Hjælp til at finde max fsb på Gigabyte DS3

Bundkort & CPU d.  11. juni. 2009, skrevet af morra19
Vist: 265 gange.

morra19
 
Moderator
Tilføjet:
11-06-2009 18:37:05
Svar/Indlæg:
2659/467
Hej Folkens,

Jeg kunne godt bruge en hånd til at tjekke hvor hurtigt mit bundkort kan køre. Jeg overvejer at købe ny CPU, men det kan være lidt ligemeget hvis bundkortet ikke gider mere end 333 Mhz.

Derfor så kunne jeg godt tænke mig at vide hvad de forskellige voltindstillinger reelt står for, og hvilke jeg skal ændre.

Biossen ser sådan her ud

http://www.cluboc.net/reviews/...

Jeg lister dem lige også.

DIMM Overvoltage control

PCI-E Overvoltage control

FSB Overvoltage control

(G)MCH Overvoltage control

CPU Voltage control

Normal CPU Voltage 1.325 V

DIMM er ram,

PCI-E er grafikkort bussen

FSB, skal jeg give den mere strøm for at kunne køre 400 Mhz på denne, og hvor meget skal den evt. have?

(G)MCH - Ingen anelse hvad dette er

CPU, giver vel sig selv.

Håber nogen vil give en hånd.

Mvh.
MSJ1982
 
Elitebruger
Tilføjet:
11-06-2009 18:49:25
Svar/Indlæg:
3577/352
DIMM Overvoltage control+0.2

PCI-E Overvoltage control +0.1

FSB Overvoltage control+0.1

(G)MCH Overvoltage control+0.1

Cpu maa max faa 1.55 Volt ca det kommer an p[ hvor meget Mb undervolter

Nu kender jeg ikke dit bundkort, men proev at se under advanced der hvor Eist og det er og s[ disable den der hedder Virtualization

Har siddet og rodet med mit i dag og er naet 425, p[ mit gamle kunne jeg 528

Du starter f'rst med at se hvor meget dine ram kan, fik lige set det var pc6400 de kan som regel 500 mhz, ved+0.2 volt s[ det burde ik v;re noe problem


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af MSJ1982 d. 11-06-2009 18:51:31.


morra19
 
Moderator
Tilføjet:
11-06-2009 19:10:39
Svar/Indlæg:
2659/467
Super, ram kører i forvejen +0,2

Men så forsøger jeg mig lige frem med det andet. Så må vi se hvor langt den vil være med. Skal nok lige holde jer opdateret 😉

Angående virtualization, så mener jeg ikke at min CPU understøtter det.


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af morra19 d. 11-06-2009 19:11:11.


MSJ1982
 
Elitebruger
Tilføjet:
11-06-2009 19:43:27
Svar/Indlæg:
3577/352
Det er os derfor det skal disables 😉


morra19
 
Moderator
Tilføjet:
11-06-2009 20:34:13
Svar/Indlæg:
2659/467
AAahh.. 😳

Jeg synes dog ikke lige at kunne finde det...

http://www.cluboc.net/reviews/...

Det øverste billede har den der EIST function. Hvad skal jeg slå fra eller til?


MSJ1982
 
Elitebruger
Tilføjet:
11-06-2009 20:53:53
Svar/Indlæg:
3577/352
Det står på det første billede i dit link næsten nederst virtualization Technology

Eist Disable
Enhanced halt Disable
Thermal Monitor Disable


Beaviz
 
Elitebruger
Tilføjet:
11-06-2009 21:03:55
Svar/Indlæg:
3214/18
Mit kører 100% stabilt 450FSB uden at røre ved PCI-E, FSB og (G)MCH spændinger. Jeg tror nærmere, at det er din CPU, som ikke er glad for høj FSB. E4300 eller andre 200MHz FSB C2D rammer på rigtig mange bundkort en mur ved ~350FSB.


morra19
 
Moderator
Tilføjet:
11-06-2009 21:04:08
Svar/Indlæg:
2659/467
Aah, det gør det også, men det har min bios bare ikke med. Men forsøger lige at slå de andre fra.


Pvt.P.Nutz
 
Elitebruger
Tilføjet:
11-06-2009 21:08:30
Svar/Indlæg:
5224/222
Mit rev 2.0 kunne 480 med en E8400 E0 og F13 bios


morra19
 
Moderator
Tilføjet:
11-06-2009 21:09:34
Svar/Indlæg:
2659/467
Den vil død og pine ikke over 300 Mhz fsb. Selvom jeg sætter min multiplier til 6, så vil den ikke. CPUen kører stabilt 2.7 Ghz, så det er måske bundkortet som bare ikke gider over 300 Mhz fsb.

Synes jeg lyder sært når flere reviews får deres over 400 :'-(


morra19
 
Moderator
Tilføjet:
11-06-2009 21:11:49
Svar/Indlæg:
2659/467
Mit er så vidt jeg ved et rev 3.3 Jeg kører med nyeste Bios


Pvt.P.Nutz
 
Elitebruger
Tilføjet:
11-06-2009 21:33:01
Svar/Indlæg:
5224/222
#9 Ellers kunne det være de ram af det fantastiske kvalitetsmærke Elixir... prøv at pille dem ud og køre kun med 2 blokke, mit kunne ikke lide 4 ram blokke


morra19
 
Moderator
Tilføjet:
11-06-2009 22:26:34
Svar/Indlæg:
2659/467
Er desværre heller ikke ram, har lige pillet 2 blokke ud. Det er lige meget hvilke slots der bliver brugt ikke?


Pvt.P.Nutz
 
Elitebruger
Tilføjet:
11-06-2009 22:30:03
Svar/Indlæg:
5224/222
#12 Jo, farvekoderne skal bare passe hvis jeg husker rigtigt, ellers ta et kig i manualen.


LarsL
 
Superbruger
Tilføjet:
11-06-2009 22:48:02
Svar/Indlæg:
445/37
prøv et større spring opad


morra19
 
Moderator
Tilføjet:
11-06-2009 22:54:34
Svar/Indlæg:
2659/467
shit, så skal jeg have pillet køleren af, den blokere for mine ram, og for at pille den af, skal jeg have det hele ud af kabinettet... orker jeg næsten ikke.

Nu forsøgte jeg med 400 Mhz fsb. Gad den heller ikke. Kan man have "ødelagt" bundkortet, for omkring ½ år siden kunne den godt køre med 333 Mhz fsb, men så blev den pludselig ustabil, derfor jeg satte den ned til 300 mhz?