forhindring af identitets tyveri

Diverse d.  02. juli. 2009, skrevet af Bit Phreak
Vist: 266 gange.

Bit
 
Elitebruger
Tilføjet:
02-07-2009 09:48:39
Svar/Indlæg:
255/63
jeg er blevet gjort opmærksom på at en del personfølsomme oplysninger bl.a. cpr nummer og adresser florerer på nettet via div lister. som kriminelle kan købe sig til.
Det var journalister fra DR som laver programmet testen som ringede til mig. og de havde fundet det igennem deres research til programmet.

nogen der ved hvad man kan gøre for at forhindre at oplysningerne bliver brugt til at fx oprette bank kontier eller købe ting i mit navn?
er der et sted man kan henvende sig? jeg var nede ved det lokale politi og de stod nærmest bare og kløede sig i nakken g vidste ingenting.

og man kan vel ikke gå på cpr registret og få lavet sit cpr nummer om eller hva?
Ebo
 
Superbruger
Tilføjet:
02-07-2009 10:13:09
Svar/Indlæg:
709/10
Det kan du som sådant ikke rigtig gøre noget for at forhindre, bortset fra at få lavet et personlig password på bla. din bank konto.

Ang. dit personnummer, kan du ikke rigtig gøre noget, da det kræver mere end som så, da skift af personnummer er lig med både et elektronisk og personlig identitetsskift hvilket er en alvorlig sag, som ikke ret mange herhjemme kan få/får lov til, og der skal være mere vægtige og alvorlige grunde til det andet end økonomiske til det.

Har du set den dokumentation fra de journalister ?, det jeg mener , er det hele dit CPR nummer der er ude, eller er det bare de første 6 cifre.

Lad være med at gemme sådanne person følsomme oplysnnger på din computer for udsat den har forbindelse til internettet, søg altid for din maskine er fuld opdateret og kør med andet end den indbyggede firewall og så et godt antiviruspogram, så har du gjort hvad du kunne for det gøre det svært at få fingre i dine private oplysninger.
Skal du have dem til at ligge på din maskine, så krypter dem, i enten 128 eller bedre endnu bedre 256 bit, så skal de "andre" regne i flere år for at kunne bryde koden.

Mvh
Sam


Bit
 
Elitebruger
Tilføjet:
02-07-2009 22:48:57
Svar/Indlæg:
255/63
det er desværre det hele af mit cpr nummer de har hapset. hvordan ved jeg ikke. men jeg tror det er hapset via en eller anden webside hvor jeg måske har angivet det. fx en side som qxl eller lign.
det eneste positeve er at det er forholdsvist lang tid siden det er sket da det er en gammel adresse og det er over 3 år siden jeg har boet der. så det er slet ikke sikkert at der er nogen som vil bruge så gamle oplysninger.

hvad angår det med sikkerheden på ens egen pc. så kan jeg sige at jeg er rimelig krakilsk hvad det angår. jeg arbejder som system admin ved forsvaret og burde mene jeg har styr på sikkerheden både på mine pc'er og min server herhjemme. meeeen derfor kan jeg jo sagtens have haft besøg uden at have lagt mærke til det.

bottom line er:
sket er sket...men hvad nu


crankyrabbit
 
Elitebruger
Tilføjet:
02-07-2009 22:59:09
Svar/Indlæg:
7684/220
Ja nu er der ikke meget andet at gøre end krydse fingre og håbe det bedste...Håbe at du kan bevise at du befandt dig et andet sted når og hvis der handles i dit navn, optages lån osv....Men kan ikke gøre noget før dine data er blevet misbrugt :no:


Riis
 
Elitebruger
Tilføjet:
02-07-2009 23:00:13
Svar/Indlæg:
4657/53
Der er ikke noget og gøre ved det. og du kan ikke få en ny cpr. nummer.
Lige meget hvad der end er sket, om du så er vidne i en sag der sætter alle forbryder i Danmark i hullet ,kan du ikke få ny CPR nummer.