Fejlsøgning på PC.

Diverse d.  13. september. 2009, skrevet af Burgurne
Vist: 1205 gange.

Burgurne
 
Nyhedsskribent
Tilføjet:
13-09-2009 22:06:45
Svar/Indlæg:
5188/1133
Hejsa.
Nyinstalleret Windows XP fuldt opdateret fra Windows update, derudover kun installeret viruskiller. Problemet er som fælger:
Når man tænder PC'en starter alt fint, den begynder at boote, når den når til "Velkonnem"-skærmen fryser den, hvorefter jeg trykker på reset-knappen, den starter så forfra og booter ganske normalt. Ingen fejl, ingen henvisning til, hvad fejlen kan være. Hvordan fejlsøger jeg på dette?
Kan det være en HW fejl? Driverfejl? Men hvordan kan en driver vide om PC'en er nytændt eller resat efter et "frys"?

Alle ideer modtages MEGET gerne. Jeg synes jeg har prøvet alt "almindeligt" gennem den sidste 1½ uge, men nu er tålmodigheden brugt op. En skovsav er snart næste "justerings"-værktøj 😎


Tråden blev redigeret 1 gang, sidst af Sajmon d. 15-09-2009 13:57:04.
vanovich
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-09-2009 22:08:06
Svar/Indlæg:
3972/242
fjern evt usb stik, hvis du har en set til når du booter.


Burgurne
 
Nyhedsskribent
Tilføjet:
13-09-2009 22:50:09
Svar/Indlæg:
5188/1133
USB, det er mus og tastatur samt printer. Kan det være løsningen? Skal de så sættes til efter boot hver gang, eller findes der et tips?

Tak for hjælpen så langt 🙂


bornholm
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-09-2009 23:20:28
Svar/Indlæg:
2958/84
Jeg tror ikke det er dit USB-ting, hvis du installere med din PC OC'et, og det er XP så er det meget sjældent at du får en fejlfri instalation.

Så jeg vil anbefale dig selv om at det er trals at starte forfra med din PC på standart.

Surrøv, har selv prøvet det, mange gange. 😕


underklokker
 
Overclocker
Tilføjet:
13-09-2009 23:26:38
Svar/Indlæg:
33/3
Jeps som i siger kan det være en usb ting, men har prøvet nøjagtig det samme ,med en ramfejl.

Så prøv at hive et par af klosserne ud , og prøv igen


bornholm
 
Elitebruger
Tilføjet:
14-09-2009 00:37:44
Svar/Indlæg:
2958/84
Ja og ram fejl kan skyldes OC.


vanovich
 
Elitebruger
Tilføjet:
14-09-2009 10:19:43
Svar/Indlæg:
3972/242
mus og tastatur kan godt bliv sidne, det er nok mere printern du skal fjern,og søger for at den er set til at boot fra den hd, du har os på i rækkefogler.


Burgurne
 
Nyhedsskribent
Tilføjet:
14-09-2009 16:40:32
Svar/Indlæg:
5188/1133
Der er ikke udført OC overhovedet, da det er en ældre mand på 68 år der ejer og bruger PC'en 🙂

Der er kun een harddisk i PC'en, så der kan ikke rigtig sættes en forkert rækkefølge, rammen er testet med mem86 i ca 1½ time uden fejl.

Den gør det ind i mellem (men ikke hver gang) også i safe mode. Derfor er jeg lidt inde på, at det kan være en HW-fejl, eller???


bornholm
 
Elitebruger
Tilføjet:
14-09-2009 17:22:03
Svar/Indlæg:
2958/84
Er CPU-køleren fyldt op af gamelt støv?


js9600
 
Overclocker
Tilføjet:
14-09-2009 18:55:32
Svar/Indlæg:
235/0
Kan også være bios med en eller anden bug der gør at Windows bliver forvirret - og lige skal have den en gang til. Google "coldboot bug" :) Hvem ved om det har sammenhæng med usb eller andet. Jeg har haft bundkort med den bug, hvis oc var sådan og sådan. Var så lidt mere tydelig da skærmen bare var sort, kom slet ikke i gang - altså intet med Windows at men sikkert variationer af "coldboot". Din kunne være at bios ikke oplyser nok om X komponent og derfor går Windows i stå under indlæsning af driver. Lyder usb af for lidt så tænk hardware controller. Fatter XP nul af den lyder det mere sandsynligt.

Skulle så være til at finde ud af om det er noget ævl da andre med samme bundkort og bios vil være at finde på Google.

Ved ikke om det hjælper at fortælle XP den skal logge indlæsningen med /bootlog http://articles.techrepublic.c... Er vel også i menuen under F8? Skal nok passe den slet ikke bliver skrevet pga. problemet men måske værd prøve.

Giver en søgning på bios bugs intet så prøve alligevel at resette til "optimized" eller endda at flashe med samme version. For at udelukke noget noget hokuspokus med bios.


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af js9600 d. 14-09-2009 18:56:56.


Burgurne
 
Nyhedsskribent
Tilføjet:
14-09-2009 22:45:54
Svar/Indlæg:
5188/1133
#8 Støvet vil vel også være der, når den har været tændt længe 🙂 . Den er ikke ustabil, når den først er kommet i gang, men har som sagt startbesvær.

#9 Jeg vil køre ud til ham imorgen og prøve det med /bootlog'en. Den havde jeg ikke lige tænkt på. Om ikke andet, så beskriver den måske det sidste "godkendte" program/driver inden den går ned, så måske ad den vej kan fejlen findes??

Takker for forslagene


js9600
 
Overclocker
Tilføjet:
14-09-2009 23:19:08
Svar/Indlæg:
235/0
Det vil vise sig men gammel mand = gammel computer = gammelt batteri ? Måske du kunne tage et ekstra med og proppe det i. Så ryger bios indstillinger men ikke noget problem med mindre du har lavet specielle indstillinger og ikke kan huske dem.

Døende batteri kan vel også være et gætt. Som du siger når først den kører er der ingen problemer. Der betyder batteriet nul.

I øvrigt behøver computeren ikke være gammel. En hel række af Gigabytes bundkort havde på et tidspunkt en bios bug, der gjorde at batteriet blev ædt op i løbet af få måneder, hvis cpu volt var indstillet manuelt.


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af js9600 d. 14-09-2009 23:22:03.


bornholm
 
Elitebruger
Tilføjet:
14-09-2009 23:48:24
Svar/Indlæg:
2958/84
Et godt brugt Bios batteri, der måske trænger til en udskiftning?


NOXdk19
 
Superbruger
Tilføjet:
15-09-2009 07:37:54
Svar/Indlæg:
143/4
#0

Havde samme problem som dig, computeren fryser ved startup. Kunne være op til 10 gange om dagen - virkelig irriterende.

Det viste sig at være grafikkortet, der var problemet (testede det i en anden maskine, med præcis samme symptomer). Mit grafikkort er et Zotac GTX260 Maxcore.

Jeg har sendt grafikkortet tilbage til forhandleren og kører lige nu på et reserve grafikkort, hvor computeren ikke har frosset endnu (kørt med det i 14 dage).

Jeg ved godt det lyder underligt at det var grafikkortet, som skulle være skyld i at hele computeren fryser, men det er klart mit bud. Jeg brugte selv 6 måneder på fejlfinding, hvor jeg blandt andet skiftede bundkort og ram.


tatoo1956
 
Overclocker
Tilføjet:
15-09-2009 11:47:38
Svar/Indlæg:
1630/101
#13 - det samme kan forekomme onboard.. mærkeligt nok :'-( så prøv at skifte det (og / eller lydkort).

Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af tatoo1956 d. 15-09-2009 11:48:27.


Burgurne
 
Nyhedsskribent
Tilføjet:
15-09-2009 18:14:17
Svar/Indlæg:
5188/1133
Onboard lyd og grafik.

Fejlen er ikke fundet, men er afhjulpet sådan:

Hvis man lukker Windows ned, og venter, og starter den igen så fryser den.
Hvis man lukker windows ned, og slukker på stikkontakten, så den er _helt_ afbrudt, og venter indtil den grønne lysdiode på bundkortet er slukket, så booter den fint op. 😲

Prøvede så med en anden strømforsyning, men samme symptomer.

Han vil ikke ofre penge på PC'en, da han alligevel er så gammel, at den han har nok holder længere end ham selv (hans egne ord!!), og da fejlen kan "afhjælpes" ved at benytte sig af stikkontakten, så gør han det.

Det irriterer mig bare, at jeg ikke kom nærmere til en fejlløsning 😕


bornholm
 
Elitebruger
Tilføjet:
15-09-2009 22:55:30
Svar/Indlæg:
2958/84
Så forær ham det BIOS batteri i julegave. 😲


Burgurne
 
Nyhedsskribent
Tilføjet:
15-09-2009 22:57:43
Svar/Indlæg:
5188/1133
Jeg HAR skiftet batteriet! (glemte jeg at skrive) Det havde jeg med derud i dag sammen med test-PSU'en.