Hjælp: 775 - 771 mod

Bundkort & CPU d.  14. juli. 2017, skrevet af Dwargon
Vist: 2575 gange.

Dwargon
 
Superbruger
Tilføjet:
14-07-2017 01:45:42
Svar/Indlæg:
234/35
Mangler VIRKELIG noget hjælp her 😕

Jeg har lavet 775 to 771 mod og har haft det til at køre fint på et Intel DG41TX bundkort...
Dog ville jeg gerne op på 8gb ram i stedet for de 4gb, så jeg købte et ASUS STRIKER II EXTREME/NSE bundkort af en herinde..
Jeg har siden da haft konstant freeze efterfulgt af et crash.. BSOD's og endda utallige gange hvor den er crashet under boot..

Jeg har lagt microcodes i bios filen hvorefter jeg har flashet den nye bios med microcodes...
Jeg har prøvet at hæve volt en smule på core voltage (dog uden at den faktisk har hævet sig iflg. cpu-z)..

Nu er jeg løbet tør for idéer og er egentligt ved at være så træt af det at jeg overvejer at købe en i7-920 og bundkort dertil...

Håber virkelig at der er en der kan hjælpe!
- På forhånd TUUUUUUUSIND tak 😳
Cocio21
 
Moderator
Tilføjet:
14-07-2017 07:10:40
Svar/Indlæg:
4871/46
Jeg ville tjecke at paste og thermal pads ikke er fuldstændig udtørret, Nforce chipsættet er brandvarmt mildt sagt 😛

Dertil skal du nok oppe NB volt for at stabilisere Ram controlleren, alt over DDR800 er OC af controlleren, og størrelsen (2vs4GB for eks), volt og antallet af ram blokke kan også påvirke hvor meget NB volt skal hives op, omend det ikke er nær det samme med DDR3 pga den lavere volt på dem.

En NB volt på 1,3 eller 1,4v burde være fint ved DDR 1066 med 2x4gb eller 4x2gb blokke.

Det sagt er det self af med heatsink til at starte med og tjecke nordbroen ihvertfald, det hjælper intet at oppe NB volt hvis NB koger pga indtørret paste 🙂


MazdaMadsen
 
Moderator
Tilføjet:
14-07-2017 09:01:25
Svar/Indlæg:
4999/108
Virker bundkortet med en 775 cpu? Test om det er stabilt med sådan en.


Dwargon
 
Superbruger
Tilføjet:
14-07-2017 15:56:39
Svar/Indlæg:
234/35
#1
Alle temps ser fine ud...
Det jeg tester med er league of legends opdatering.. og den dør inden at den når 50% 🤣
- Men jeg har holdt øje med temps og volt på alt i mens.. alt ser fint ud - bortset fra at nogen voltages springer ufatteligt højt nogle gange... (har prøvet med flere PSU'er)

- Det er faktisk som om at jeg ikke kan styre voltages via. BIOS.. Har prøvet at hæve CoreVoltage, men den stiger ikke?

- Har prøvet 1x2GB DDR3 1333MHz - 2x2GB og 4x2GB... Ingen forskel...

- Monitor siger at den crasher pga. KERNEL POWER?

#2
En Core 2 Duo CPU er helt stabilt i bundkortet 😕


--- Det skal dog siges at bundkortet hedder EXTREME på layoutet på bundkortet, men i cpu-z hedder den NSE og har NSE BIOS... Det er virkelig mærkeligt ☹


Cocio21
 
Moderator
Tilføjet:
14-07-2017 19:28:54
Svar/Indlæg:
4871/46
#3

Hvad er fine temps så i det her tilfælde ? 😀

Udfra at en alm Cpu virker, så er det nok Bios det handler om, boardet kan jo normalt tage Quads uden problemer op til 140w TPD.

Men det er self ikke optimalt at der ligger en anden Bios på, omend jeg mindes at der netop var nogen som gjorde dette pga nogen bios bare var bedre at FSB OC med end andre.

Optimalt fik du updated den org bios og lagt den på istedet, men det burde ikke have nogen effekt hvis en alm 775 Cpu virker uden problemer.

Belastningen ifh til en E8500 for eks, og din X5450 er dog markant, det er 65w vs 120w TPD, så det kan godt være derfor hvis thermal pads er dårlige efterhånden, koger VRM´s så får man ikke nødvendigvis den ønskede Vcore leveret stabilt i ret lang tid.

Og NB og SB er self varme chips (70-80c er normalt xD), som dumper varmen opad og afgiver den via VRM heatsink.

At det ikke er muligt at skifte Vcore, tyder på Cpu´en ikke er korrekt understøttet (bliver den opfanget som en X5450 eller en anden Cpu ? )


Svaret blev redigeret 2 gange, sidst af Cocio21 d. 14-07-2017 19:31:30.


Dwargon
 
Superbruger
Tilføjet:
14-07-2017 20:22:46
Svar/Indlæg:
234/35
- I CPU-Z bliver den opfanget som en E5450 i navnet 'øverst' men under model navnet siger den X5450.
- Den siger ikke "update bios to unleash full cpu power" efter microcode update.
- Hvilket program kunne du tænke dig at få temps fra Cocio? 🙂
Så smider jeg et ss op af temps :)


Dwargon
 
Superbruger
Tilføjet:
14-07-2017 20:24:46
Svar/Indlæg:
234/35
#4
Se evt. det her:
http://imgur.com/k1i4EXJ

- Læg så mærke til serie nummer 😀


Dwargon
 
Superbruger
Tilføjet:
14-07-2017 20:33:45
Svar/Indlæg:
234/35


Dwargon
 
Superbruger
Tilføjet:
14-07-2017 20:47:18
Svar/Indlæg:
234/35
Men når jeg prøver at flashe ASUS STRIKER II EXTREME BIOS på, så siger den bare "rom id in the file is incompatible with existing bios"...
-Hvordan faen får jeg den bios flashed ind? 😕


Dwargon
 
Superbruger
Tilføjet:
14-07-2017 20:56:30
Svar/Indlæg:
234/35


Cocio21
 
Moderator
Tilføjet:
14-07-2017 21:16:16
Svar/Indlæg:
4871/46
Det var blot for at se om NB/MCH eller SB temp var med, det er de nok ikke 🙂 Ingen af dem vil ligge under 60c uden vand på eller noget seriøst airflow over NB heatsink delen 😛

Anyway Asus har vist et program til det bundkort også ? Prøv med det evt, Nforce softwaren fra Nvidia er næppe brugbar mere den dag idag, men det kan være det virker og er bedre til at fortælle hvilke temps der er hvad 🙂

Hvis temps er taget umiddelbart efter bootup, så prøv lige at lure dem igen efter noget tid, evt smid en bench efter den og kig på temps igen.

Og nå ja, rør lige ved heatsink og mærk efter hvor varmt det føles at røre ved hhv heatsink delen på VRMs, NB og self SB efter Pc´en er varmet op.

Og hvis du undre dig over mit tilbagevendende fokus på kølingen på mobo, well det er ikke ubegrundet, hvis du forventer at have det bundkort kørende op mod et par år med en høj TDP cpu, så må du også forvente at du må skifte paste og thermal pads for at det ikke står af i en tidlig død indenfor et ½ år måske (givet vi snakker et brugt highend Nforce OC mobo der godt kunne trænge til en refurb)

Jeg tænker faktisk ikke det handler om kølingen, men.... lukker en eller flere VRMs ned pga varme (de fleste er nok aktive med et TPD i den høje ende jo) så tilter bundkortet self.

Men jah, jeg tænker du må få den rigtige bios ind på det bræt, eller tjeck/refurb kortets køling, og ret op på det du nu kan nu og her, det er nok der det starter, der er ikke så meget andet at pege på udfra det nævnte i tråden her, og at den først tilter op mod 30min senere kunne netop godt tyde på et varme problem 🙂


Dwargon
 
Superbruger
Tilføjet:
14-07-2017 21:19:22
Svar/Indlæg:
234/35
#10
Hvordan får jeg smidt BIOS på når den kommer med ROMID error?
- Der er vel en måde at flashe en BIOS på der ikke checker ROMID?


Cocio21
 
Moderator
Tilføjet:
14-07-2017 21:23:01
Svar/Indlæg:
4871/46
Burde være den her command som tillader dig det 🙂 Men joh joh der er kommet en anden bios på med samme problematik tidligere, ergo kan man gøre det igen 😀

PHLASH16 /S /X /FORCE

https://www.bios-mods.com/foru...

/E

Og husk nu DDR800 ramhastighed, ikke ram OC på auto settings når man flasher bios 😲


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Cocio21 d. 14-07-2017 21:24:43.


Dwargon
 
Superbruger
Tilføjet:
14-07-2017 21:40:32
Svar/Indlæg:
234/35
Hvis jeg kører 1333MHz DDR3, så skal jeg ændre det til 800?


Cocio21
 
Moderator
Tilføjet:
14-07-2017 21:47:11
Svar/Indlæg:
4871/46
Jep bare sæt den til DDR800 fast 🙂

775 Socket´et er pga nordbro´en/ramcontrolleren der sidder i den effektivt capped på rambåndbredden til lige over DDR800 alligevel 🙂


Dwargon
 
Superbruger
Tilføjet:
14-07-2017 21:49:08
Svar/Indlæg:
234/35
Skal den renames til BIOS.WMH?


Dwargon
 
Superbruger
Tilføjet:
14-07-2017 21:51:41
Svar/Indlæg:
234/35
BIOS.WPH*
- Den fik loaded det den skulle, men den fandt ikke BIOS.WPH.
Sjovt nok, for den BIOS jeg har hentet hedder 1402.BIN 😕


Cocio21
 
Moderator
Tilføjet:
14-07-2017 21:52:50
Svar/Indlæg:
4871/46
Jeg kan ikke huske om det er nødvendigt, men bare gør det 🙂

ellers brug promhten og skriv "ren filnavn.ext nytnavn.ext"

"ren" virker i alle dos/ms-dos udgaver, ever made 🙂


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Cocio21 d. 14-07-2017 21:53:09.


Dwargon
 
Superbruger
Tilføjet:
14-07-2017 21:58:35
Svar/Indlæg:
234/35
File open failed on BIOS ROM file
- Load image file C:\BIOS.WPH

Den hedder BIOS.WPH?


Cocio21
 
Moderator
Tilføjet:
14-07-2017 22:05:58
Svar/Indlæg:
4871/46
Og den ligger vel på C:\ ?

Anyway prøv lige at nap et billed af det på skærmen hvis du kan 🙂


Dwargon
 
Superbruger
Tilføjet:
14-07-2017 22:06:31
Svar/Indlæg:
234/35
Når jeg skriver "dir" under "C:\" ligger den der også "BIOS.WPH"... 😕


Cocio21
 
Moderator
Tilføjet:
14-07-2017 22:10:38
Svar/Indlæg:
4871/46
Okay prøv at fjern "/S" fra den command og se hvad den siger


Dwargon
 
Superbruger
Tilføjet:
14-07-2017 22:13:20
Svar/Indlæg:
234/35
Samme resultat..
Smider lige et billede op, når jeg har fået strøm på telefonen igen 😛


Dwargon
 
Superbruger
Tilføjet:
14-07-2017 22:15:52
Svar/Indlæg:
234/35


Cocio21
 
Moderator
Tilføjet:
14-07-2017 22:28:17
Svar/Indlæg:
4871/46
Eh det kan sku da godt være at du skal have fat i plash.exe istedet, det er jo den som bruger bin filer fik jeg lige luret 😛


Dwargon
 
Superbruger
Tilføjet:
14-07-2017 22:29:22
Svar/Indlæg:
234/35
så jeg udskifter bare phlash16.exe med plash.exe?
Har du et link til den? 🙂


Cocio21
 
Moderator
Tilføjet:
14-07-2017 22:31:12
Svar/Indlæg:
4871/46


Dwargon
 
Superbruger
Tilføjet:
14-07-2017 22:34:40
Svar/Indlæg:
234/35
PHLASH /S /X /FORCE ? 🙂
- Det var den der hed PHLASH.EXE (old 97)


Cocio21
 
Moderator
Tilføjet:
14-07-2017 22:39:20
Svar/Indlæg:
4871/46
Mjah jeg sidder lige og glor jo men altså... Den fil Asus levere til at flash med hedder noget helt andet jo 😛

Tjeck under Dos/Bios-utilities 🙂

https://www.asus.com/dk/ROG-Re...


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Cocio21 d. 14-07-2017 22:42:52.


Dwargon
 
Superbruger
Tilføjet:
14-07-2017 22:40:28
Svar/Indlæg:
234/35
Ja, det er den der hedder 1402.BIN


Dwargon
 
Superbruger
Tilføjet:
14-07-2017 22:41:05
Svar/Indlæg:
234/35
Nårhh...
Du mener AWDFlash? 🙂


Dwargon
 
Superbruger
Tilføjet:
14-07-2017 22:42:43
Svar/Indlæg:
234/35
Måske skulle jeg prøve Phoenix Award BIOS flash tool under BIOS-utility? 😕


Cocio21
 
Moderator
Tilføjet:
14-07-2017 22:43:43
Svar/Indlæg:
4871/46
Ja lad os tage den AWDflash som udgangspunkt nu her ihvertfald 🙂


Dwargon
 
Superbruger
Tilføjet:
14-07-2017 22:44:29
Svar/Indlæg:
234/35
Det er den de selv har lagt op under BIOS-Utilities 🙂


Dwargon
 
Superbruger
Tilføjet:
14-07-2017 22:45:14
Svar/Indlæg:
234/35
Den hedder AWDFLASH134 🙂


Cocio21
 
Moderator
Tilføjet:
14-07-2017 22:52:03
Svar/Indlæg:
4871/46
Netop, prøv at smide den på og boot op igen 🙂

Command skal se sådan her ud AWDFLASH xxxx.BIN /py/sn/cc


Dwargon
 
Superbruger
Tilføjet:
14-07-2017 23:00:42
Svar/Indlæg:
234/35
Der skal nok være en slags "force" command..
- Den siger "The program file's part number does not match with your system!" 😕


Dwargon
 
Superbruger
Tilføjet:
14-07-2017 23:04:32
Svar/Indlæg:
234/35
Er det /F måske?


Dwargon
 
Superbruger
Tilføjet:
14-07-2017 23:14:41
Svar/Indlæg:
234/35


Dwargon
 
Superbruger
Tilføjet:
14-07-2017 23:22:13
Svar/Indlæg:
234/35
Den bliver ved med at sige at den ikke matcher den nuværende bios... 😩


Cocio21
 
Moderator
Tilføjet:
14-07-2017 23:33:44
Svar/Indlæg:
4871/46
Eh også med den command fra dit link i #38 ?


Dwargon
 
Superbruger
Tilføjet:
14-07-2017 23:35:02
Svar/Indlæg:
234/35
Ja 😩


MazdaMadsen
 
Moderator
Tilføjet:
14-07-2017 23:44:09
Svar/Indlæg:
4999/108
Har du prøvet den indbyggede bios flash i bios? EZ et eller andet?


Dwargon
 
Superbruger
Tilføjet:
15-07-2017 01:43:14
Svar/Indlæg:
234/35
Den indbyggede ez flash 2 nægter.. den kan man såvidt jeg ved ikke få til at tvinge en bios igennem..


Dwargon
 
Superbruger
Tilføjet:
16-07-2017 09:52:39
Svar/Indlæg:
234/35
Med en ældre version af awdflash fik jeg den til at force bios flash med /F flag, så nu er der igen Extreme bios på 🙂
- Tusind tak for alt hjælpen Cocio 🙂


Cocio21
 
Moderator
Tilføjet:
16-07-2017 10:27:33
Svar/Indlæg:
4871/46
Godt at høre, og så lidt da 🙂

Afhjalp det så problemet med crash/hangs med den 771 Quad ? 🙂


Dwargon
 
Superbruger
Tilføjet:
16-07-2017 12:23:19
Svar/Indlæg:
234/35
Det ved jeg faktisk ikke..
Mangler at tilføje microcodes til bios og smide x5450'eren tilbage i igen..
- Jeg vender lige tilbage med flere problemer, når jeg er hjemme igen 🙂


MazdaMadsen
 
Moderator
Tilføjet:
16-07-2017 13:17:01
Svar/Indlæg:
4999/108
Jeg har også rodet rimelig meget med s771 til s775 mods. Mest på 965, p35, 41 og p45 chipset. Alle har fået modificeret bios med microcode, nogle er mere besværlige end andre.

Overclocket bagefter er det sjoveste.


Dwargon
 
Superbruger
Tilføjet:
19-07-2017 21:32:20
Svar/Indlæg:
234/35
Den crasher stadig.. 😕
Event viewer:
http://imgur.com/NnmqQxZ
Temps:
http://imgur.com/10gJQNd

- Nogen bud? 😕


Cocio21
 
Moderator
Tilføjet:
20-07-2017 11:54:43
Svar/Indlæg:
4871/46
Hvad køre du af ram hastighed nu her ?

Men ja der er åbenbart lidt mere i det med 790 chipsættet, og 45Nm Quads hjælper ikke på det i det hele taget 😛

Enten er Bios problemet, eller den Quad destabilisere NB(SPP) nok til et crash pga ramhastighed/ram volt.

Eh men jeg ville lige forsøge at give ram lidt mere volt (start med at sænke dem til DDR800 før du opper volt) men hvis ikke 1.7V på ram hjælper, så er det ikke volten der er problemet (kan være et problem da chipsættet er opdateret til at bruge DDR3, og ikke bygget til det fra start af)

Også sæt NB/SPP volt på auto, extra NB volt bør ikke være nødvendigt ved DDR800 og under 2.0v på ram.

/E

Og hvis Spread spectrum er slået til, så prøv lige at slå det fra, det fungere rimlig skidt med det på hvis noget som helst er i nærheden af OC 🙂


Svaret blev redigeret 2 gange, sidst af Cocio21 d. 20-07-2017 11:59:24.


Dwargon
 
Superbruger
Tilføjet:
20-07-2017 13:45:13
Svar/Indlæg:
234/35
#49
Kører 1333MHz på rammene (kører fint 1333MHz med C2D E6300)

- Skal jeg virkelig have rammene op på 1.7V? De er kun givet til 1.5V? 😕


Dwargon
 
Superbruger
Tilføjet:
20-07-2017 13:52:25
Svar/Indlæg:
234/35
Kørte en memtest igennem 2 gange igår på 1333MHz uden nogen fejl, men nu kører jeg 800MHz på 1.5V.
- Jeg vender tilbage når jeg har kørt "min crash test" 😛


Dwargon
 
Superbruger
Tilføjet:
20-07-2017 14:04:11
Svar/Indlæg:
234/35
Crasher på 800MHz @ 1.5V
- Prøver 800MHz @ 1.6V


Dwargon
 
Superbruger
Tilføjet:
20-07-2017 14:18:57
Svar/Indlæg:
234/35
Crasher på 800MHz @ 1.6V
- Prøver 800MHz @ 1.7V


Dwargon
 
Superbruger
Tilføjet:
20-07-2017 14:20:21
Svar/Indlæg:
234/35
Den kører egentligt meget fint i hastighed efter boot, men det er som om at den bliver sløv og rebooter så til sidst.. 😕


Dwargon
 
Superbruger
Tilføjet:
20-07-2017 14:25:24
Svar/Indlæg:
234/35
Crasher også på 1.7V..
Rosetter BIOS og prøver at køre 2 cores enabled på cpu'en 😕


Dwargon
 
Superbruger
Tilføjet:
20-07-2017 14:38:53
Svar/Indlæg:
234/35
Synes dog at det er mærkeligt at chipsettet hedder "nForce 790i SLI SPP" og ikke "nForce 790i ULTRA SLI SPP" ?

Billede:
http://imgur.com/AoOEkDs


Dwargon
 
Superbruger
Tilføjet:
20-07-2017 15:40:28
Svar/Indlæg:
234/35
Den kørte hele min test igennem på 1333MHz ram på AUTO voltage og kun 2 cores enabled.
- Den kørte noget sløvt i workaround, men ingen reboot...


Dwargon
 
Superbruger
Tilføjet:
20-07-2017 15:43:31
Svar/Indlæg:
234/35
Den sidste eventID der kommer inden den lukker og slukker er:
source: nvstor64
eventid: 4
Device: \Device\RaidPort2
Model: ST2000DL003-9VT166

- Laver den fejl på SATA porten eller hvad er det? 😕


Cocio21
 
Moderator
Tilføjet:
20-07-2017 15:44:56
Svar/Indlæg:
4871/46
Hmm og du er 100% på at NB (SPP) temp ikke bliver lidt høj under load ? Prøv at holde øje med det, evt stress skidtet og hold øje indtil crash..

Der er kun 780i og 790i Chipsets (udover de andre gen´s self), det andet er bare kaldenavne fra producenten skrevet på produktet så at sige 🙂

/E

#58

Ja hvis NB eller SB koger for eks, så kan den slags fejl sagtens ske 🙂


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Cocio21 d. 20-07-2017 15:46:47.


Dwargon
 
Superbruger
Tilføjet:
20-07-2017 15:50:00
Svar/Indlæg:
234/35
#59
SPP Temp kommer ALDRIG over 46C.. Sidder med øjnene svejset til HWinfo for at se temps og voltage.. 🤣


Dwargon
 
Superbruger
Tilføjet:
20-07-2017 15:52:25
Svar/Indlæg:
234/35
Men ASUS STRIKER II NSE har nForce 790i SLI chipsettet
ASUS STRIKER II EXTREME har nFORCE 790i ULTRA SLI chipsettet

- Såvidt jeg har læst mig til er der forskel på dem?
Tænker bare at der kunne være lavet ændringer på det eftersom at den også har kørt med en NSE bios?

Så når jeg smider driver på til ULTRA SLI, men den tror at den har SLI chipset, så kunne den lave noget den ikke skulle der?


Dwargon
 
Superbruger
Tilføjet:
20-07-2017 15:59:11
Svar/Indlæg:
234/35
Skulle jeg prøve at tage hele broen af og smide pasta på chips'ene?


Cocio21
 
Moderator
Tilføjet:
20-07-2017 16:02:27
Svar/Indlæg:
4871/46
Næ det er sku en "optimeret" Die eller noget, eneste forskel er understøttelse af "SLI" ram til hhv DDR1333 (SLI SPP) og DDR2000 (SLI Ultra SPP) 😛 Men nej driveren er den samme, så intet problem der.

Hvis temp slet ikke rør sig, så må du mærke på NB heatsink fysisk, evt prøve at se om du kan smide Ntune ind.

Du har ATK driveren fra Asus inde vel (og prøvet deres software) ?

/E

Ja jeg havde som sagt taget heatsink af og kigget fra starten af uanset, så det kan jeg kun sige jeg syntes er en fin ide at gøre 😛


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Cocio21 d. 20-07-2017 16:03:45.


Dwargon
 
Superbruger
Tilføjet:
20-07-2017 16:07:59
Svar/Indlæg:
234/35
Den vil ikke installere ATK'en fra asus 😕


Dwargon
 
Superbruger
Tilføjet:
20-07-2017 16:18:16
Svar/Indlæg:
234/35
ntune giver mig BSOD 😕


Dwargon
 
Superbruger
Tilføjet:
20-07-2017 16:22:40
Svar/Indlæg:
234/35
Deres probeII giver mig kun temps på CPU og MB


Dwargon
 
Superbruger
Tilføjet:
20-07-2017 17:03:15
Svar/Indlæg:
234/35
Nu har jeg smidt nyt pasta på nord og syd, så må vi se hvordan det går 🙂


Dwargon
 
Superbruger
Tilføjet:
20-07-2017 22:12:25
Svar/Indlæg:
234/35
Nu giver den faktisk en anden fejlkode i stedet..
Source: BugCheck
Event ID: 1001
Eventdata: C:\Windows\MEMORY.DMP

- Nogen bud på dette? 🤡


Dwargon
 
Superbruger
Tilføjet:
20-07-2017 23:45:21
Svar/Indlæg:
234/35
Nu prøvede jeg at sætte "LOADLINE CALIBRATION" på og der lykkedes det faktisk at køre et spil League of Legends til ende, hvilket der slet ikke har var muligt før...

- Dertil må det altså være volt på et eller andet der skal stilles på.. Men hvad? 😕


Cocio21
 
Moderator
Tilføjet:
21-07-2017 11:57:49
Svar/Indlæg:
4871/46
Prøv at rode lidt med LLC og Vcore, men det tyder på en defekt jo nok så, LLC/vcore påvirker i den sammenhængen (GTLRef signalling/FSB stabilicering) begge stabiliteten, men jeg så lige at en tråd hvor gut med en X5470 og samme mobo, ingen problemer havde udover gerne at ville nå et 5Ghz OC på den 🙂

https://linustechtips.com/main...

Så kort fra du har bugged den bios/micro code update på en eller anden måde, så burde det faktisk bare spille stock.

Et LLC/GTLRef mis-fire sker normalt kun ved OC, og du kan muligvis rette dig ud af det med lidt tweaking af settings, men alt andet end lige tyder det på at der er noget galt med NB/GTLRef når stock settings ikke er stabile når de burde være det.

Der er en heldags læs og leg tråd om det her (skulle faktisk bare finde den graf i tråden) men generelt hvis man kigger på grafen, så hæver LLC altid vCore (altså LLC sænker aldrig vCore) og vCore kan self både hæves og sænkes.

https://forums.evga.com/What-i...

Det kan du rode lidt med, men som man kan se på grafen, er det faktisk først efter 1600Mhz FSB at signal tolerancen begynder at blive stram, så at du har problemer ved 1333Mhz FSB tegner ikke skide godt desværre...

Du bør forresten også lige prøve at slå alt Spread spectrum fra i bios, har det nogen effekt så prøv at isoler hvilken setting der spiller ind.

Hånden på hjertet, så tror jeg sku at nordbroen er små-stegt eller lign desværre, men jeg tager dog også fejl nu og da så vi krydser fingre 😛


Dwargon
 
Superbruger
Tilføjet:
21-07-2017 16:29:39
Svar/Indlæg:
234/35
#70
Tusind tak for hjælpen hvertfald 🙂
- Jeg har da lært en del af det her.. Så må vi bare se om jeg kan få det til at køre stabilt.. 😳



Dwargon
 
Superbruger
Tilføjet:
21-07-2017 16:53:03
Svar/Indlæg:
234/35
Kom faktisk til at tænke på om det kunne være RAM timings..
- På mit gamle bundkort (INTEL DG41TX) kørte det fint med x5450..
Dog ville rammene ikke køre 1333MHz på 9-9-9-24, men kørte helt fint på 8-8-8-22..


Dwargon
 
Superbruger
Tilføjet:
21-07-2017 18:40:53
Svar/Indlæg:
234/35
Har nu kørt Prime95 i små 10-15 min, hvor temps er højere end de før har været uden at crashe..
- Nu er det faktisk kun i spil at jeg kan få den til at dø.., 😕


Dwargon
 
Superbruger
Tilføjet:
21-07-2017 19:33:18
Svar/Indlæg:
234/35
Det er nu lykkedes at spille CSGO i 15-20 minutter uden et crash (ny rekord 😛 )
- Sænkede multiplier til 8 og hævede FSB'en til 1500 (3000MHz)
Jeg kører selvfølgelig UNLINKED, så 1500FSB og 1333DDR

Er det virkelig multiplieren der er det onde i alt det her? 😕


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Dwargon d. 21-07-2017 19:37:21.


Dwargon
 
Superbruger
Tilføjet:
21-07-2017 21:26:40
Svar/Indlæg:
234/35
Med settings fra #74, har den endnu ikke crashed efter næsten 2½ time.. 😳


Cocio21
 
Moderator
Tilføjet:
21-07-2017 22:47:10
Svar/Indlæg:
4871/46
Jeg vil næsten påstå at hvis ikke den hæver vCore, så skyder den jo netop over med signalet højst sandsynligt med stock vCore 😛

Det burde den ikke med stock setting på GTLRef, men hvis du kan fine et sweetspot som matcher så er det jo fint som et fix bare at OC lidt, det er nok noget nemmere at OC på auto settings optil FSB 1600, end at begive sig ud i at tweake via GTLRef selv.

Ja der var vist noget med at ram hastigheden har "huller" på nforce boards pga den unlinked mode hiver NB strap (NB FSB) op på 400mhz i nogen tilfælde uden det er helt stabilt, men det kan man nemt rette ved at skubbe FSB et par Mhz eller 5 🙂


Dwargon
 
Superbruger
Tilføjet:
22-07-2017 05:06:52
Svar/Indlæg:
234/35
#76
Ja jeg tænkte også at det var et godt fix 🙂
Dog lykkedes det mig ikke at ramme 1600FSB, da den så laver BSOD "memory dump".. 😕

- Men da jeg tænkte at den var stabil på 1500FSB, smed jeg endelig skidtet i kabinettet og smed lydkortet i og nu begyndte cirkuset ellers igen..
Det kører ad "h" til med lydkort i, fint uden og rigtig godt udenfor kabinettet uden alle 7 blæsere og led i/o shield.. Så har jeg givet mig selv lov til at bruge lidt penge på en ordentlig PSU med et mærke 😛
Så må vi se om det løser problemet med mere strøm 🙂


Dwargon
 
Superbruger
Tilføjet:
22-07-2017 06:47:00
Svar/Indlæg:
234/35
Nu har det kørt med standard fsb, ddr, multiplier osv.
bare med DEFAULT på alle GTL_REF RATIOS 🙂


Cocio21
 
Moderator
Tilføjet:
22-07-2017 08:52:45
Svar/Indlæg:
4871/46
#78

Okay altså alt på auto, men bare GTLRef settings sat til default istedet for auto ? 🙂


Dwargon
 
Superbruger
Tilføjet:
22-07-2017 09:28:42
Svar/Indlæg:
234/35
#79
Yes sir 🙂
- Selvfølgelig er "Spread Spectrum" og "C States" slået fra 🙂

Det er faktisk lykkedes at komme stabilt på følgende settings og endda med 7 blæsere og hele skidtet:
multiplier: 9
fsb: 1500
ddr: 1333

Voltages:
AUTO
GTLRef: Default

= 3,375GHz

Ligger på 42C på MAX LOAD 😛

- Kan dog ikke få den højere op, men jeg går ud fra at det er pga. distancen mellem FSB og DDR, når det er UNLINKED? 🙂


Cocio21
 
Moderator
Tilføjet:
25-07-2017 21:43:20
Svar/Indlæg:
4871/46
Okay det var lidt spøjst da 🙂

Men ja uanset grunden, så tror jeg godt vi kan konkludere at clockgen skyder lidt over det den burde, så det matcher bedre med lidt OC end stock FSB med den Cpu 😛

Mht yderligere OC, kan det både være pga for lidt vcore, NB volt (handler dog mest om ramhastigheden/IMC stabilitet) eller GTLRef signal rammer udenfor det stabile område (igen vcore og GTLRef samt VTT/LLC kan skubbe på din signal kurve )

Også self den med Ram og FSB, igen handler lige det kun om at man rammer en kombination af multi + base + NB strap@400Mhz udfra FSB og ram hastighed.

Kort sagt de ustabile "huller" man kan opleve, er de ramhastigheder hvor kun NB strap@400Mhz matcher ind i formel´en 🙂