4850 i CF opgradering?

Grafikkort d.  29. juli. 2009, skrevet af morra19
Vist: 366 gange.

morra19
 
Moderator
Tilføjet:
29-07-2009 10:41:59
Svar/Indlæg:
2659/467
Jeg har lige købt mig nyt system, og går bare og venter på at posten leverer det. Systemet er

OCZ Platinum 2 x 2 GB
Scythe Mugen Mugen 2 CPU Cooler
Phenom II X3 720 6 MB
MSI 790GX-G65

Dertil har jeg byttet mit gamle 8800 GT 512 mb til et Saphire 4850 512 mb kort stort set lige over. Jeg har kun en 17" 1280x1024 skærm at spille på, men overvejer at opgradere til en 22" Samsung i 1650x1080 når pengene er til det.

Jeg tænkte om det kunne forsvare sig at købe et 4850 1024 mb brugt, og sætte det i CF med det andet? Jeg har fundet et til en 500 kr. kan måske få det billigere. Er der nogen hentet i at sætte et 1024 mb kort sammen med et 512 mb kort, eller lukker CF så bare ned for de sidste 512 mb?

Synes jeg læste noget om, at et 4850 + 4870 i CF gav det samme som 2 x 4850 i CF. Så tænkte om det måske var det samme med ekstra ram også?

Jeg kan ikke helt finde ud af om det er pengene værd at gå efter CF med 2x4850, eller om jeg skal slå koldt vand i blodet og vente til noget nyt måske næste år?


Tråden blev redigeret 2 gange, sidst af morra19 d. 29-07-2009 19:39:27.
Shutdown
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-07-2009 11:48:10
Svar/Indlæg:
8947/160
Jeg går selv med de samme tanker,. Jeg har faktisk 2 stk 4850 1gb kort, men det ene er defekt og skal byttes. Det andet købte jeg bare fordi det var billigt, og fordi jeg ikke gad vente på RMA. Så jeg ved ikke om jeg skal have pengene tilbage for det defekte 4850 eller om jeg skal beholde det til crossfire. Jeg er ret sikker på at 2 stk 4850 1gb i crossfire sparker rimelig meget numse. Men på den anden side kan jeg faktisk allerede spille ALT i 1680x1050 med gode FPS. sååee tænke tænke..!!


morra19
 
Moderator
Tilføjet:
29-07-2009 11:53:08
Svar/Indlæg:
2659/467
Så kan det jo være det slet ikke bliver nødvendigt med et ekstra kort. Jeg får jo også stort set samme maskine som dig når den bliver samlet i morgen aften.

Nogen der ved noget om CF med to forskellige mængder ram på kortene?


Shutdown
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-07-2009 11:56:46
Svar/Indlæg:
8947/160
Det vil i dit tilfælde bare køre som 2 stk 512mb kort. Ingen problemer i det. Har du prøvet at åbne den sidste core.? Min kører nemlig fejlfrit med 4 😛


morra19
 
Moderator
Tilføjet:
29-07-2009 12:58:37
Svar/Indlæg:
2659/467
jeg har køler og CPU derhjemme, men bundkort og ram kommer først i morgen. Midtdata har ikke ydet mig den bedste service, så jeg har ventet næsten en måned på bundkort og ram. Så nu har jeg bestilt det igennem komplett, og sjovt nok kunne de levere på 2 dage. (Hvilket Midtdata også sagde de kunne i starten af Juli).

Dog tror jeg ikke at MSI tilbyder at unlocke den sidste core som Gigabyte gør, så er ikke helt sikker på at det er muligt. Men det må jeg lige finde ud af, jeg ved i hvert fald at den skal sparkes op på en 3.5 Ghz 😛

Er der ydelsesforskel på 1024 mb kortet kontra 512?


Shutdown
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-07-2009 13:21:14
Svar/Indlæg:
8947/160
4# Ja der er ret stor forskel i feks crysis,. Og så selvfølgelig i andre ramkrævende titler. Men i langt de fleste spil skulle der ikke være forskel, og hvis der ER forskel så er det med et plus til 512mb kortet da det skulle OC noget bedre.!! Og MHT til at køre 3vs4 kerner så er det i nogle tilfælde faktisk hurtigst med 3 i spil, og samtidig skulle man OC lidt højere med 3 kerner. Så i spil har jeg ingen nytte af de 4 kerner, jeg har bare gjort det fordi jeg KAN.... 😀 😲 Og syntes det er sjovt at have en cpu til 500kr der yder bedre end topmodellen. 😛 😀

Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Shutdown d. 29-07-2009 13:24:46.


morra19
 
Moderator
Tilføjet:
29-07-2009 13:43:36
Svar/Indlæg:
2659/467
Kunne ikke undgå at bemærke du lige skrev 500 kr. Hvorledes har du fået fingre i en 720 til 500 kr? Jeg har da givet godt 900 for min. :'-(

Mit Saphire 4850 kører 700 Mhz på core og 1200 på ram uden at have ændre ved andet 😀 . Jeg troede det var nødvendigt med en Asus TOP Bios og alt muligt, men den racer bare der ud af. Jeg glæder mig som et lille barn til at få det nye grej op at køre, og se hvad systemet kan. Ikke mindst hvilket performance gain jeg får ved det, med oc og uden.

Har godt set tests, hvor 3 kerner yder bedre i spil end 4 kerner. Konklusionen som jeg har læst den, er at 4 kerner deler 6 mb casche, hvor 3 kerner også gør dette. Derved er der mere casche pr. kerne. Kan dog ikke huske hvor jeg har læst det, synes bare det lød plausibelt.

Uuuh, hvornår bliver det i morgen aften, kan ikke vente..


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af morra19 d. 29-07-2009 13:45:09.


Potteplante
 
Superbruger
Tilføjet:
29-07-2009 13:51:31
Svar/Indlæg:
872/67
skal du ikke være ked af... gav også 900 for min..
men øhh..
Shutdown du ved ikke om man skal kunne åbne det sidste core på en Asus M3A78-T med nyeste bios på :) ? du må gerne pm mig, så vi ikke fylder hans tråd ud med OT
og så sorry for OT 🤣


kasper2
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-07-2009 14:29:15
Svar/Indlæg:
996/49
morra19: jeg ville helt sikkert vente med det sidste kort, til du har fået dig en en skærm, du får i hvertfald intet ud at det sidste kort, med den gammel skærm du sidder med;)


Potteplante
 
Superbruger
Tilføjet:
29-07-2009 14:40:12
Svar/Indlæg:
872/67
ps havde self også en mening om dette. 😳
ville også vente med det ekstra kort. da man kan kører de fleste/alle spil. med bare et HD4850. med mindre du bare vil spille alt i high osv. =)


morra19
 
Moderator
Tilføjet:
29-07-2009 14:45:33
Svar/Indlæg:
2659/467
Jamen jeg vil jo gerne spille alt i high 😀 , men jeg har egentligt heller ikke haft de store problemer med at trække spil med mit gamle 8800 GT kort, så får det nok heller ikke med 4850 kortet. Jamen så vil jeg slå koldt vand i blodet, og vente til der er penge til en ny skærm.

Dog tror jeg der går lidt tid, for jeg bliver nød til at eje en Intel X25-M G2 80 Gb 😳

Hvis der er nogen der ved om ma kan låse den sidste kerne op på sådan et MSI G65 bræt, så må I gerne komme ud af busken 😉


Potteplante
 
Superbruger
Tilføjet:
29-07-2009 15:01:34
Svar/Indlæg:
872/67
hmm tror du vil have mere glæde af en ny skærm :)
og så en billiger hdd til raid0 har ikke noget problem med at spille crysis på high 🙂
og har en samsung 226bw

opdertere lige din profil med din nye hardware :D 😀


Shutdown
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-07-2009 15:23:58
Svar/Indlæg:
8947/160
Mit 4850 1gb clocker af helvede til. Kan næsten ikke hæve den hverken på ram eller core før den går kold. Men min core kører 665 std så det er ikke et HELT tosset kort. MHT min cpu har jeg købt den brugt,. 14 dage gammel 😛 Mit bundkort kostede lidt over 400kr hos kompletts demoshop. 😉 Men hvad bruger du til at OC dit 4850 kort. ? Rivatuner eller ATIs eget program.? Og når jeg skriver at et enkelt 4850 er nok til 1680x1050 er det altså med ALT på high,. Jeg har ikke haft problemer med noget endnu,. Ikke engang Crysis.

Svaret blev redigeret 2 gange, sidst af Shutdown d. 29-07-2009 15:26:48.


morra19
 
Moderator
Tilføjet:
29-07-2009 15:31:22
Svar/Indlæg:
2659/467
#11

Jeg har haft Raid før, og må sige at det gør det altså bare ikke. Jeg har en WD Green 1 Tb disk til lager, og en raptor på 74 Gb til systemdisk. Men er ved at sælge raptoren, den larmer som en støvsuger. Det er søgetiden på disken jeg gerne vil have ned, og det kan en SSD.

Men en Samsung T220 ser nu også dejlig ud.

Så snart delene er installeret i maskinen, så bliver profilen opdateret, og så skal der testes på kryds og tværs. Laver nok også et lille indlæg med hvad det ender ud med.


Shutdown
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-07-2009 16:46:20
Svar/Indlæg:
8947/160
13# Jeg har en t220 og er glad for den,. Selvom jeg helst havde købt noget andet end samsung. (alle har samsung, det er kedeligt ZzzzzZZzz) Men det var der jeg fik mest for pengene, og det betyder meget her i huset.!!


morra19
 
Moderator
Tilføjet:
29-07-2009 19:38:48
Svar/Indlæg:
2659/467
Hehe, det er også en samsung jeg har nu... Men de er sku billige i forhold til ydelsen, og så ser de også ganske godt ud. Så må jeg leve med at alle har dem 😉


morra19
 
Moderator
Tilføjet:
30-07-2009 11:09:16
Svar/Indlæg:
2659/467
#5

Jeg har lige fundet ud af, ved at gennemlæse reviewet her på siden, at bundkortet faktisk understøtter den funktion hvor man kan låse op for den sidste kerne. Så det skal jeg da helt klart prøve.

Artiklen er her hvis det har interesse.

http://hwt.dk/literaturedetail...

Hvis kernen er defekt, så er det enste der sker vel bare at computeren er ustabil eller går i sort? Så kan man resette Bios og starte forfra ikke?