Firewall spørgsmål

Software/OS d.  24. september. 2009, skrevet af aNker
Vist: 457 gange.

aNker
 
Superbruger
Tilføjet:
24-09-2009 09:40:39
Svar/Indlæg:
740/37
Hej

Sidder og laver et projekt her i skolen, og et af spørgsmålene går ud på om man kan slå firewall'en fra på den enkelte workstation når man har en indbygget firewall i routeren..
Har fundet et enkelt forum indlæg, hvor der bliver sagt at det er en god ide at bruge begge, men de kommer ikke med noget dokumentation.. Så kunne godt bruge lidt hjælp med at finde et mere dokumenteret svar.

Forum indlægget:
http://www.computerforum.com/1...

På forhånd tak 🙂
Potteplante
 
Superbruger
Tilføjet:
24-09-2009 09:51:13
Svar/Indlæg:
872/67
why slå den fra.. ?
nå men ja det kan man god. man kan også slå firewallen fra selvom der ikke var en firewall på routeren..

kan ikke lige helt se hvad spørgsmålet er.. er det om sikkerhed eller om man kan slå den fra ?


aNker
 
Superbruger
Tilføjet:
24-09-2009 10:10:21
Svar/Indlæg:
740/37
#1
Ja det er om det er forsvarligt at slå firewall'en fra på workstation'en.
Spørgsmålet kommer i forlængelse af at computeren kører lidt langsomt..


Potteplante
 
Superbruger
Tilføjet:
24-09-2009 10:24:17
Svar/Indlæg:
872/67
okay på den måde...
vil sige hvis det bare er Windows ejen firewall er der ikke meget at hente
og ville klart lad den være... men hvis du har en anden(end windows) firewall på den personlige computer kan man godt slå den fra... kører selv uden da jeg er baf en firewall fra min isp og har bare den windows defender på.

kommer også lidt and på hvad du bruger den til den bliver da lidt mindre sikker af hvis du slå din firewall fra på den computer men hvis du kun bruger den til at spille på så kan det jo være lige meget.. men hvis du bruger netbank ja men så ville jeg beholde den...

håber du forstår det og kan bruge det til noget.. :)


js9600
 
Overclocker
Tilføjet:
24-09-2009 11:25:22
Svar/Indlæg:
235/0
Ikke så smart at slå en software firewall hvis computeren er en bærbar - eller en desktop hvor andre computere forbinder til. Kommer an på :) Så længe routeren er mellemmand så er det forsvarligt.

En hardware firewall kan konflikte med en software - kan måske fixes med firmware eller program-opdatering. Kommer an på hvilke versioner/programmer/routere der bruges. Derfor vil du se at mange router fabrikanter har det med i FAQ - "turn off your software firewall if blah blah". Lige som hende Netgear kvinden i det link. Gætter på det er et usædvanligt problem men kan ske.

En rigtig god grund til aldrig at slå software firewall fra er hvis du bruger en masse ulovligt software du ikke helt stoler på. En sådan firewall vil typisk kontrollere meget mere end bare ind- og udgående trafik. System kontrol/HIPS http://en.wikipedia.org/wiki/I... - det med trafik kun en ud af mange features. Siden Vista kan Windows firewall også kontrollere udgående men det er bøvlet at sætte op, slået fra er standard indstillingen. Ikke tilfældigt da alt det her forvirrer 9 ud af 10. Der er allerede UAC at blive irriteret over. Kun paranoide, kontrol freaks og altså dem der cracker "fornuftigt" har et åbenlyst behov for mere end den indbyggede. Kommer an på... :) Firewall er ikke engang klart defineret i dag så forvirrende.

Eksemper på moderne "firewall":
http://www.agnitum.com/product...
http://www.tallemu.com/product...
http://www.comodo.com/home/int...


Svaret blev redigeret 2 gange, sidst af js9600 d. 24-09-2009 11:36:52.