Ikke tilfreds med temperatur på Corsair H115i

Vandkøling d.  12. juni. 2017, skrevet af zulfo
Vist: 1685 gange.

zulfo
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-06-2017 21:54:41
Svar/Indlæg:
139/5
Jeg har for et par uger siden monteret en Corsair H115i i et Fractal Design Define S kabinet - den er lige nu monteret i fronten, men har været monteret i toppen af kabinettet, men slangerne blev "møflet" ind, så jeg skiftede position.

Kølehovedet er monteret på en i7-6700K 4Ghz, clocket til 4,8Ghz ved 1.45 v.

CPU'en sidder på et ASUS Maximus Hero VIII.

Jeg har brugt Arctic Silver pasta på CPU'en.

Jeg har faktisk fået ombyttet pumpe og radiator en gang, fordi vi (ProShop og jeg) måske troede at pumpen ikke pumpede optimalt, selv om den skriver at den kører - men den første larmede en del.

Jeg har endda monteret Noctua NF-A14 iPPC 3000 static pressure blæsere på radiatoren.

Mit problem er, at mine temperaturer i IDLE ligger omkring 32-34 grader, og ved spil (f.eks. Battlefield 1 i 1/2 time) ryger den ind i mellem op og snuser til 92 grader, men svinger frem og tilbage mellem 60 og 88.

Det lyder i mine ører ikke skide optimalt.

Maskinen er stabil og jfr. Asus Extreme Tuning Utility throttler den ikke. Ved dens stress-test ryger temperaturen frem og tilbage mellem 56 grader og 88 grader - men passer alle tests.

Jeg har tilpasset en profil i Corair LINK der skruer op for blæseren alt efter CPU temp - det sænker dog ikke temperaturen noget særligt, så vidt jeg kan se.

Jeg er lidt i tvivl om, om jeg kan have kommet for meget pasta på CPU'en - eller om der kan være andre grunde til de høje temperaturer?

Jeg har også monteret vandkøling på mine GTX 1080'ere - med noget større succes. De ligger ved 46 grader MAX, clocket til 2138 Mhz - stabilt og uden udsving.

Alt hjælp er velkommen!
zulfo
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-06-2017 21:56:21
Svar/Indlæg:
139/5
Skal måske lige tilføje at rumtemperaturen er omkring 25 grader, og kabinettet er lukket - monteret med en 140 mm blæser bag, og en 140mm blæser i bunden - motherboard temps iflg. LINK er mellem 31 og 35 grader.


WlN
 
Overclocker
Tilføjet:
13-06-2017 00:43:02
Svar/Indlæg:
29/0
Kommer der varme i slangerne over til radiatoren ? .
Hvis du er sikker på at kølehovedet sidder korrekt , så kan det jo være at cpu ikke har ordentlig kontakt med IHS .


zulfo
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-06-2017 05:41:04
Svar/Indlæg:
139/5

Kommer der varme i slangerne over til radiatoren ? .
Hvis du er sikker på at kølehovedet sidder korrekt , så kan det jo være at cpu ikke har ordentlig kontakt med IHS .

WlN skrev d. 13-06-2017 00:43:02


Radiatoren bliver "varm", og temperaturen på IHS stiger også, så der bliver overført varme - og jeg har haft løftet kølehovedet af tidligere, og der er spread på pasta'en som man ville forvente, så mit bud er at den har korrekt kontakt...

Jeg vil i eftermiddag prøve at løfte kølehovedet af igen, rengøre CPU og IHS - og prøve med nyt pasta, og samtidig tjekke at den har rigtig fat.


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af zulfo d. 13-06-2017 05:42:21.


Ebo
 
Superbruger
Tilføjet:
13-06-2017 08:13:07
Svar/Indlæg:
709/10
Det kan osse være en fejl i det software, som du bruger til at aflæse temps med.
Prøv evt. og aflæse med fx. hwmonitor.


zulfo
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-06-2017 08:31:01
Svar/Indlæg:
139/5

Det kan osse være en fejl i det software, som du bruger til at aflæse temps med.
Prøv evt. og aflæse med fx. hwmonitor.

Ebo skrev d. 13-06-2017 08:13:07


Corsair LINK, MSI Afterburner og hwmonitor melder alle om de samme høje temperaturer, og i Asus Extreme Tuning Utility kan jeg også se at den spiker op mod de 91-92 grader ind i mellem, ved 100% stress test, så jeg er bange for at det ikke er forkert aflæsning 😕


p0Pe
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-06-2017 09:54:13
Svar/Indlæg:
3092/52
Er jeg den eneste som syntes at et overclock på 4.8 ghz med 1.45V burde give lige præcists sådan nogle temperaturer på en AIO køler? Jeg syntes ikke det virker voldsomt taget i betragtning hvor meget volt du giver den CPU.


zulfo
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-06-2017 11:00:03
Svar/Indlæg:
139/5

Er jeg den eneste som syntes at et overclock på 4.8 ghz med 1.45V burde give lige præcists sådan nogle temperaturer på en AIO køler? Jeg syntes ikke det virker voldsomt taget i betragtning hvor meget volt du giver den CPU.

p0Pe skrev d. 13-06-2017 09:54:13


Det er ikke umuligt - jeg har googlet, og kan også se at andre melder temperaturer over 80 grader ved load.

Jeg kom dog til at tænke på - CPU'en siger at den er <>80 grader varm, men køleren melder omkring 38 grader - kunne det ikke tyde på at CPU'en ikke kommer af med sin varme? Kølehovedet burde vel være varmere end det?


Delfinos
 
Nørd
Tilføjet:
13-06-2017 12:08:51
Svar/Indlæg:
269/1
Synes nu heller ikke det lyder unormalt, med mindre du har lavet delid CPU'en.
6700k er bare elendigt samlet... Eller nok nærmere Intel generelt.


muggs
 
Overclocker
Tilføjet:
13-06-2017 12:18:48
Svar/Indlæg:
118/1
Min tidl. i7 6700K blev MAX 82 grader med en H110i V2 efter en times Prime95 (4,8GHz @ 1,44v). Det var fuld speed på pumpen og to DeadSilence 140mm blæsere @ 900 rpm.
I spil lå den omkring 45-65 grader, idle 32-35 grader.
Og den var ikke delid'ed.
Synes dine temperaturer lyder høje, men har du prøvet med en anden køler?


#10
p0Pe
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-06-2017 14:23:29
Svar/Indlæg:
3092/52
#7

Jeg er temmeligt sikker på at køleren måler væske temperaturen.


AliasGus
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-06-2017 15:12:25
Svar/Indlæg:
1300/30
1,45 volt er da også helt vanvittigt på den CPU ved daglig kørsel!? Klart det der skaber alt den varme.

Måske det ville kunne lade sig gøre med en Delid at holde den kølig nok. Har du én af de varmere CPU'er, er der slet ikke noget at sige til den bliver varm ved 1,45 volt. Jeg ville aldrig selv køre meget mere end 1.3 volt ved daglig brug IMO. Én ting er for at lave personlig rekord, men en anden er daglig brug.


zulfo
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-06-2017 17:49:29
Svar/Indlæg:
139/5
#11 og #8 I har nok ret.

Nu prøvede jeg lige at smide den ned på 4,7Ghz og 1.325 volt, og det sænkede temperaturen meget...

Desværre er det så lige lykkedes mig at fucke ET eller andet op, for mens den stod og kørte en stress test, hvor temperaturen ikke kom op over 72 grader, slukkede maskinen, og nu vil den absolut ikke tænde igen!

Jeg får lys i bundkortet, og et "klik" fra strømforsyningen når jeg prøver at tænde, men intet post, ingen blæsere på noget der kører, intet som helst - og jeg skal lave en BIOS reset for at kunne gøre det samme igen, men stadig uden liv...

Eller også er min strømforsyning lige stået af pludselig...


AliasGus
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-06-2017 18:31:53
Svar/Indlæg:
1300/30
Tror enten det er CPU'en eller måske bundkortet. At køre så høje volt konstant er ikke uden risiko 😕