i7 OC-væg

Overclocking d.  30. september. 2009, skrevet af gabbadoo
Vist: 436 gange.

gabbadoo
 
Elitebruger
Tilføjet:
30-09-2009 20:14:29
Svar/Indlæg:
3065/208
Problemet er at systemet er klippestabilt ved 160x20MHz, mens 20x170MHz og 20x180MHz giver Core 1 eller Core 2 crashes i OCCT. Det får jeg ikke ved 3200MHz. Systemet crasher lidt senere hvis jeg hæver IOH og ICH (begge) fra 1,14V til 1,20V - og uanset om jeg giver RAM og CPU, hhv. 1.80V og 1.35V, crasher systemet både ved 170Mhz og 180MHz baseclock - hhv. 20x170 og 19x180.

Jeg har testet mine RAM med memtest 2.11:

1. 1600MHz 7-7-7-16-1t @ 3200MHz CPU = klippestabilt ved 1,66V
QPI=1,36V, Vcore 1,25V

2. 1700MHz 7-7-7-16-1t @ 3400MHz CPU = klippestabilt ved 1,68V
QPI=1.36V, Vcore 1,25V <- ingen ændringer

3. 1800MHz 7-7-7-16-1t @ 3420MHz CPU (19x) = klippestabilt ved 1,8V
QPI=1,38V, Vcore 1,25 - IOH fra 1,10V til 1,14V + ICH fra 1,1V til 1,14V

ovenstående er resultater/stabilitetstest udelukkende i memtest 2.11

Pt. kører systemet stabilt (OCCT 1 time + casual gaming - CoD WaW) ved CPU=3200MHz / RAM=1600MHz@7-7-7-16-1t - men jeg vil jo gerne højere op, især når jeg hører om folk der render 4GHz uden problemer på luft.

Visse af BIOS-indstillingerne under Advanced Voltage Control, giver mig lidt bekymringer fordi jeg ikke helt 100% er klar over hvad de står for... så hvad er IOH Core ift. ICH I/O og ICH Core?

Jeg vil selv mene (givet at IOH er NB) at ICH I/O er spændingen til QPI linket mellem NB og SB, mens de to core-spændinger er chips'ne selv, altså hhv. SB og NB.... er det rigtigt??


Først lige bios-muligheder og indstillinger på mit board:

(jeg har udeladt RAM-timings etc. fordi jeg har testet RAM med memtest. Og jeg er udemærket klar over, at det kan være nødvendigt at give RAM+RAM-controller mere strøm for at Windows gider fungere, selvom memtest har givet grønt lys - og jeg har prøvet).

Mine indstillingsmuligheder:

[M.I.T.] (hovedskærm)

Load-Line Calibration (Enabled)
CPU Vcore (1.35V)
QPI/Vtt (1.4V)
IOH Core (1.2V)
DRAM Voltage (1.72V)

CPU Clock Ratio (20x)
Intel Turbo Boost (Disabled)
CPU Cores Enabled (All)
CPU Multi-Threading (Enabled)
C3/C6/C7 State Support (Disabled)
CPU Thermal Monitor (Enabled)
CPU EIST Function (Disabled)
Virtualization Technology (Enabled)
Bi-Directional PROCHOT (Enabled)

[UnCore & QPI Features]
QPI Link Speed (36x) 36x170MHz=6120MHz
Uncore Frequence (20x) 3400MHz
Isochronous Support (Enabled

[Advanced DRAM Features]

Performance Enhance (turbo)
System Memory Multiplier (10x) 10x170MHz = 1700MHz
DRAM Timing Selectable - SPD (Manual)

[Advanced Voltage Control]

Load-Line Calibration (Enabled)
CPU Vcore (1,35V)
QPI/Vtt Voltage (1.4V)
CPU PLL (1.88V)
PCIE (1.540V)
QPI PLL (auto / 1.100V)
IOH Core (1.2V)
ICH I/O (1.5V)
ICH Core (1.2V)

*DRAM*

DRAM Voltage (1.720V)
DRAM Termination (Auto) 0.750V
Ch-A Data VRef. (Auto) 0.750V
Ch-B - -
Ch-C - -
Ch-A Address VRef. (Auto) 0.750V
Ch-B - -
Ch-C - -


gabbadoo
 
Elitebruger
Tilføjet:
30-09-2009 20:20:37
Svar/Indlæg:
3065/208
Det skal lige tilføjes at temperaturen på CPU'en ligger omkring 60-65 grader under OCCT 100% Load, så det er nok ikke CPU-temps den er gal med.


(FIH)
 
Elitebruger
Tilføjet:
30-09-2009 21:25:06
Svar/Indlæg:
2687/71
jeg har min uncore til at stå på 13 og rammene kører en smule under deres hastighed, dvs 1520mhz plus min qpivtt er på 1.515v, men det er også en C0 version

men er din ram volt ikke for høj? burde den ikke max være på 1.65v?


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af (FIH) The Don d. 30-09-2009 21:28:16.


noxon
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-10-2009 00:06:25
Svar/Indlæg:
3241/21
Prøvet med en anden BIOS ? Nyere/ældre ? Der er fejl i nogen med visse CPUer.

Skift til en lav ulige multi, lige er ustablie, og så test max bclk. Hvis den, nb og ram ikke fejler, må du have fået en meget dårlig cpu, ellers er der en eller anden sjov setting den ikke kan lide.

Jeg har dog set et par gange efter hånden, at 2 systemer køre perfekt med OC osv, tager du så den ene cpu over i det andet bundkort, køre det som du beskriver. Intet har endnu løst dette problem, og jeg ved ikke hvad det skyldes...


#2
Nej det er ligemeget så længe der max er 0,50volt mellem RAM og QPI volt.
Jeg har kørt med ca 1.80vram i lang tid nu, på flere systemer.