er pt


Gripen90
 
Senior Skribent
Tilføjet:
11-06-2009 13:31:48
Svar/Indlæg:
15873/631
Opløsning, FSAA/AF mv.