Specielle indstillinger til SSD i Windows7

Software/OS d.  12. september. 2009, skrevet af morra19
Vist: 1323 gange.

morra19
 
Moderator
Tilføjet:
12-09-2009 13:20:54
Svar/Indlæg:
2659/467
Jeg har lige fået mig en Intel X25-M G2 ind ad døren - Uha den kører nice :)

Blev godt nok overrasket over hvor lille den egentligt er.

Nå, men til spørgsmålet. Skal man opsætte windows specielt til en SSD disk, eller finder windows 7 selv ud af det hele?

Mvh.
Miccim
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-09-2009 13:22:48
Svar/Indlæg:
3232/127
du skal kigge om den har disabalet defragmentering.
det er nemlig ikke sikkert den har det.
ellers kan du slå indeksering fra også.

Så synes jeg ikke du bør gøre mere...


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Miccim d. 12-09-2009 13:23:15.


cyph3r_smurf
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-09-2009 13:30:31
Svar/Indlæg:
823/30


Gylle
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-09-2009 13:35:05
Svar/Indlæg:
1704/19
# 2
Fedt link 🙂

Ellers er jeg enig med Miccim dog vil jeg også være sikker på at drev kører i AHCI i win7 opsætning og bios, om du allerede har det ved jeg ikke men ellers er der en guide som er super let her.

http://www.ithinkdiff.com/how-...


BUG
 
Superbruger
Tilføjet:
12-09-2009 14:16:14
Svar/Indlæg:
734/69
#2

[Before we get started it is important to understand that if you have a mixture of SSD and traditional drives in your computer this tweak will disable Superfetch and Disk defragmenter for *all hard drives*]

lager disk har heller ikke brug for fragmentering

så kan jeg bedre forstå at ACHI kørte af helvede til da jeg bare enablede det i bios "efter" W7 install, tog bla. 5min. at slukke systemet

jeg stopper også search sevice og defender


her er en lidt mere udvidet SSD tweaker.. http://www.ocztechnologyforum....



hansen2605
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-09-2009 14:27:49
Svar/Indlæg:
2845/99
#0

Må man spørge om hvor du har den fra?

Og hvad prisen på den var? 😛


TheReazepter
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-09-2009 14:37:26
Svar/Indlæg:
771/49
Jeg plejer også at smide alle midlertidgige internetfiler over på min anden disk ,altså den modsatte af min SSD :)

-Niels


morra19
 
Moderator
Tilføjet:
12-09-2009 15:32:06
Svar/Indlæg:
2659/467
Det lyder fornemt, jeg prøver lige de forskellige forslag.

Jamen jeg har købt den i Tyskland, og har givet 1675 med fragt. Jeg er klar over at man kan få den billigere, men jeg var desperat 😀

Jeg solgte min raptor da G2 versionerne kom ud, og så blev de taget tilbage fra markedet... så har sidder på min lagerdisk lige siden... KRISE!!

Den kostede kun 200 Euro, men har så måtte give 25 i fragt.. det er sku sygt.. Men nu har jeg den, og den er fed :)


hansen2605
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-09-2009 15:46:06
Svar/Indlæg:
2845/99
#7

Var mere om du havde et link til den 😛

For min raptor er så småt ved at stå af 😕


morra19
 
Moderator
Tilføjet:
12-09-2009 15:47:37
Svar/Indlæg:
2659/467
Nu har jeg sat de ting til eller fra som er foreslået.. hvordan tjekker jeg at jeg kører ACHI på harddiskene. Det jeg ændrede var RAID MODE... det gør at den tjekker et eller andet ekstra ved startup, og den har egentligt også gjort det som der stod den ville på den side der blev linket til. Men bare for at være sikker, så kunne det være lækkert nok hvis man kunne se det et sted.


morra19
 
Moderator
Tilføjet:
12-09-2009 16:07:51
Svar/Indlæg:
2659/467


Gylle
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-09-2009 16:32:11
Svar/Indlæg:
1704/19
Står win7 som ahci og bios noget andet så bør den ikke boote op igen, så kan den det så er du på rette vej 🙂

Men det er et nyt board du har så kigger du i manuellen under bios der står lige hvor du finder det og måske der endda er et billede eller to af stedet også 🙂


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Gylle d. 12-09-2009 16:35:13.


morra19
 
Moderator
Tilføjet:
12-09-2009 19:15:15
Svar/Indlæg:
2659/467
Synes sku ikke rigtig den når de samme hastigheder som i de tests jeg har læst.

http://www.legitreviews.com/ar...

http://www.myupload.dk/handleu...

Hvad kan det skyldes?


xystos
 
Superbruger
Tilføjet:
12-09-2009 19:31:48
Svar/Indlæg:
271/4
hvis du bruger onboard controller så kan det være derfor. I testen hos legit bruger deres bundkort ICH10, som har fået rigtig meget ros.

En anden ting kan være write back cache, nu har jeg ikke læst om de har benyttet det hos Legit Reviews, men efter sigende skulle det forbedre benchmarks væsentligt.

EDIT: nu kan det godt være at jeg blander nogle ting sammen med raid, men den jeg tænker på er den du kan slå til inde under enhedshåndtering, vælg dit diskdrev, og fanen politikker, og marker "Slå tømning af buffer for Windows-cachelagring fra på enheden"


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af xystos d. 12-09-2009 19:37:15.


morra19
 
Moderator
Tilføjet:
12-09-2009 20:44:50
Svar/Indlæg:
2659/467
Hmm. Det virker bare sært at forskellen skulle være så meget i 4 kb random write... fra 57 til 12 :'-(


hansen2605
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-09-2009 22:49:33
Svar/Indlæg:
2845/99
#14

Du har stadig 26 gange så højt read og 20 gange så høj write som min ældre raptor 😛

Så hvis du ikk syntes du kan mærke sløvhed så lad vær med at tænk over det.... det er bare tal....


the-pooh
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-09-2009 23:07:31
Svar/Indlæg:
872/106
skal det også gørers i xp?
og hvordan og hvorfor?


morra19
 
Moderator
Tilføjet:
12-09-2009 23:25:46
Svar/Indlæg:
2659/467
#15 ja i de lidt større blokke, men 4 kb er jo 1/5 af hvad den skulle være. Det synes jeg bare er sært.

Men den starter i hvert fald markant hurtigere end med den gamle disk. Synes dog ikke at f.eks. FF starter hurtigere, eller MathCAD, hvilke jeg havde troet ville starte hurtigere.


#18
BUG
 
Superbruger
Tilføjet:
13-09-2009 14:23:38
Svar/Indlæg:
734/69
#6 en af de fedeste futures SSD kommer med er at den er total lydløs, så man slipper for at høre på alle de små random read/write`s, som man ikke slipper for med en alm. hdd uanset hvor støjsvag den er eller hvordan den er monteret

hvis man så lægger de midlertidgige internetfiler over på en alm. hdd, ryger denne future jo lige ud af vinduet



Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af BUG d. 13-09-2009 14:25:45.


xystos
 
Superbruger
Tilføjet:
16-09-2009 20:41:50
Svar/Indlæg:
271/4
her er mine resultater med x25-m G2, disse resulater er med raid0 opsætning

Cache On: http://www.myupload.dk/showfil...

Cache off: http://www.myupload.dk/showfil...

Jeg har rodet med nogle af indstillingerne som BUG poster i #4