Overclock kun stabil i perioder

Overclocking d.  29. juli. 2009, skrevet af DJ Alban
Vist: 305 gange.

DJ
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-07-2009 10:23:46
Svar/Indlæg:
1429/232

Jeg har lidt problemer med mit oc af mit system.

jeg kan ikke forstå hvorfor mit system kun er stabil exempelvis 5-10 dage af gangen. både i spil og div stress test.

Indtil jeg starter op en dag og den giver blå skærm i windows for at genstarte igen og igen, og så kører den bare i ring.
Hvis den først begynder på det er jeg nød til at sætte den helt tilbage til standard. intet midt imellem syntes at virke. kun helt standard.

efter et par dage kan jeg så sætte den til de samme "oc" instillinger igen. og så kan den igen kører fejlfrit et par dage med det, indtil den lige pludselig laver samme nummer igen.

Mystisk siger jeg bare.
Men er der nogen der har en logisk forklaring på det?


cpu - E5200@3829mhz
bundkort - Asus P5Q Deluxe
Ram - Geil 2*2 GB 800 mhz.
ShArX
 
Superbruger
Tilføjet:
29-07-2009 10:30:02
Svar/Indlæg:
664/68
fik de samme "mærkelige fejl" med min E5200 da jeg nærmede mig 350 fsb.

uden at vide det, kan det være leak current, men det virker bare mærkeligt da du siger det er periodisk 😕


DJ
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-07-2009 10:40:20
Svar/Indlæg:
1429/232
Min kører 11.5*333 mhz. så den er ikke helt oppe i 350 fsb. :)

Hvad menes der med Leak current?


ShArX
 
Superbruger
Tilføjet:
29-07-2009 10:45:48
Svar/Indlæg:
664/68
beskriver det noget bedre end jeg kan.

http://en.wikipedia.org/wiki/L...

hvilken spænding kører du din cpu ved ?


DJ
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-07-2009 11:03:13
Svar/Indlæg:
1429/232
ok lurer jeg lige på :=)


den kører med 1.4675 i bios hvis jeg ikke husker forkert.


ShArX
 
Superbruger
Tilføjet:
29-07-2009 11:09:00
Svar/Indlæg:
664/68
hmm ok. virker lidt højt, hvad er dine temps ?


DJ
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-07-2009 11:41:01
Svar/Indlæg:
1429/232
Men om ikke andet er det det den skal kører med for at opnå den hastighed. :)

det har heller aldrig været noget problem, men nu har jeg lige set på temperaturen og hvad den kom op på, og det er sku godt nok lidt alarmerende.
der er dog 6-7 graders forskel fra CPUID & Speedfan.
kørte octhos i 7 min.

Temp:
Speed fan op på 75 grader
CPUID holdt sig på 68 grader.

Men stadig ALT ALT for højt. tror lige jeg prøver med en rensning af den. evt ny kølepasta.
den plejer at ligge på max 65 efter lang stres tid (45 min)!

Men syntes ikke rigtig det ændret på mit problem alligevel, for den går aldrig ned.
Men det er først når jeg starter den op igen efter et par dage der kan opstå den blå skærm.


ShArX
 
Superbruger
Tilføjet:
29-07-2009 11:43:01
Svar/Indlæg:
664/68
cpu pll i bios, er den standard ?

min kom også derop ad ved 1.400 i bios. 1.372 i cpu-z. den slukkede selv ved 77c så var nød til at underclocke den her til sommer :'-(

løste det ved at købe en E8400 🙂


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af ShArX d. 29-07-2009 11:44:17.


DJ
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-07-2009 11:52:43
Svar/Indlæg:
1429/232
cpu pll i bios, er den standard ?

Hvad er det? og hvad gør den.


Det er ikke rart når man er nød til at skrue ned 😉 , men det kan være jeg må gøre det her sommeren over, hvis jeg ikke får fixet den temp.

ja jeg har overvejet det. 😛 - Er det rigtige bud der, ryger jeg da også på sådan en E8xxx.
Men syntes nu også denne E5200 gør det udemærket, prisen taget i betragtning :)


ShArX
 
Superbruger
Tilføjet:
29-07-2009 12:06:21
Svar/Indlæg:
664/68
det gør den helt klart.

det er den første cpu jeg har overclocket, og var rigtig godt tilfreds med ydelsen. det er bare varmen der er lidt en bitch.

cpu pll kan nogen gange hjælpe på fsb ustabilitet, men det virker jo ikke som om du er i nærheden af vægen.

weird though.

ja den er desværre lidt dyr de E8400, men fandt en brugt til en 600. syntes det var fair nok


DJ
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-07-2009 15:42:33
Svar/Indlæg:
1429/232
Jamen ville meget gerne kunne give den noget mere på fsb 😀 .
den er nemlig ustabil over 340. jeg har kigget lidt, men hvor ligger den ca i bios, har du nogen ide om det. syntes ikke der er noget der minder om det du kalder den.

ja det lyder fair nok :). tror min næste dog gerne skulle være en 8500 el 8600 for at man får lige mere ud af at "springe ud" 🤣


ShArX
 
Superbruger
Tilføjet:
29-07-2009 15:49:41
Svar/Indlæg:
664/68
🤣 true.

skulle også lige vende mig til den lavere multi 😩

kan godt være den ikke kan indstilles på de ældre 30 series chipset 😕

genstarter snart. så kigger jeg lige hvor den ligger i bios 🙂


ShArX
 
Superbruger
Tilføjet:
29-07-2009 16:20:40
Svar/Indlæg:
664/68
ok. det ligger under M.I.T. menuen samme sted som Vcore settings, men da vi har to forskellige chipset kan jeg ikke garantere det er der 😕


DJ
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-08-2009 11:48:36
Svar/Indlæg:
1429/232
nu har jeg langt om længe taget mig sammen :D.

men der ligger noget der hedder Pll voltage.
er det den du tænker på?


ShArX
 
Superbruger
Tilføjet:
01-08-2009 11:51:35
Svar/Indlæg:
664/68
lige præcis.
du skal nok ikke sætte den højere end 1.650 V

men som sagt tidligere, så har denne chip en væg, men ved 333x11 = 3.66 ghz yder den sweet.

kunne ikke mærke forskellen fra 3.8 til 3.66.

det kunne selvfølgelig ses i superPI men ikke andet


DJ
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-08-2009 12:07:34
Svar/Indlæg:
1429/232
havde sat den til 1.7 😛 .

men den vil ikke være stabil efter 3900mhz. det er cpu der er flaskehalsen, ikke fsb.
Så lige lidt hjælper det 😕


ShArX
 
Superbruger
Tilføjet:
01-08-2009 12:32:01
Svar/Indlæg:
664/68
præcis. cpu fsb wall omkring de 350.

havde ikke min over 346 mhz, men med den nye cpu jeg fik, kan jeg se at mit bundkort kan klare 412 mhz


DJ
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-08-2009 12:38:35
Svar/Indlæg:
1429/232
tja sådan skal det nok være.
men det ændret ikke på mit oprindelige problem. for nu kom den blå skærm nemlig i windows som jeg snakkede om, mens jeg sad og legede med dette.
men også selvom jeg har sat den til de "stabile" oc indstillinger. som den nu har kørt med de sidste 4 dage eller sådan noget, så vil den ikke starte op i windows mere.

Nu har jeg været nød til at sætte alt på standard igen, før den overhoved gad at komme i windows.

om en dag eller to er jeg overbevist om jeg kan sætte den op igen uden problemer.

Det er simpelhen for mystisk.


ShArX
 
Superbruger
Tilføjet:
01-08-2009 12:41:00
Svar/Indlæg:
664/68
ja det er mystisk. jeg fik blue screen, men efter genstart var der ikke noget i 14 dage eller sådan cirka.

blev dog ikke nød til at resette 🙂


DJ
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-08-2009 12:51:10
Svar/Indlæg:
1429/232
Jamen nu får jeg blå skræm uanset hvad jeg sætter den til udover std.
det er da til at blive forviret af :).
Men det må jeg nok bare leve med.