2 dynamiske ip'er fra samme internet boks

Diverse d.  23. august. 2009, skrevet af Spio
Vist: 396 gange.

Spio
 
Elitebruger
Tilføjet:
23-08-2009 20:04:56
Svar/Indlæg:
1114/293
hejsa

jeg har noget fibernet og har lidt problemer med router, så nu har jeg sat begge mine maskiner direkte til fiber boksen og de har begge fået en forskellig ip.

kan det være noget hos min udbyder, der giver konflikt når jeg sætter en router imellem, for så går åbning af sider langsomt.


mvh. Spio
micma18
 
Elitebruger
Tilføjet:
23-08-2009 20:40:59
Svar/Indlæg:
4120/115
øhhh... forstår ikke dit spørgsmål?

Det er jo op til din udbyder at tildele ip adresser til dine maskiner. Og det er sikkert offentlige ip adresser!

Men mange gange så begrænser udbyderne jo adgangen til en enkelt ip adresse, som låses fast til det pågældene netkorts MAC adresse inden for lease timen i DHCP serveren. Så det kunne måske tænkes at du har fået tildelt én ip adresse, og den anden maskine muligvis bare har fået en "windows adresse", hvis den ikke har kunne få en tildelt af DHCP'en?


Virker internettet på begge maskiner, så vær glad... Hvis ikke, så må du have gang i din router igen! 😉


#2
PK
 
Elitebruger
Tilføjet:
23-08-2009 20:47:23
Svar/Indlæg:
931/181
du mangler lige at oplyse forbindelses hastighed, router etc.

men ja, vil mene at det er opsætningen af din router der nok er forkert.

nogle routere kan ikke klarer at trække mere end 6mbit fra nettet hvis de er billige.
Måske er din firewall i routeren sat forkert så den forsinker signalet for at gennemse alle pakker.

osv osv osv.


micma18
 
Elitebruger
Tilføjet:
23-08-2009 20:50:12
Svar/Indlæg:
4120/115
Hvis din router er langsom, eller er ustabil, så kan du evt. prøve at reducere MTU størrelsen på WAN siden.
Nogle udbydere for nemlig ikke konfigureret DHCP'en til at sætte denne, hvis den ikke er std. 1500 Og så kan routeren blive forvirret over det.


Det kan du forholdsvis nemt teste selv ved at tilslutte routeren igen. Og fra en af maskinerne køre denne kommando fra cmd.

ping 86.58.190.51 -l 1500 -f

Hvis den fejler eller laver timeout, så prøv at reducere bufferen indtil den kører fejlfrit.

eks.: ping 86.58.190.51 -l 1492 -f


Hvis størrelse er lavere end de 1500, så skal du nok prøve at sætte det op i routeren.


Spio
 
Elitebruger
Tilføjet:
23-08-2009 20:53:20
Svar/Indlæg:
1114/293
#1

det hele virker som det skal og det går bare stærkt uden den router men jeg tænker så bare om der kommer ballade når jeg smider en switch på til mit netværk men der er vel ikke andet end at se til den tid.

begge ip'er starter med 88.xx.xx.xx


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Spio d. 23-08-2009 20:54:26.


Spio
 
Elitebruger
Tilføjet:
23-08-2009 21:14:23
Svar/Indlæg:
1114/293
#3 har lige prøvet det og den skulle helt ned på 1472 for at det kørte, men det kører stadig langsomt.


#2 det er en 10/10 fra smilecontent og routeren er en gammel DI-524 men jeg kan sagten trække 10Mbit gennem den det er kun selve åbningen af netsider der er langsom, når den så er loaded så går det pænt hurtigt med at navigere rundt på siden.


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Spio d. 23-08-2009 21:19:27.


#6
PK
 
Elitebruger
Tilføjet:
23-08-2009 21:49:50
Svar/Indlæg:
931/181
#5 umiddelbart lyder det jo så som om at den er langsom til at åbne forbindelsen udadtil hvis det forholder sig sådan at ved første åbning er den langsom og derefter intet problem.

er det sådan med alle hjemmesider eller er det blot "første gang" du åbner en side efter et stykke tid hvor der ikke har været aktivitet?


Spio
 
Elitebruger
Tilføjet:
23-08-2009 21:54:09
Svar/Indlæg:
1114/293
ja det er alle sider jeg lige har mødt. tester med hwt.dk og jeg kan loade siden tager vel 1½ min så lukker jeg siden ned og prøver igen samme tid men når jeg er inde på siden så går det fint. er jeg på siden og jeg ikke har surfet rundt så kan den også godt være langsom første gang jeg surfer rundt.

håber du forstår mig


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Spio d. 23-08-2009 21:54:50.


micma18
 
Elitebruger
Tilføjet:
23-08-2009 21:58:51
Svar/Indlæg:
4120/115
så er det et dns problem!


#9
PK
 
Elitebruger
Tilføjet:
23-08-2009 22:00:09
Svar/Indlæg:
931/181
#8 nogen ide hvor problemet så ligger mht dns? og hvordan man løser det?


loopstr
 
Ny Skribent
Tilføjet:
24-08-2009 13:49:57
Svar/Indlæg:
494/66
Skriv dns serverne ind i routeren så burde det være løst


#11
Spio
 
Elitebruger
Tilføjet:
24-08-2009 14:00:05
Svar/Indlæg:
1114/293
ja så må jeg lige ringe til min udbyder og få dem