En lærestreg i PC Lyd studie

Diverse d.  06. oktober. 2009, skrevet af gabbadoo
Vist: 327 gange.

gabbadoo
 
Elitebruger
Tilføjet:
06-10-2009 22:45:50
Svar/Indlæg:
3065/208
Jeg bruger Ableton og EMU 0202 USB til at loope et par riffs etc. Men der er sindsygt meget støj, som opstår efter et par sekunder eller sporadisk - og samtidigt er det umuligt at fjerne latency, altså fra input til optagelse/output. Og det uanset om jeg bruger mit Realtek HD til at sende til højttalere vha. DirectX eller om jeg bruge EMU'en (flytter højttalerkablet) over ASIO.

Jeg har prøvet at deaktivere alle ubrugte USB-hubs og controllere i Device Manager, men intet hjælper. Har jeg købt et produkt, som er komplet ubrugeligt? Så må det sku sendes tilbage.

EDIT: Jeg har spritnyt DiMarzio kabel guitaren er en god Gretsch med lækker lyd - og alt tyder også på det er noget PC / OS / hardware-betinget.


Tråden blev redigeret 2 gange, sidst af gabbadoo d. 07-10-2009 01:59:37.
gabbadoo
 
Elitebruger
Tilføjet:
07-10-2009 01:53:40
Svar/Indlæg:
3065/208
Nå har så fået kigget lidt i manualen under troubleshooting og der er et par væsentlige punkter som ground loop og latency, som ryger når EMU'en sættes til Direct Monitor...

Der sidder således et par lift ground-loop switches, én til hver kanal, nedenunder EMU'en, som kan "ophæve" det ground-loop der sker i og med PC'er ikke er bygget til at håndtere 😛

Som manualen siger:

"Ground Loops are caused by a difference in ground potential between two pieces of equipment. Computer devices are particularly susceptible to ground loops because most computers were not designed with high quality audio in mind."

Efter så at have sat begge switches til "lift ground loop" kom der en noget bedre lyd ud af mit Logitech sæt. Desværre er den indbyggede analoge forstærker i EMU'en så ringe/svag, at der kommer en helvedes masse støj på kanalen, hvis man bare skal kunne høre sig selv overdøve den akustiske lyd af sin guitar, hvilket er helt ulideligt og komplet ubrugeligt - endda til amatørbrug - i mine øjne (ører) i hvert fald.

Så er det da godt man stadig har sin 14-dages returret at gøre brug af - for produktet levede da i høj grad ikke op til mine forventninger.

Tilbage til snakken om ground loops...

Skyldes problemet i grunden ikke at der sidder en røvsvag forstærker og en røvssvag Analog->Digital converter i EMU'en? Som sammen med USB-interfacet er med til at gøre produktet fuldstændigt ubrugeligt?

Ville det være bedre at købe en decideret A/D D/A converter til at sætte guitaren til for så at sende lyden videre digitalt via SPDIF til et evt. nyindkøbt X-FI lydkort eller et Auzentech lydkort? Nu er det lige jeg har SLI, hvorfor der ikke er flere PCI slots tilbage, så jeg skal ud og investere it et PCI Express kort og der kommer Auzentech jo helt uden for indflydelse - de har intet endnu... når man så har et "gammelt" X-Fi I/O Drive liggende, som ikke kan bruges med de nye X-Fi (PCIe) kort, så begynder det for alvor at gøre en smule ondt... i pengepungen... men man har jo altid 14-dages returret. FOR HELVEDE JEG HADER ALLE I BRANCHEN... HELE JEDEC, NVIDIA, AMD, INTEL og deres supernye (og dyre) X58 chipset, REALTEK, GIGABYTE, ASUS... men Logitech styrer! Rhona Mitra styrer!! E-MU sucks! X!_£&¤!" 😲 😎

Anyone? A/D D/A ->SPDIF -> X-FI/Auzentech? Erfaringer? Digital mixer? RRRrrrRRr

EDIT: Hov, glemte helt AMD - de er nok ikke en skid bedre, men lidt sødere! 🙂


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af gabbadoo d. 07-10-2009 01:58:28.


scheea2000
 
Superbruger
Tilføjet:
07-10-2009 08:41:34
Svar/Indlæg:
818/58
#0

Idé: Den ser ud til at have en directMonitor-funktion. Hvorfor ikke bruge den sammen med at du optager via USB (Antager at den kan det samtidig)? Altså, spil med headphones mens du optager.

Det med ground loop er (er ikke 100% sikker) kun relevant, når du optager fra de analoge outputs, da USB jo er digital. Og da du optager fra USB, tror jeg at støjen kommer fra et andet sted.

To forslag:

1. Er du sikker på at du er leveled ordentligt? Har du skruet ned for Gain på EMU´en.
Op på PC siden? Lyser den grønne level diode? Lyser den røde?
2. Tit støjer guitarer også meget i sig selv. Det er bare ikke altid specielt tydeligt på guitarforstærkere eller basforstærkere, men man bliver overrasket, når man kommer over i et 'renere' miljø, hvor meget de i grunden støjer.

Jeg indspiller bas riffs via mit frontpanel på mit X-Fi og har ingen problemer med støj (andet end det bassen giver) eller latency, så du burde absolut kunne gøre det samme... 🙂


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af scheea2000 d. 07-10-2009 08:43:11.


gabbadoo
 
Elitebruger
Tilføjet:
07-10-2009 17:35:39
Svar/Indlæg:
3065/208
#2

Den røde lampe må ikke lyse, det er clipping-lampen. Jeg er nødt til at bruge Direct Monitor for at undgå latency over USB (slipper du for med X-Fi). Jeg kan høre hver gang ground loopet 'brydes'.

Jeg har leget med både Direct Monitor level (volume) og Input-volume (guitar) samt guitaren selv, og der findes ikke en kombi der giver lav støj og god volume.