DroneTråden

Diverse d.  19. juni. 2017, skrevet af kvist1992
Vist: 1053 gange.

kvist1992
 
Elitebruger
Tilføjet:
19-06-2017 08:49:15
Svar/Indlæg:
3563/372
Hejsa!

Nå!

Nu tænker jeg næsten det er på tide med sådan en tråd her! Navnligt fordi jeg endnu ikke har set nogen lign. florere her i forum!

Først så et par relevante links!

- Regler og bekendtgørelser
http://www.trafikstyrelsen.dk/...
https://www.trafikstyrelsen.dk...

- FB grupper
https://www.facebook.com/group... (skal ansøges)
https://www.facebook.com/group... (offentlig)

- Kursussteder:
http://droner.dk/dronebevis-ku...
https://mydroneacademy.com/dro...

- Steder at handle:
http://droner.dk
https://dandrone.dk
https://dronebutikken.dk

- Gode hjemmesider
http://zzz42drone.naviair.dk
https://www.uavforecast.com/ #/w

Droner er jo et nyt begreb, alt fald hvis man anskuer det fra en relativ synsvinkel. Det er ikke mange år siden DJI kom frem med deres første Phantom, det skete sådan set på samme tid som Apple smed deres iPhone 5 på markedet.

DJI er blevet droners svar på Apple, dog med nogle lidt mere "realistiske" priser for os dødelige. Alt fald så længe man holder sig til deres "mindre" Phantom, Mavic og nu den nye Spark. Nu tænker du måske at jeg bør brændes på et bål for at sammenligne DJI med Apple, men ikke destro mindre er det så tæt på sandheden som vi kommer.

DJI har netop smidt deres lille ny SPARK på markedet. En mikrodrone* (300 gr., klassificeres i Danmark som en drone på 250gr) SPARK er en hidsig lille fætter. Det er en hypermoderne drone, ja faktisk DJIs mest avancerede til dato, og så kan den tages med i lommen, landes i din håndflade, og bruges som flyvende selfiestang! Mulighederne vil ingen ende tage. Og så alligevel. For den kan nemlig kun benyttes uden for bymæssig bebyggelse og kun med en gyldig ansvarsforsikring fra 1. juli 2017. (ny lov der netop er vedtaget)

Nu arbejder jeg selv som professionel droneoperatør og er uddannet i at håndtere droner på op til 25 kg. inkl. redundans, som giver mig mulighed for at flyve over mennesker, som giver deres samtykke.

Men! Nu er verden skruet således sammen, at det kun er et fåtal som rent faktisk er uddannet til at flyve med droner, dermed ikke sagt at alle ikke kan. For det kan alle. DJI har gjort det ekstremt let for selv den grønnest amatør at håndtere et af disse nye vidundere !

Alle skal ej heller fratages retten til at flyve med droner, men forståelsen af en drone som værende et stykke legetøj er ikke korrekt. En drone er en drone, som er et mindre, ubemandet luftfartøj, der ved forkert brug kan forvolde grimme skader på mennesker, såvel som genstande.

Med et gyldigt dronebevis kan man flyve i bymæssigt område eller bebyggelse om man vil, og her tæller de parker byen byder på altså også! Alt inden for byskiltet skal tages med ! Der findes 3 typer bevis samt et par tillæg.

KAT 1A = Op til 1,5 kg. (Mavic, Spark, Phantom)
KAT 1B = Op til 7 kg. (Inspire 1, 2, Matrice 100)
KAT 2 = Op til 25 kg. (Matrice 600/Pro, S1000/+/Premium)

Flyvning i by kræver uanset hvad et dronebevis samt et CVR nummer, så den slags er som det ser ud nu kun forbeholdt de erhvervsdrivende, men hvordan mon fremtidne kan se ud ?

Hvilken vej skal vi gå? Hvordan skal lovgivningen skrues sammen? Skal alle have lov at flyve hvor det passer dem? Hvad med de private? Kan vi overhovedet stoppe udviklingen?* (droner bliver allemands eje)

Håber ovenstående giver grobund for lidt sund debat! Ellers tænker jeg også tråden kan bruges til vidensdeling, samt spørgsmål til regler, hvor jeg meget gerne står klar til at svare på stort som småt!

- Lidt Youtube:
https://www.youtube.com/watch?... (Matrice 600)
https://www.youtube.com/watch?... (Spark)
https://www.youtube.com/watch?... (Mavic)
https://www.youtube.com/watch?... (Phantom 4 Pro)
https://www.youtube.com/watch?... (Inspire 2)

Der findes mange flere end ovenstående!

Selv flyver min virksomhed med en DJI Matrice 600 samt en Phantom 4 Standard til mindre opgaver. Matricen er naturligvis udstyret med et DJI Zenmuse X5. Til at styre og forsyne herligheden har vi 18 stk. batterier, 2 controllere, 2 iPads med LTE. Den ene controller til dronen, den anden til kameraet!

Jeg har skrevet nok nu! Håber mit bidrag kan bruges! :)

//Thomas
p0Pe
 
Elitebruger
Tilføjet:
19-06-2017 09:28:01
Svar/Indlæg:
3092/52
Fin tråd.

Vil da lige dele min (som desværre har stået stille i knap 2 år grundet mindsket interesse)3D printet ramme som jeg selv har designet, og så ellers DJI Lite controller, og nogle team dark sheep motorer og ESC'er. Kører på 4S og maks farten er målt til 85 km/t :D

Lille video også:

https://www.youtube.com/watch?...


nCa
 
Elitebruger
Tilføjet:
19-06-2017 09:58:08
Svar/Indlæg:
683/10
Super fedt initiativ...Har en DJI 3 advanced der skal luftes i baghaven 🙂

Ps. Og til de sarte, ja jeg bor på landet...hihi...


Toronto
 
Superbruger
Tilføjet:
19-06-2017 17:38:04
Svar/Indlæg:
275/1
Tænker også lidt på at få mig en drone, men vil helst ikke smide alt for mange kilo i, modsat tror jeg ikke det bliver sjovt før man får en nogenlunde god 🤡
Kikker lidt på dji
Go droneside; morfars.dk


gammelgaard_mink
 
Elitebruger
Tilføjet:
19-06-2017 17:41:33
Svar/Indlæg:
979/49
Jeg er også selv begyndt at flyve med drone og jeg er startet med en DJI 3 standard, brugt, med opgraderede antenner og jeg har nydt det! Super let at gå til og mulighederne for hvor meget hjælp man ønsker til flyvningen, er guld værd som nybegynder :)
Overvejer at anskaffe en DJI Maverik, men måske en DJI Spark kunne være noget mig?
Jeg flyver sjældent, da jeg syntes at den jeg har er lidt for klodset.. Tager lidt billeder i ny og næ og ellers er det blot for sjov.