Forkert samlet netværksstik = begrænset hastighed?

Diverse d.  15. august. 2017, skrevet af Dreier
Vist: 2331 gange.

Dreier
 
Superbruger
Tilføjet:
15-08-2017 08:44:44
Svar/Indlæg:
366/64
Har for nylig fået lagt netværksstik ind i hele huset, og her til morgen var der endelig hul igennem min fiber forbindelse (300mbit) Jeg har testet alle kabler og de køre alle maks hastighed, forbundet til en switch. Undtaget èt kabel, som makser ud ved 100 mbit, er det muligt at kablet er samlet forkert, siden det makser ud ved 1/3 af hastigheden?

Tråden blev redigeret 1 gang, sidst af Dreier d. 15-08-2017 08:44:59.
Peden666
 
Superbruger
Tilføjet:
15-08-2017 08:51:09
Svar/Indlæg:
25/0
Jeg kan ikke forklare præcis hvorfor, men noget tilsvarende er sket for mig tidligere. Det virkede at skifte stikkene. Har du en kabeltester så du kan teste om alle ledere sidder hvor de skal?


Dreier
 
Superbruger
Tilføjet:
15-08-2017 08:53:52
Svar/Indlæg:
366/64

Jeg kan ikke forklare præcis hvorfor, men noget tilsvarende er sket for mig tidligere. Det virkede at skifte stikkene. Har du en kabeltester så du kan teste om alle ledere sidder hvor de skal?

Peden666 skrev d. 15-08-2017 08:51:09


Yes. Og efter montering var jeg faktisk rundt og tjekke, det hele så fint ud med testeren, nu er jeg kørt på arbejd, så jeg har ikke mulighed for at rode med det. Jeg tænker selvfølgelig at prøve en anden port med stikket når jeg kommer hjem, men vi snakker 10 stik, hvoraf det altså kun er det ene der ikke virker ordenligt. :/ og testeren fandt som sagt ingen fejl..

Edit. Men testeren tester vel kun om der er hul igennem, og ikke hvilken hastighed kablet er samlet til? Jeg ved ikke om man kan samle et netværksstik så det kun giver 100 mbit :)..


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Dreier d. 15-08-2017 08:55:09.


MadsAG
 
Elitebruger
Tilføjet:
15-08-2017 09:09:17
Svar/Indlæg:
5415/53
#2 Du kan jo tjekke om dit OS melder om den kører med en 100/100 eller 1000/1000 forbindelse.


Dreier
 
Superbruger
Tilføjet:
15-08-2017 09:11:29
Svar/Indlæg:
366/64

#2 Du kan jo tjekke om dit OS melder om den kører med en 100/100 eller 1000/1000 forbindelse.

MadsAG skrev d. 15-08-2017 09:09:17


Det var selvfølgelig en mulighed. :)
Det er bare under jobliste jeg gør det, ikke?


Xqual
 
Superbruger
Tilføjet:
15-08-2017 09:22:34
Svar/Indlæg:
718/15
#3 nej. Den ville i så fald ikke køre maks på de andre kabler.
Kan være kablet er blevet krydset? Det kan godt sætte det ned til 100mbps


LeeMania
 
Overclocker
Tilføjet:
15-08-2017 09:23:12
Svar/Indlæg:
159/26
Hvis du går ind i status for netværksforbindelsen, så kan du se hvilken hastighed du er forbundet med. Men hvad tester din tester? Den jeg har sender et signal ud på hver ledning i en rækkefølge, og så lyser den anden enhed ud for hver wire. Hvis den ikke lyser i rækkefølgen fra 1 til 8, så er kablet samlet forkert, og hvis der ikke kommer lys ved et af tallene, så er der et brud på den wire.


LeeMania
 
Overclocker
Tilføjet:
15-08-2017 09:24:11
Svar/Indlæg:
159/26

#3 nej. Den ville i så fald ikke køre maks på de andre kabler.
Kan være kablet er blevet krydset? Det kan godt sætte det ned til 100mbps

Xqual skrev d. 15-08-2017 09:22:34

Hvis det er Windows, så burde et krydset kabel stadig køre med fuld knald.


Dreier
 
Superbruger
Tilføjet:
15-08-2017 09:25:52
Svar/Indlæg:
366/64

#3 nej. Den ville i så fald ikke køre maks på de andre kabler.
Kan være kablet er blevet krydset? Det kan godt sætte det ned til 100mbps

Xqual skrev d. 15-08-2017 09:22:34

Hvis det er Windows, så burde et krydset kabel stadig køre med fuld knald.

LeeMania skrev d. 15-08-2017 09:24:11


Det er Windows 10. :)


Die_Happy
 
Elitebruger
Tilføjet:
15-08-2017 09:44:19
Svar/Indlæg:
3385/80
Du har sandsynligvis samlet stikket "direkte" - altså lederne direkte i, i stedet for at bytte nogle af dem. I det tilfælde får du kun 100 MBit/s igennem.

Det skal samles således:



Cocio21
 
Moderator
Tilføjet:
15-08-2017 09:50:14
Svar/Indlæg:
4873/46
Kan være et dårligt stik eller brud på kablet 🙂

Jeg ville starte med at smide nye stik på det kable engang, også lige tjecke at tænderne har ordenligt fat i alle de enkelte wires i stikket 🙂

Evt tjeck op mod den standart du har brugt for 1Gb kabler du har lavet det efter, og at du ikke lige har gjort det anderledes på det kable (been there, done that, i bedste tro om at jeg havde fulgt gigabit standarten skema B 😛 )

/E

Netop som #9 siger 😀


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Cocio21 d. 15-08-2017 09:50:57.


LeeMania
 
Overclocker
Tilføjet:
15-08-2017 10:06:53
Svar/Indlæg:
159/26
Hvis det er samlet ens i begge sider får du stadig fuld forbindelse. Det er kun hvis det er samlet forskelligt i begge ender at du ville få problemer.
#0 Du har ikke brugt et andet/længere kabel der hvor du får langsom forbindelse? Der er forskel på kvaliteten, og for at få 1000Gbps, så skal du minimum have brugt cat 5e kabel.


Dreier
 
Superbruger
Tilføjet:
15-08-2017 11:11:57
Svar/Indlæg:
366/64
Der er brugt kabel fra en 100m cat6 rulle, alle stikkene er faktisk monteret af en anden bruger herinde fra, ikke mig selv.. :) Jeg må lige kigge ordenligt på det når jeg kommer hjem.. :) Tak for jeres inputs so far...


#13
upz
 
Bruger
Tilføjet:
15-08-2017 16:30:16
Svar/Indlæg:
39/1
Må tilslutte mig koret, lyder som en fejl samling


Dreier
 
Superbruger
Tilføjet:
15-08-2017 16:33:29
Svar/Indlæg:
366/64
Når jeg kommer hjem prøver jeg lige en anden port, ellers må det jo være stikket :)


MadsAG
 
Elitebruger
Tilføjet:
15-08-2017 17:58:06
Svar/Indlæg:
5415/53
#5 øh hvad, det er jo ikke adapterens max hastighed han skal finde, men hvilken forbindelseshastighed som den har fat i med den modsvarende enhed.


yupper
 
Elitebruger
Tilføjet:
15-08-2017 20:13:41
Svar/Indlæg:
1311/10
det må være stikket der ikke er trykket sammen i en af enderne. Brug kabeltesteren til at sikre at gennemgangen er OK.
Skift stikket i den ene ende af kablet og så den anden bagefter hvis der ikke er fuld fart igennem. Ellers har du et kabelbrud. 😩