Installation af ny hdd

Diverse d.  31. juli. 2009, skrevet af wiesel
Vist: 1860 gange.

wiesel
 
Superbruger
Tilføjet:
31-07-2009 22:41:45
Svar/Indlæg:
39/9
Jeg har lige købt en WD Caviar Green WD15EADS 1.5 TB som lager hdd. Jeg sætter den til min bærbar via en USB -> sata adapter og intet sker. Kan se at hdd'en bliver synlig i fx "sikker fjernelse af hardware" hvor den bare står som USB lagerenhed, men den er ikke til stede under "Denne Computer".

Skal man formatere en ny hdd når man får den, eller skal jeg bruge et bestemt program/drivers fra WD første gang jeg bruger den?
BUG
 
Superbruger
Tilføjet:
31-07-2009 22:47:53
Svar/Indlæg:
734/69
ja formater...

start/controlpanel/admin../computer management/disk management/ maker - højre click - format..


wiesel
 
Superbruger
Tilføjet:
31-07-2009 23:29:37
Svar/Indlæg:
39/9
Kan jeg godt formatere den når den er sat til via en usb adapter? Satte den nemlig lige over på min XP hvor jeg har PowerQuest PartitionMagic installeret. Der startede programmet op med en fejl, når jeg havde den sat til via USB!


wiesel
 
Superbruger
Tilføjet:
31-07-2009 23:31:58
Svar/Indlæg:
39/9
Hvad jeg gør jeg ellers videre herfra?

http://peecee.dk/upload/view/1...


Riis
 
Elitebruger
Tilføjet:
31-07-2009 23:34:32
Svar/Indlæg:
4657/53
du skal nok lige lave en partition først og så formatere den bagefter.

du skal ind i diskhåndtering og lave det.

XP = kontrolpanel / administration / computeradministration


wiesel
 
Superbruger
Tilføjet:
31-07-2009 23:38:36
Svar/Indlæg:
39/9
#4 Kan ikke se den nogen steder derinde... Min XP er lidt gammel comp med IDE hdd, bundkortet har ikke sata understøttelse... Kan det betyde noget?


da9els
 
Senior Skribent
Tilføjet:
31-07-2009 23:44:56
Svar/Indlæg:
4300/89
#5 .. nej, usb 'oversætter' .. gå ind i disk management igen og opret en primær pratition og frormater den til NTFS. så skulle det spille.


wiesel
 
Superbruger
Tilføjet:
31-07-2009 23:48:53
Svar/Indlæg:
39/9
#6 øhh... Hvordan skal jeg gøre det når hdd'en ikke er ikke i disk managment?

http://peecee.dk/upload/view/1...


wiesel
 
Superbruger
Tilføjet:
31-07-2009 23:53:20
Svar/Indlæg:
39/9
Har måske fundet fejlen, kan det skyldes det her?

http://peecee.dk/upload/view/1... og hvis ja, hvordan løser jeg problemet?


Riis
 
Elitebruger
Tilføjet:
31-07-2009 23:53:51
Svar/Indlæg:
4657/53
køre du med sp2 eller 3 for det skal du


wiesel
 
Superbruger
Tilføjet:
31-07-2009 23:54:26
Svar/Indlæg:
39/9
#9 Kører med SP3 i XP og SP2 i Vista


da9els
 
Senior Skribent
Tilføjet:
31-07-2009 23:55:42
Svar/Indlæg:
4300/89
#7 .. sotty. troede det var den der ukendt. kiggede ikke nærmere efter.


#12
BUG
 
Superbruger
Tilføjet:
31-07-2009 23:55:58
Svar/Indlæg:
734/69
der er noget galt ->

http://peecee.dk/upload/view/1...

DISK1 ikke inilialiseret



kan du ikke pille selve hardisken ud af den externe box og tilslutte den direkte via. sata


wiesel
 
Superbruger
Tilføjet:
31-07-2009 23:57:01
Svar/Indlæg:
39/9
#12 Har kun sata i min bærbar :/ og bruger denne her adapter http://www.olsens-it.dk/shop/u...


#14
BUG
 
Superbruger
Tilføjet:
01-08-2009 00:03:39
Svar/Indlæg:
734/69
jeg ville prøve at smide vista disken i, og så formatere den, den vej

når du kommer til partition opdeling, så lav ny partition, formater, og genstart, alså spring win install over


da9els
 
Senior Skribent
Tilføjet:
01-08-2009 00:03:57
Svar/Indlæg:
4300/89
#13 .. en anden USB-port?


#16
Riis
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-08-2009 00:05:14
Svar/Indlæg:
4657/53
den der driver cd der følger med ,hvad er der på den.


wiesel
 
Superbruger
Tilføjet:
01-08-2009 00:07:57
Svar/Indlæg:
39/9
#14 Prøver lige
#15 Virkede ikke :/
#16 Strømforsygningen gik ud efter 10 sec :/ og der fulgte ikke nogen driver cd med, har lånt min brors adapter i stedet.


wiesel
 
Superbruger
Tilføjet:
01-08-2009 00:18:25
Svar/Indlæg:
39/9
#14 Windows kan ikke installeres på denne disk. Installationsprorammet understøtter ikke konfiguration af eller installation på diske, der er tilsluttet via en USB- eller IEEE 1394-port.

SUK :(


da9els
 
Senior Skribent
Tilføjet:
01-08-2009 09:42:36
Svar/Indlæg:
4300/89
#18 .. så er det over til en m8 som har SATA på sit mobo og få den formateret. Eller se om Ubuntu Live CD'en kan genkende og formatere den? Den kan også NTFS.


wiesel
 
Superbruger
Tilføjet:
02-08-2009 21:23:10
Svar/Indlæg:
39/9
Har prøvet at sætte den i et sata mobo. Det kan godt finde den og har formateret den i windows XP. Men den virker stadig ikke på min og når man fx startet partition magic op får jeg følgende besked (se ss).

http://peecee.dk/upload/view/1...
http://peecee.dk/upload/view/1...

Error 100:

#100 Partition table is bad

The master boot record (MBR) can contain, at most, one extended partition, and each extended partition boot record (EPBR) can contain, at most, one link to another EPBR. This error occurs when a partition table violates the foregoing rule. It can also occur if you have more than one active partition. Since any modifications PartitionMagic makes may decrease the amount of data that is recoverable from the hard disk, PartitionMagic does not recognize any of the hard disk's partitions. If you must create new, error-free partition tables to resolve your problem, see Resolving partition table errors for instructions.


wiesel
 
Superbruger
Tilføjet:
03-08-2009 15:03:54
Svar/Indlæg:
39/9
BUMP!


da9els
 
Senior Skribent
Tilføjet:
03-08-2009 15:28:37
Svar/Indlæg:
4300/89
Dukker den op på andre computere når du tilslutter den via USB?


wiesel
 
Superbruger
Tilføjet:
03-08-2009 15:36:19
Svar/Indlæg:
39/9
Gør den ikke, har prøvet at tilslutte den via USB på 3 forskellige computere og den eneste gang den kan se hdd'en er når den er sat direkte ned i et sata2 mo.


da9els
 
Senior Skribent
Tilføjet:
03-08-2009 15:46:40
Svar/Indlæg:
4300/89
Virker kablet med andre SATA HDD's? Ellers kunne det jo godt tyde på et defekt USB-kabel.


wiesel
 
Superbruger
Tilføjet:
03-08-2009 16:06:50
Svar/Indlæg:
39/9
Har en ekstern 2.5" USB hdd fra Aldi og den virker. Problemet med WD'en er jo, at den er ny og skulle formateres først, hvilket jeg stadig ikke helt er 100% sikker på at ordenlig gjort.


da9els
 
Senior Skribent
Tilføjet:
03-08-2009 16:09:44
Svar/Indlæg:
4300/89
well .. prøv at formater den igen. og læg noget data over på så du er sikker på filsystem er oprettet.


wiesel
 
Superbruger
Tilføjet:
03-08-2009 23:39:06
Svar/Indlæg:
39/9
Formaterede den i Win XP (tilsluttet via bundkort), og formaterede den så senere i partition magic uden nogle problemer (Der lå nogle windows installations filer på). Prøvede så bagefter at sætte den til via usb adapteren, og den kan stadig ikke se den i windows - den kommer stadig med fejl #100 i partition magic når jeg starter den op.


da9els
 
Senior Skribent
Tilføjet:
04-08-2009 09:35:00
Svar/Indlæg:
4300/89
hvis kablet virker med den anden HDD så aner jeg ikke hvad der er galt. det skulle lige være pga. størrelsen af disken, men det ville være underligt. håber der er andre der kan hjælpe dig.