BIOS-flash på Radeon HD4850 - hvordan?

Grafikkort d.  12. juni. 2009, skrevet af morra19
Vist: 584 gange.

morra19
 
Moderator
Tilføjet:
12-06-2009 10:19:36
Svar/Indlæg:
2659/467
Nu har jeg så fået mig dette dejlige Saphire 4850 kort, og jeg har OCet det til 700/1200 Mhz (Everest siger dog noget meget mærkeligt hvad angår clocks. Men det får da i hvert fald 1000 point mere i 3dmark Vantage end et standard kort gør.

Men jeg vil jo gerne højere op, så ville smide sådan en Asus TOP bios på. Men jeg kan ikke få lov til at køre ATIflash, da det ikke er et 64 bit program. Jeg kan heller ikke finde et 64 bit program nogen steder. Nogen der ved hvor det kan skaffes?

Så ville jeg forsøge at lave en dos bootdisk. Dette gjorde jeg igennem Nero, men når jeg så starter op i dos, så virker mit tastatur ikke, og jeg har enabled det i BIOS. Nogen der ved hvad jeg evt gør galt?

Mvh.


Tråden blev redigeret 1 gang, sidst af Emillos d. 12-06-2009 10:20:34.
MSJ1982
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-06-2009 10:26:49
Svar/Indlæg:
3577/352
ØØH Hvor varmt bliver det der?
Tror ikke du kommer højere op 😕

Jeg kan ikke Oc mit mere end 680/1068 😐


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af MSJ1982 d. 12-06-2009 10:27:35.


morra19
 
Moderator
Tilføjet:
12-06-2009 10:39:16
Svar/Indlæg:
2659/467
Jamen det bliver 69 under 3dmark vantage testen. Men jeg har så heller ikke pillet ved blæseren. Der er noget med at man kan skrue op og ned for den.

Jeg har bare maxet den i CCC. Men som sagt så viser den også noget sært noget i Everest CPU, men den viser det rigtigt nok i GPU-Z. Kan dog ikke få GPU-Z logfilen til at virke under Vantage testen.

Kortet er det her: http://www.komplett.dk/k/ki.as...


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af morra19 d. 12-06-2009 10:41:27.


MSJ1982
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-06-2009 10:41:58
Svar/Indlæg:
3577/352
Hvad for en køler sidder der på det kort, for mit bliver MEGET varmt
Men skifter os køler her en af dagene igen

Prøv at installere ATitool der er en test der hedder artifact scan

så kan du teste med Hwmonitor og Gpu'z med det samme hvor varmt det bliver


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af MSJ1982 d. 12-06-2009 10:43:13.


morra19
 
Moderator
Tilføjet:
12-06-2009 11:21:17
Svar/Indlæg:
2659/467
Jamen der sidder vel bare en Saphire Standard cooler. Det er dog en dobbeltslot cooler, men det er ikke en af dem der sender varmen ud af kabinettet.

Jeg har installeret den nyeste Catalyst driver, indgår ATItool ikke der i? Den kører i hvert fald sådan en test hver gang man clocker sit kort.

Men må lige prøve med Hwmonitor og GPU-z når jeg kommer hjem.

Du ved ikke om man kan få ATIflash i en 64 bit udgave? For jeg smed 3 cd-rommer ud pga. at jeg ikke kunne bruge min tastatur i DOS 😕
Så tænker jeg forsøger mig fra windows denne gang.


MSJ1982
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-06-2009 11:51:37
Svar/Indlæg:
3577/352
Køre du med Usb tastatur så skal du have sådan en adaptor kan ikke huske hvad de hedder
Jeghar desværre ikke forstand på Biosflash, kan bare ikke forstå du kan oc så højt 😉


Jeg havde lige min køler af, og skiftede kølepasta det ser ud til at have givet 10 grader 😲


morra19
 
Moderator
Tilføjet:
12-06-2009 12:56:17
Svar/Indlæg:
2659/467
Jeg kører med trådløst tastatur, men det er igennem sådan en usb dims fra logitech. Kan den ikke ses i DOS? For så låner jeg da lige et tastatur med hjem fra job, alle deres er med ledning.

10 grader er sku da helt hen i vejret pga. kølepasta, det har da siddet rent elendigt. Så kan det være din kan komme højere op? Men det lyder vildt at jeg kan OC sådan når dit næsten ikke vil. Hvad får du i GPU score i Vantage?


MSJ1982
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-06-2009 13:05:30
Svar/Indlæg:
3577/352
Har ikke Vantage, Har prøvet at Oc det igen i dag men kommer ikke over det jeg skrev tidligere

Men du skal altså huske at teste dit ordenligt, det kan osse godt være at Atitool er forældet til så noget


morra19
 
Moderator
Tilføjet:
12-06-2009 13:10:48
Svar/Indlæg:
2659/467
Har kørt en fuld 3dmark Vantage test, der så jeg ingen artifacts. Hvad skal jeg mere teste med?

Kan det ikke bare skyldes at jeg har fået en af de seneste udgaver af kortet, og ram og core måske er blevet lettere at producere?


MSJ1982
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-06-2009 14:06:32
Svar/Indlæg:
3577/352
Det kan godt være 😉


morra19
 
Moderator
Tilføjet:
12-06-2009 14:25:13
Svar/Indlæg:
2659/467
Lige for at høre, hvad er det for en adaptor du skal have på for at køre med USB tastatur? Jeg synes da før jeg har haft trådløse tastaturer til at virke i DOS?


Splat-
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-06-2009 14:19:02
Svar/Indlæg:
437/7
http://www.techpowerup.com/art...

meget nemmere kan det ikke blive

men husk inden du starter med at flashe til OC bios

gem original bios via gpu-z

http://www.techpowerup.com/vga...

husk lige at være opmærksom på 512 og 1024 mb kort


morra19
 
Moderator
Tilføjet:
13-06-2009 14:36:59
Svar/Indlæg:
2659/467
#11

Det er også den side jeg bruger, problemet er at jeg ikke kan få mit keyboard til at virke i DOS, når jeg opretter sådan en bootdisc. Da jeg havde spildt 3 cder, og prøvet at boote fra min usb-pen, så gav jeg op, og forsøgte i stedet gennem windows.

Men der siger den at programmet ikke er x64 kompatibelt.

Så ved ikke lige mine levende råd pt.


hhb65
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-06-2009 19:30:21
Svar/Indlæg:
454/85
#12

jeg flashede mit via en usb pen jeg lavede til boot med program på til flash og gemte original bios med samme program.

Mit kort fik hævet sin spænding fra 1,09 volt til 1,18 via biosflash. Jeg kan desværre ikke hæve det mere uden at jeg skal hard-mode det. Men gik fra 680 til 750 mhz på core.

Jeg bruger et gammel tastatur med ps2 stik når jeg flasher i stedet for mit razor med usb.


Svaret blev redigeret 2 gange, sidst af hhb65 d. 13-06-2009 19:32:33.


Shutdown
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-06-2009 20:05:45
Svar/Indlæg:
8947/160
13# Hvor tæt på et 4870 er det med den corespeed.? Altså ydelsen.


morra19
 
Moderator
Tilføjet:
13-06-2009 20:05:55
Svar/Indlæg:
2659/467
Kan være jeg skal prøve at sætte en ps2 keyboard til i stedet for så.


hhb65
 
Elitebruger
Tilføjet:
14-06-2009 08:12:11
Svar/Indlæg:
454/85
#14

Det svarer til nøjagtig samme ydelse som 4870 kortet har standard på kernen.

#15

Ja burde virke.

Jeg har prøvet med blyant at hæve spænding. Det lykkedes kun 1 gang efter mange forsøg at få kontakt, men desværre var modstanden blevet sænket for meget så spænding på kernen var oppe på 1,42 volt. Men hvis jeg kunne få omkring 1,25 til 1,30 med min zalman vf-1000 køler ville det være perfekt. Der burde jeg ramme omkring 850 til 900 på kernen.


morra19
 
Moderator
Tilføjet:
14-06-2009 10:37:16
Svar/Indlæg:
2659/467
Jeg tror der skal noget andet køling på, hvis jeg skal helt derop. Min bliver 69 under load pt. Men har så via hwmonitor fundet ud af, at den giver helt op til 1.16 i volt til CPU under load, hvor standard ligger på 1.05 eller 1.09. Troede ikke den selv bare kunne hoppe derop?

Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af morra19 d. 14-06-2009 10:37:52.


hhb65
 
Elitebruger
Tilføjet:
14-06-2009 19:36:59
Svar/Indlæg:
454/85
#17

Mål lige efter med multimeter direkte på kortet i henholdsvis 2d og 3d.

Hvis du stadard er så heldig den giver 1,16 volt stabilt til kernen, så burde du kunne køre ca 730 mhz på kernen.