Spontan shutdown !

Diverse d.  12. september. 2009, skrevet af McMadsen
Vist: 300 gange.

McMadsen
 
Superbruger
Tilføjet:
12-09-2009 11:22:24
Svar/Indlæg:
13/4
Hey.

Min ny-samlede computer er begyndt at brokke sig.. Den gjorde det første gang i forgårs. Den slukker spontant uden nogen form for fejlmelding. Bare sort skærm. CPUen er max 35 grader varm, så det kan vel ikke være det..

Nu kan jeg så starte den op, for at være i Vista 3 min. Så gør den det igen. WTF ?!?
Mistænker lidt min PSU, da den kun er på 420W.. Men compen har bare kørt upåklageligt før..

Andre specs:

C2D 1.86 GHz
Asus P5K Premium
2x2GB OCZ 1066 MHz
GTX260 896 MB
500GB Seagate

Please Help
Gylle
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-09-2009 11:40:06
Svar/Indlæg:
1704/19
Har du lavet opdateringer af drivere , grafik, evt bios ?

Afinstalleret nogle programmer (virus beskyttelse , større programmer) indden fejl kom ?


McMadsen
 
Superbruger
Tilføjet:
12-09-2009 11:47:00
Svar/Indlæg:
13/4
Alt kørte perfekt inden fejlen kom.. Havde opdateret det meste.
Det nyeste jeg havde installeret var BSPlayer og Wolfenstein

Nu har den lige slukket under opstarten af Vista :(


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af McMadsen d. 12-09-2009 11:48:36.


Shutdown
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-09-2009 11:55:52
Svar/Indlæg:
8947/160
Det lyder meget som om det er psu,. Men har det kørt godt i længere tid .??


Gylle
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-09-2009 12:00:02
Svar/Indlæg:
1704/19
Det lugter en smule af ram som driller... men noget som også kan gøre det er drivere til grafikkort som evt er i uorden.

Prøv dette... fjer den ene ramblok og afinstallere grafikdrivere (driversweeper er super til det) ta grafik ud af pci-e porten og monter det igen (gøres sammen med du fjerner den ene ramblok) genstart pc så vil windows sige den har fundet en ny hardware og vil søge drivere det stopper du og bruger de nyeste som du kan finde på nvidas hjemmeside i stedet.

Tjek også at alle stik sidder ordentligt på bundkort og grafikkort (masser dem lidt)

Der bliver en smule arbejde på nettet inden du kan gøre det men her er link:

http://www.guru3d.com/category...

http://www.nvidia.com/Download...



Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Gylle d. 12-09-2009 12:02:09.


McMadsen
 
Superbruger
Tilføjet:
12-09-2009 12:00:04
Svar/Indlæg:
13/4
Nej, det er kun 2 uger siden jeg samlede den.. Så det kan godt være at det "store" gfx har taget livet af psuen..


tjplod
 
Superbruger
Tilføjet:
12-09-2009 12:00:11
Svar/Indlæg:
51/2
ja helt ening det lyder til at termosikring er gådet i styke


tjplod
 
Superbruger
Tilføjet:
12-09-2009 12:01:51
Svar/Indlæg:
51/2
prøv at køler psu. ned med en ækstre køler


Gylle
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-09-2009 12:08:57
Svar/Indlæg:
1704/19
PSU er også en mulighed enig... Men hvis grafik kort ikke har kørt max belastning så kan en rimelig psu i den størrelse normalt godt trække et setup som det.

Du kan tjekke om psu giver det den skal ved at hente dette program ned og samtidig få en fornemmelse af temperature i pc Speeedfan: http://www.almico.com/sfdownlo...


McMadsen
 
Superbruger
Tilføjet:
12-09-2009 12:11:51
Svar/Indlæg:
13/4
Jeg har spillet en del Crysis i 1920x1080 med alt på Very High og 8x AA.. Så lidt belastet har det vel været ?

Gylle - Kan det program køre i fejlsikret tilstand ? Tror det er den eneste måde jeg kan komme ind i comp..


Gylle
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-09-2009 12:15:28
Svar/Indlæg:
1704/19
Det har jeg ikke teste om det kan... men hvorfor skulle det ikke kunne det så det tror jeg sagtens det kan.

Er et godt lille program at ha i uanset hva så blæsere , cpu og psu kan følges når lyst er til det eller der skal clockes lidt.

Hvis grafikkort ikke har været oppe at koge så har jeg stadig min tvivl men i min verden skal tvivl testes, lad bare være med at sprinte ud og købe en ny psu før det andet er testet.

Vil dog klart anbefale dig at smide en god psu i på 550-750 watt på et tidspunkt uanset hva.


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Gylle d. 12-09-2009 12:19:05.


McMadsen
 
Superbruger
Tilføjet:
12-09-2009 12:16:55
Svar/Indlæg:
13/4
Jeg kigger lidt på det. Så vender jeg tilbage.. 🙂


McMadsen
 
Superbruger
Tilføjet:
12-09-2009 14:09:07
Svar/Indlæg:
13/4
Har lige lavet et sweep, og indtil videre er der ingenting.. Speedfan siger dog at AUX er 127 grader.. Ved ikke lige hvor det sidder hende i compen :)
Flyttede desuden osse mine ram hen i de 2 andre slots..


Gylle
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-09-2009 14:17:16
Svar/Indlæg:
1704/19
Nice så må du se om det har løst bøvlet... Håber det...ser strøm rigtigt ud ?

Omkring den høje temp i AUX er der et link her som beskriver det... http://www.tomshardware.co.uk/...

Link oversat af Google.

SpeedFan er meget fleksibel og er den temperatur overvågning nytten af valg. SpeedFan opdager og etiketter termiske sensorer i henhold til forskellige bundkort, chipset og super I / O chip konfigurationer, så Tcase mærket kan CPU, Temp 1, Temp 2, eller Temp 3. Selv om Tcase er mærket som CPU, er det stadig nødvendigt at bekræfte identiteten af Tcase før udførelse af kalibreringer. Kør Prime95 og notere, hvilke SpeedFan temperatur skalaer med en tomgang på Load Delta svarende til lederne. Dette vil identificere den etiket, der svarer til Tcase. Etiketterne kan senere blive omdøbt til ved hjælp af knappen Indstil, (se § 11). Hvis en temperatur viser en flamme ikon, indikerer dette, alarmgrænser, som kræver tilpasning. Brug Indstil knappen for at indstille CPU og Core temp alarmer til Sikker Scale. Hvis en temperatur viser Aux 127, det er simpelthen en unassigned input, som kan deaktiveres ved hjælp af knappen Konfigurer. CPU `s med Steppings der er Tjunction Max 100c kræver typisk 15 c Core Kompensationskøb. Se afsnit 11.


Svaret blev redigeret 2 gange, sidst af Gylle d. 12-09-2009 14:26:14.


McMadsen
 
Superbruger
Tilføjet:
13-09-2009 15:41:04
Svar/Indlæg:
13/4
Nå.. Nu gør den det igen.. Belastende..! Virkede fint igår efter sweep og nye drivere..

Den slukker lige når der står "Welcome" i Vista.. hmm


McMadsen
 
Superbruger
Tilføjet:
13-09-2009 17:55:43
Svar/Indlæg:
13/4
Nu har jeg prøvet at rode lidt med den ..
Den er nemlig begyndt slet ikke at vil starte op.,. Den drejer bare alle blæserne én gang og slukker igen..
Hvis jeg så tager de 2 strømstik fra gfxet kan den godt starte op.. Men slukker igen lidt efter jeg har sat dem i igen..
Så det må da næsten være PSUen ??


Fearless
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-09-2009 18:09:37
Svar/Indlæg:
4533/104
#15 prøv lige at reset din bios inden du gør andet, altså reset den nede på bundkortet efter du har taget alle kablerne ud af maskinen.

hvis dette ikke virker. så må det være psu´en eller harddisken,

hvis du har en anden hdd eller psu liggende, så prøv at lave fejl test med de ting.

ellers er du nødsaget ti at låne af en ven , eller på anden måde forsøge at fejlsøge din psu og dine hdds + moske enda dine ram.



bornholm
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-09-2009 18:18:05
Svar/Indlæg:
2958/84
Det ser sådan ud.


colombodk
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-09-2009 18:49:32
Svar/Indlæg:
826/60
Det er din PSU der er giver dig problemer...