Min nye pcer vil ikke boote

Bundkort & CPU d.  23. juni. 2009, skrevet af 2mega
Vist: 446 gange.

2mega
 
Overclocker
Tilføjet:
23-06-2009 19:42:43
Svar/Indlæg:
36/18
Hey jeg har et mega problem med at få mit nye setop til at virke. Mit problemer at jeg kun kan få pceren til at komme frem med startop billedet (der hvor står gigabyte) Altså jeg kan ikke ind i biosen eller andet,
Mit setup består af :
Amd phenom II X4 955
gigabyte ga-ma-790XT-UD4P
North 3580 vandkøling
4gb DDR3 OCZ ram
En seagate hd 500gb

Nogen der har en ide til hvad der er galt. :'-(
vanovich
 
Elitebruger
Tilføjet:
23-06-2009 19:52:40
Svar/Indlæg:
3972/242
har du prøvt at reset cmos. prøve ellers evt at update biose med en usb. eller ved at bruge deres cd, kan godt være den ligger på der. er det en pc du selv har samlet? har den kunne boot ind i windows for?


2mega
 
Overclocker
Tilføjet:
23-06-2009 19:56:16
Svar/Indlæg:
36/18
Nej jeg har ikke prøvet noget at det du skriver. Ja det er en jeg selv har samlet, jeg prøver lige og se om den vil botte op fra cden.


Nightcover
 
Overclocker
Tilføjet:
23-06-2009 19:57:48
Svar/Indlæg:
620/11
Kan være fordi den ikke kan detecte din cpu.


vanovich
 
Elitebruger
Tilføjet:
23-06-2009 20:00:19
Svar/Indlæg:
3972/242
start med at slukke strom, reset cmos tænd og boot. ellers skal du hent den nyste biose og flash dit kort, som nightcover siger ,måske kan den ikke detekt cpu


tom81
 
Elitebruger
Tilføjet:
23-06-2009 20:00:32
Svar/Indlæg:
20170/383

Måske rammene driller lidt ??
Har en kammerat med et p45-ud3p bundkort hvor OCZ ram driller. Ved godt det er et andet chipset, men måske gigabyte bundkort ikke er glade for OCZ ???

Bare et gæt.. 🙂


2mega
 
Overclocker
Tilføjet:
23-06-2009 20:11:03
Svar/Indlæg:
36/18
OCZ3N1800SR4GK under støtter mb ifølge gigabytes hjemmeside dem jeg har hedder
OCZ3N1800SR2GK. SÅ måske det er det men jeg lidt træt hvis jeg skal købe nye ram.

Jeg fik så heller med i den første at den heller ikke kan finde usb uanset hvad jeg gør.

Har hentet den sidste bios opdate prøver at smide den på.


tom81
 
Elitebruger
Tilføjet:
23-06-2009 20:17:01
Svar/Indlæg:
20170/383
#6

altså, det er blot et gæt 🙂
Men kingston value ram er ret billige. Eller måske du kunne låne nogen et sted..

Bonusinfo. Det hedder PC, ikke PCer. Eftersom PC står for Personal Computer. PCer ville så give Personal Computerer 😀 😛 hehe.. så ved du det.. 😉


2mega
 
Overclocker
Tilføjet:
23-06-2009 20:22:58
Svar/Indlæg:
36/18
Bestiller et læs kingston ram så håber jeg det virker.


tom81
 
Elitebruger
Tilføjet:
23-06-2009 20:25:36
Svar/Indlæg:
20170/383
#8

jeg skal jo altså slet ikke kunne sige om det er løsningen. Vent nu lige og se om andre kommer med bedre input. Har du tjekket det hele igennem ellers ?? evt. prøv at adskil og samle lortet igen måske ?


2mega
 
Overclocker
Tilføjet:
23-06-2009 20:45:14
Svar/Indlæg:
36/18
nej og rolig nu tom81 det er mit eget valg med de ram jeg har undersøgt det flere steder. Og ram er en ting der går igen.


vanovich
 
Elitebruger
Tilføjet:
23-06-2009 20:51:58
Svar/Indlæg:
3972/242
tror ikke det er din ram, prøve med en block. har du updated biosen?


2mega
 
Overclocker
Tilføjet:
23-06-2009 20:54:34
Svar/Indlæg:
36/18
nej ikke endnu prøver nu.


tom81
 
Elitebruger
Tilføjet:
23-06-2009 21:10:18
Svar/Indlæg:
20170/383
#10

ja ja, jeg kan vel godt fortælle dig at jeg synes du lige bør afvente og se om der kommer andre input.


2mega
 
Overclocker
Tilføjet:
23-06-2009 21:12:19
Svar/Indlæg:
36/18
Jada sorry hvis jeg var for hård med mit svar er på bare lige lidt p... på den puter lige nu :)


2mega
 
Overclocker
Tilføjet:
23-06-2009 21:27:13
Svar/Indlæg:
36/18
En ting jeg ikke har fået med er jeg kan ikke bruge tastaturet eller mus eller noget blot et opstartsbillede fra gigabyte. Jeg fatter nada lige nu.


zzolio
 
Elitebruger
Tilføjet:
23-06-2009 21:51:00
Svar/Indlæg:
431/26
#15 når du har billede skal du nok få liv i den

har du haft batteriet af i lidt tid

prøv det andet set ram port


zzolio
 
Elitebruger
Tilføjet:
23-06-2009 21:53:45
Svar/Indlæg:
431/26
hvis du har nogen venner der også har en amd cpu kan du låne den og se om det er fordi biosen ikke understøtter 955


2mega
 
Overclocker
Tilføjet:
23-06-2009 21:55:32
Svar/Indlæg:
36/18
Det sker i morgen med det andet ram sæt lige nu har jeg prøvet at skifte vandkølingen ud med den standart boxkøler der er med. Bare en ide vender tilbage om det virker. 🙂

Nu ved jeg hvad lykke er . Nemlig en ny puter der virker. 🙂


zzolio
 
Elitebruger
Tilføjet:
23-06-2009 21:58:40
Svar/Indlæg:
431/26
der gik over 4 dag inden jeg fik et billed på skærmen da jeg samlede mit I7 system første gang :'-(



tom81
 
Elitebruger
Tilføjet:
23-06-2009 22:04:25
Svar/Indlæg:
20170/383
#19

hvem/hvad siger det så mest om 😛 hehe..


2mega
 
Overclocker
Tilføjet:
23-06-2009 22:20:02
Svar/Indlæg:
36/18
#20 fed humor det er i at være pcmongol man skal bare erkende det. Jeg er ihvertfald amd mongol lige nu. Har altid være intelfan men nu skal det prøves med amd. 😛


zzolio
 
Elitebruger
Tilføjet:
23-06-2009 22:56:42
Svar/Indlæg:
431/26
#20 😛

jeg havde et død gfx det tog lidt tid og så var jeg ikke klar over at rammene skulle side i nogen bestemte porte 😴

det er også meget nemmer at huske at alle de ting man kan gøre når det er andre man skal hjælpe


2mega
 
Overclocker
Tilføjet:
26-06-2009 01:22:14
Svar/Indlæg:
36/18
Jeg har nu fået min pcer op at køre, det har været en kamp, Og ikke noget jeg kan anbefale for brugere som er nye ifaget.

Efter at have rodet lidt med diverse kabler og købt et nyt tastatur med kabel på og nye ram (suk) fik jeg liv i systemet.
Jeg resatte osse cmos, satte biosen til failsafe, først da kunne jeg få lov til at installere vistaen, den er på nu og alting virker som det skal men damm det har været en hård kamp.

En lille ting mere vista kunne kun detekte en kerne i min cpu så jeg måtte opdatere biosen. loool nok mit sidste gigabyte mb. 🙂 Men up and running tak for råd undervejs.


#24
Fluz
 
Elitebruger
Tilføjet:
26-06-2009 01:28:23
Svar/Indlæg:
523/67
#23 Ikke for at være på tværs og heller ikke fordi jeg er gigabyte fan eller noget i den stil, men man kan jo bare være uheldig af og til. Det er jo ikke en garanti, at fx et board fra asus vil have været bedre. Der findes inden for disse motherboard producenter nogle boards som kan være lidt besværlige af og til, men fejlen kan ligeledes have været et andet sted osv.

Men godt, at du fik det hele op at køre - det kan være drilsk af og til og det er uanset hvor mange computere man har rodet med gennem tiden.

Mvh

Fluz


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Fluz d. 26-06-2009 01:29:04.


zzolio
 
Elitebruger
Tilføjet:
26-06-2009 07:55:25
Svar/Indlæg:
431/26
det var godt at høre. 🙂


da9els
 
Senior Skribent
Tilføjet:
26-06-2009 17:20:12
Svar/Indlæg:
4300/89
av.. jeg er lige ved at bestille samme mobo og cpu. havde luret den med BIOS version da X4 955 skal bruge F4G - som griner nok er frigivet en dag efter F4 BIOS'en som mobo'et er født med, åbenbart.
Jeg har for en gangs skyld kig på nogle RAM som står på QVL'en. Håber det spiller :-S


da9els
 
Senior Skribent
Tilføjet:
27-06-2009 12:06:25
Svar/Indlæg:
4300/89
sry for dobbel post.. men jeg skal lige høre hvad det er for nogle RAM du har købt som virker.