Nyt Bundkort til Phenom II X3 720

Bundkort & CPU d.  12. juni. 2009, skrevet af morra19
Vist: 299 gange.

morra19
 
Moderator
Tilføjet:
12-06-2009 14:53:10
Svar/Indlæg:
2659/467
Hej Folkens,

Jeg tror jeg efterhånden må bide i det sure æble, og indse at både bundkort og CPU trænger til en opgradering. CPU har jeg stort set lagt mig fast på en AMD Phenom II X3 720 BE.

Jeg har 4x1 Gb DDR2 PC6400 Ram i min nuværende slæde, tænkte om de kan bruges igen? Der er vel ikke nogen reel fordel i at købe et AM3 bundkort er der?

Det skal siges at bundkortet ikke behøver have specielt meget gejl på sig, prisen er egentligt det vigtigste, og så at det kan OC CPUen.

Håber at høre nogle forslag eller kommentarer.
Tenkin
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-06-2009 15:05:18
Svar/Indlæg:
3332/33
Der er altså en del tråde, hvor folk har snakket om bundkort til den nye x3'er. Så det er bare med at lede 😉

Men hvis jeg var dig, så ville jeg helt klart genbruge rammene. Det er MEGET begrænset, hvad du får ud af at opgradere dem.


Fearless
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-06-2009 17:01:14
Svar/Indlæg:
4533/104
#0 køb Ph2 X3 720BE udgaven for at være sikker på at den oc´er godt, prisforskellen er så lille alligevel.

og hvis jeg var dig købte jeg klart 2*2 eller 2*4gb DDR3 ram og smed i den i stædet for de nuværende DDR2 stænger, for 4 ram blocke = ikke glad for oc. sådan har indbyggede mem controlere normalt det.

og derfor er 2 stænger af 2 gb eller 4gb langt at foretrække.

med henblik på bundkort, så ville jeg nok kigge efter asus/Gigabyte/DFI hvis jeg var dig, og så et mellemgodt chipset der eventuelt er Crossfire ready. de næste ATI korts der kommer skulle ha Direct X11 og være vildt onde, og så skulle de efter sigende komme i løbet af 6 mrd. hvilket nok ville passe fint til et skift af dit gfx til den tid også.. 😉

men anyways AM3 all the way såfremt bundkortsne fungere ordentligt nu, hvilket du må spøre en AM3 bruger om... 🙂


morra19
 
Moderator
Tilføjet:
12-06-2009 17:05:11
Svar/Indlæg:
2659/467
Jeg kan finde en gut som tager et Gigabyte UD4 til 724kr. Men det kunne godt være man bare skal forsøge at finde et brugt på komplets demoside, eller andre demosider.

Ville dælme gerne opgradere for 1500 kr som max. Men kan godt se det umiddelbart bliver svært.


Tenkin
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-06-2009 17:07:47
Svar/Indlæg:
3332/33
#3 Du skal regne med omkring 2000 for noget overclockvenligt, og det er uden ram.


TheGreenFoX
 
Superbruger
Tilføjet:
12-06-2009 17:10:10
Svar/Indlæg:
1897/51
#2
Hvad skulle fornuften være ved at opgrader ram når han allerede har nogle okay DDR2 ram? DDR3 giver nada spil ydelse ifht. prisen, og hvis han tager BE versionen af CPUen så betyder de intet ved OC.
#3
Spar lidt mere op... det tror jeg du bliver glad for...
En x3 720be og et ok bundkort så er du godt kørrende


morra19
 
Moderator
Tilføjet:
12-06-2009 18:16:42
Svar/Indlæg:
2659/467
Hmm... Det kan godt være man bare skal gå all in, og så kaste 2500 efter et ordentligt system med 2x2 gb ram. Mit nuværende hoster lidt en gang i mellem. Havde dog hellere brugt pengene på en X25-M fra intel, men den må så vente lidt :'-(

790X eller 790FX er vel de bundkort man skal gå efter?


TheGreenFoX
 
Superbruger
Tilføjet:
12-06-2009 18:19:15
Svar/Indlæg:
1897/51
#6
Eller GX, men det er AFAIK bare med onboard GFX.. (har mit nye hvertfald)


Ingdam
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-06-2009 18:47:10
Svar/Indlæg:
1770/62
Du kan godt klare det for de 1500 ca. Sådan et bundkort her:
http://www.edbpriser.dk/Produc...
Så er du næsten inden for budgettet 🙂


BlackJack
 
Overclocker
Tilføjet:
12-06-2009 21:33:40
Svar/Indlæg:
50/16
Skal selv ud og ha mig en CPU som du har kig på, og jeg kigger på dette bundkort http://www.edbpriser.dk/Produc... der er dog noget over dit buget, men vil ikke spare på bundkort denne gang, samt den har fire PCIporte, så der er muligt stadig at ha to kort i crossfire og andet i de to andre måske nogle af de der SSD på PCIport 🙂


Shutdown
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-06-2009 22:21:13
Svar/Indlæg:
8947/160
Jeg ville klart holde øje med kompletts demoshop. Jeg fandt mit Gigabyte GA-MA790X-UD4 derinde til 500kr. Og ALT tilbehør osv var med, selvom de skrev det manglede.!


morra19
 
Moderator
Tilføjet:
13-06-2009 10:08:06
Svar/Indlæg:
2659/467
Jeg har nu stykket noget sammen, og det er sku da langt over mit budget 😳

Jeg har en NoiseBudget PAPST strømforsyning, som egentligt skulle være ret god, problemet er, at den ikke er modular. Det kunne jeg godt tænke mig, så jeg kunne få nogle af alle disse kabler ud.

Så kommer spørgsmålet om jeg så skal købe en ny strømforsyning, eller om jeg skal gå hele vejen og også købe nyt kabinet? Strømforsyningen skulle helst kunne trække 2 x 4850 i CF, da det er overvejelsen at anskaffe sådan et mere når det engang ikke kan følge med mere.

Ellers har jeg stykket lidt sammen fra edbprisers side, I må gerne komme med kommentarer, hvis der er noget der kan gøres billigere'/smartere.

Specielt er jeg i tvivl om jeg i stedet for kabinettet skal beholde mit eget, og så købe en Corsair strømforsyning til det i stedet for.

Antec Sonata III 500 EU
825 kr. Kabinet / ATX / PSU 500 Watt / 2x3.5" Ekstern / 3x5.25" Ekstern / 4x3.5" Intern / 9.1 Kg / 1 x Blæsere / Dør til frontpanel / Luftfilter / Vibrationsabsorberende drevholder
http://www.edbpriser.dk/Produc...

Samsung WriteMaster SH-S223F (Sort) (En gros)
151 kr. DVD±RW (±R DL) / DVD-RAM / 2 MB / 110 ms (CD) / 130 ms (DVD) / 48x (CD) / 16x (DVD) (R) / 48x (CD) / 22x (DVD±R) / 12x (DVD-R DL) / 16x (DVD+R DL) (W) / 32x (CD) / 6x (DVD-RW) / 8x (DVD+RW) / 12x (DVD
http://www.edbpriser.dk/Produc...

Phenom II X3 720 6 MB (AMD Processor in a Box (PIB)) (Cooler (fansink))
929 kr. Phenom II X3 2.8 GHz / Slot 1 / Slot 2 / Slot A / Socket 370 / Socket 423Socket AM3 / Socket 7 / 6 MB L2 / 73 °C / AMD Processor in a Box (PIB)
http://www.edbpriser.dk/Produc...

Kingston ValueRAM 2 x 2 GB
427 kr. 2 x 2 GB (4 GB) / DUAL RAM / DDR3 SDRAM / PC3-10600 / 1333 MHz / ? Bit / ? ns / CL9 / 1.5 V / Ikke-paritet / DIMM 240-pins / Guld Belægning / Ikke-paritet / Pc
http://www.edbpriser.dk/Produc...

Gigabyte GA-MA790XT-UD4P
849 kr. AMD 790X / 2600 MHz / ATX / 0CPU / BundkortxRDRAM / 1 x ATA, 8 x SATA
http://www.edbpriser.dk/Produc...

Scythe Mugen Mugen 2 CPU Cooler
286 kr. Socket 1366 / Socket 478 / Socket 754 / Socket 775 / Socket 939 / Socket 940 / Socket AM2 / Socket AM2+ / 1300 rpm / 120 mm / Aluminium med nikkel belagt kobber base / 26.5 dBA
http://www.edbpriser.dk/Produc...

Intel X25-M Mainstream Solid State Drive 80 GB
2.209 kr. 80 GB / Solid State Disk / 2.5" / Serial ATA-300
http://www.edbpriser.dk/Produc...

Pris i alt 5.676 kr.


Ved frasalg af mine egne dele, forventer jeg at kunne lande på en samlet opgradering på 4000 kr. Er dette helt umuligt?

Frasalg skulle så være
strømforsyning
kabinet,
CPU,
Bundkort,
4x1 GB ram,
Raptor 74 GB
CPU køler


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af morra19 d. 13-06-2009 10:09:44.


TheGreenFoX
 
Superbruger
Tilføjet:
13-06-2009 10:46:08
Svar/Indlæg:
1897/51
#11
Din vurdering af dine egne dele er lige i overkanten... Et hurtigt bud vil være 2500-3000 max, men jeg kan have overset noget...

Du burde ikke skifte kabinet for at få en anden PSU... Hvis du er i penge nød er der et par 100 at spare ved at beholde dit gamle kabinet, og så købe en lidt bedre PSU så du har power nok til dit CF... Du kan evt prøve med den gamle 550w først (den burde kunne klare det, men ved OC begynder det at knibe)


Tenkin
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-06-2009 10:49:46
Svar/Indlæg:
3332/33
#12 Jeg tror han mente at det han derefter skal betale er 4000,- så han altså mener at han kan sælge sit udstyr for 1600,- 😉


morra19
 
Moderator
Tilføjet:
13-06-2009 11:50:47
Svar/Indlæg:
2659/467
#13

Helt korrekt. Jeg forventer at få 1600 for mine gamle dele, hvilket gør at opgraderingen koster 4000 kr. Jamen det kan godt være jeg bare skal nøjes med en Corsair 650 W strømforsyning. i stedet for, så sparer jeg også lidt på den konto.

Er der en strømforsyning der er generelt anbefalet herinde?


Shutdown
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-06-2009 12:17:24
Svar/Indlæg:
8947/160
Det bundkort du har på listen var hos kompletts demoshop. Eller også var det nr større/dyrere, men det stod til 580kr . Gør dig selv en tjeneste og hold øje med demoshoppen.


Tenkin
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-06-2009 12:47:44
Svar/Indlæg:
3332/33
#15 Mærket Corsair er generelt anbefalet. Om du så vil have modulære kabler eller ej og hvor mange watt den skal være på, er op til dig og dit system.


morra19
 
Moderator
Tilføjet:
13-06-2009 14:37:42
Svar/Indlæg:
2659/467
#15 der skal så meget skules til den demoshop 😛

Tror også bare det ender med en corsair.


Shutdown
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-06-2009 16:40:03
Svar/Indlæg:
8947/160
Jeg har lige købt denne til mit "nye" PH2 system. http://www.virtual-hideout.net... Den kan købes til lidt over 500kr hvilket må siges at være noget af et kup for en så stærk og stabil PSU,. Ydermere har den en effektivitet på 98% ved 400watt hvilket er suverent. Men læs selv den test. Fudzilla har også en test af den.!!