Gode steder at hente gamle dosspil

Soap-Box d.  09. september. 2017, skrevet af _Letni
Vist: 1945 gange.

_Letni
 
Elitebruger
Tilføjet:
09-09-2017 19:17:33
Svar/Indlæg:
2757/215
Hej er der nogen der kender et par gode sider hvor jeg kan hente div gamle dos spil som eks Epic pinball

Cocio21
 
Moderator
Tilføjet:
09-09-2017 20:06:35
Svar/Indlæg:
4871/46


Sven
 
Superbruger
Tilføjet:
10-09-2017 06:37:51
Svar/Indlæg:
3605/81


Gromm
 
Elitebruger
Tilføjet:
10-09-2017 08:40:56
Svar/Indlæg:
129/36
her er en del spil.. der kan spilles i browser 🙂

link:
http://www.xtdos.com/


_Letni
 
Elitebruger
Tilføjet:
10-09-2017 10:26:31
Svar/Indlæg:
2757/215
Tak for linksne

islr det sidste da det det jo ikke er alle dosspillene at jeg kan få til at virke på min dos pc

specielt ikke Duke nukem 3d. Som der jo ellers skulle fungere godt på en pentium II 300 mhz


Cocio21
 
Moderator
Tilføjet:
10-09-2017 10:32:25
Svar/Indlæg:
4871/46
#4

Mener kun det var de tidlige udgaver som var til Dos, det røg over på Windows senere 🙂

https://3drealms.com/catalog/d...

De skriver her at det kan køre på op til Win8 🙂


cyph3r_smurf
 
Elitebruger
Tilføjet:
10-09-2017 11:57:20
Svar/Indlæg:
823/30
#5 jeg husker bestemt også at det kørte fint på min Pentium II/III under Windows 98


_Letni
 
Elitebruger
Tilføjet:
10-09-2017 13:03:56
Svar/Indlæg:
2757/215
Ja bare mærkeligt at jeg ikke kan få det til at køre på en pc med ren Dos 7,10.

Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af _Letni d. 10-09-2017 13:04:16.


Cocio21
 
Moderator
Tilføjet:
10-09-2017 13:32:14
Svar/Indlæg:
4871/46
#7

Hvilken version er det du har fat i ? 🙂

Kan umiddelbart se at v1.3 til v1.5 er til Dos

1.3 :
http://www.dosgamesarchive.com...

1.4 :
https://dosgamer.com/duke-nuke...

Patch til v1.5 :

http://legacy.3drealms.com/duk...
Nr 4 i DL listen.

Men ellers kig i filerne engang på din version, ligger der noget det hedder EDuke32 (EDuke32 Source port), skal du lige tjecke at en evt .bat du starter spillet med ikke kalder det port modul, som er til at køre det i windows 🙂

Mere info her om spillet mm (der er et hav af versioner til PC 😛 ) :

https://en.wikipedia.org/wiki/... _versions

http://elliotkane.proboards.co...


Swayde
 
Elitebruger
Tilføjet:
10-09-2017 13:40:56
Svar/Indlæg:
2237/14


Senosk
 
Overclocker
Tilføjet:
10-09-2017 15:25:38
Svar/Indlæg:
230/38

Tak for linksne

islr det sidste da det det jo ikke er alle dosspillene at jeg kan få til at virke på min dos pc

specielt ikke Duke nukem 3d. Som der jo ellers skulle fungere godt på en pentium II 300 mhz

_Letni skrev d. 10-09-2017 10:26:31


Ellers kan du bruge Dosbox. Det har jeg gjort mange gange.


Sven
 
Superbruger
Tilføjet:
10-09-2017 17:44:35
Svar/Indlæg:
3605/81
#7
hvis du vil koere ren DOS vil jeg langt heler anbefale MS-DOS 6.x
MS-DOS 7.10 er jo en Win9x DOS eller en PC-DOS

har du husket at soerget for at have korrekt hukommelse til Duke 3D?


men derudover er det meget nemmere blot at bruge DOSbox i mine oejne.
http://www.dosbox.com/


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Sven Bent d. 10-09-2017 17:46:49.


PCDania
 
Superbruger
Tilføjet:
10-09-2017 19:08:12
Svar/Indlæg:
551/0
MS-DOS 7 understøtter ikke alle DOS kommandoer hvorfor nogle af de rigtig gamle DOS spil ikke vil virke. Du kan evt. forsøge om du kan få dem til at virke via dos-box. Prøv også at tjekke gog.com, de sælger gamle DOS spil.


_Letni
 
Elitebruger
Tilføjet:
10-09-2017 21:51:45
Svar/Indlæg:
2757/215
11# Der sidder lige pt 64 mb ram i min dos pc hvilket burde være alt rigeligt.

Men om det hjælper at smide en dos 6,22 på den istedet kan måske være at det skal prøves, Men det understøtter jo kun harddiske op til 2 gb


skaterpete
 
Superbruger
Tilføjet:
12-09-2017 21:02:37
Svar/Indlæg:
124/8


Sven
 
Superbruger
Tilføjet:
13-09-2017 08:18:51
Svar/Indlæg:
3605/81
#13
ram er ikke ram under dos har du flere forskellige typer ram

conventionel hukkomelse ( de forste 640kb
high memmory ( 640 til 1024)
upper memmory (1024-1088kb)

derudover sa er alt over 1mb graensen ente Extende Eller expanded memmory. det nytter ikek du har expaned memmory hvis dit spil bruger extende og vice versa.

Det nytter heller ikke at have 64mb ram hvis du kun har 512kb conventional hukkomelse og skal bruge mere.



skrive mem og se hvad du har af ram


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Sven Bent d. 13-09-2017 08:19:11.


Lohse
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-09-2017 10:23:16
Svar/Indlæg:
1136/88
UHHHHH QUAKE :D


Cocio21
 
Moderator
Tilføjet:
13-09-2017 13:06:48
Svar/Indlæg:
4871/46
Hvis problemet er lav conventional memory som #15 er inde på, så kan du kigge på QEMM engang, det virker med MS-dos 7.10 🙂 Det kan også hjælpe med at omfordele ram mellem XMS/EMS efter behov.

https://en.wikipedia.org/wiki/...

Men hvad giver spillet overhoved af fejl når du prøver at starte det op ? 🙂


_Letni
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-09-2017 13:25:44
Svar/Indlæg:
2757/215
Det giver runtime error 200


Cocio21
 
Moderator
Tilføjet:
13-09-2017 13:43:31
Svar/Indlæg:
4871/46
Hmm jeg kan umiddelbart kun se at folk får denne fejl i forbindelse med at installere spillet, men det er da værd at prøve med et slow-down program og se om det hjælper 🙂

http://www.hpaa.com/moslo/basi...

Det lidt længere og mere besværlige fix kunne være at recompile .exe filen :

http://www.pcmicro.com/elebbs/...

Der ligger så også link til et TSR sofware "ignore" tool i bunden.

Beklager hvis der er døde links imellem, har ikke lige tjecket efter 🙂


_Letni
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-09-2017 16:03:27
Svar/Indlæg:
2757/215
19# Det kigger jeg lige på her i weekenden. hvor jeg lidt bedre kan samle mig om det.


Sven
 
Superbruger
Tilføjet:
13-09-2017 19:00:51
Svar/Indlæg:
3605/81
#30
je hentede likge duke nukem 3d v1.3 shareware version fra dosgame.com

Ingen issues under dosbox.


_Letni
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-09-2017 19:28:41
Svar/Indlæg:
2757/215
21# Rigtig mange gange tak for tippet prøvede denne version du skrev og den virker og så problemfrit i dos 7,1


Cocio21
 
Moderator
Tilføjet:
13-09-2017 22:09:26
Svar/Indlæg:
4871/46
#22

Ah nice så burde du heller ikke have nogen problemer med de andre versioner ifh til din ms-dos 7.10 🙂

Dvs udover at de kan være compiled med en buggy compiler som nævnt i #19 😛


_Letni
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-09-2017 22:11:53
Svar/Indlæg:
2757/215
23# Men det er nu alligevel lidt mærkeligt nu hvor spillet er fra 1996 og ms dos 7,1 er fra 1994

Hvilket dfer vil sige at det at den originale efter min optik burrde virke.

Men det er nu ligemeget nu hvor jeg har fået Shareware versionen til at virke med lyd osv

"Bruger et SB AWE32 CT3930"


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af _Letni d. 13-09-2017 22:13:50.


_Letni
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-09-2017 22:16:05
Svar/Indlæg:
2757/215
Så nu gælder det bare om at få fundet en ordentlig stak dosspil til svinet så der er lidt og gå i krig med.
Selvom at Tyrian 2000 nu og så er dejligt udfordrende og lidt sjovt at spille.


Cocio21
 
Moderator
Tilføjet:
13-09-2017 22:30:45
Svar/Indlæg:
4871/46
#24/25

Igen så handler det om en bug i en compiler til at, kort sagt lave .exe filerne kompakte i koden/kørbare, som viser sig når man har en Cpu over en hvis Mhz 🙂 Så det har intet med dos versionen at gøre som sådan.

Dosbox har indbygget slow-down funktion, bla derfor at mange fortrækker Dosbox, på nyere Pc´er med Windows self 🙂

Ja tror de fleste store sites er nævnt her i tråden vist, men ellers er det Abandonware +/- Dos du skal bruge som søgeord for at finde det gamle guld frem 🙂


Sven
 
Superbruger
Tilføjet:
14-09-2017 05:26:00
Svar/Indlæg:
3605/81
#24
MS-DOS 7.1 er ikke en "aegte" MS-DOS. det er en nedskaleret DOS der koerte under WIN9x. derfor jeg anbeafle for en ren DOS maskine at bruge en fuld funktions dygtig MS-DOS som 6.x linien.




#25
Tyrian 2000 styre helt vildt. men husk nu at spille den paa hard ellers far du ikke alle banerne og dermed glip af nogle nixe upgrades


min anbefaling er for max DPS er:

Front: Lazer




Rear: Rear MEga pulse





Left :zica superCharger ( eller plasme storm)




Right: BattleShip Classe FireBomb (et MUST)




som sagt er det hoejeste DPS du kan faa i spillet. med ammoless vaaben. du kan skifte size supercharger ud med palsma storm for mere firepower men du har kun 8 skud.
de er dog enorm nice for OSHIT situationer eller boss fights.
Battleship firebomb skyder kontants i alle retning. nar du bruger hoerje skyde knape saa slynger du skibet fremaf.
skud det ind i store bosse for absolut max skade.


HVis du hadxe beholde rear Sonic wave gun til at rejse igennem fjender ville den klart vare en top favorit. desvarre aendrede de det i senere udgaver. frotn sonic wave gun rejse dog stedgivake igennem spil men du kan ikke koebe den i spillet. :(
men rear sonic wavegun synde jeg stadigvaek er rigtige nice i starten




Andre Dos spil jeg kan anbefale:
* Master of Orion 1 (styre stadigvaek og masser af genspilbarghed)
* Wolfensteisn spillene (Hvis du kan vende dig til styringen eller bruger autohotkey til at faa en mere fornuftig styring




Hvis du skulle faa lyst til lidt oldschool civ2 er jeg frisk :)


Svaret blev redigeret 3 gange, sidst af Sven Bent d. 14-09-2017 05:44:27.