Bundkort dødt efter få minutters brug?

Bundkort & CPU d.  03. oktober. 2017, skrevet af Tuug
Vist: 1689 gange.

Tuug
 
Overclocker
Tilføjet:
03-10-2017 22:37:07
Svar/Indlæg:
3/1
Howdy,

Har lige installeret CPU, PSU og RAM på nyt motherboard, da det forrige døde. Jeg fik computeren til at boote og op at køre i nogle minutter, hvorefter den døde.

Mobo MSI Z270 Gaming Pro Carbon
CPU i5 6600k, testet i anden computer, virker.
Køler CM 212 Hyper Evo
PSU Corsair 550W modulær, testet i anden computer, virker.
RAM G.Skill Ripjaws V DDR4-3200 C16 DC 16GB, ikke testet siden crash.
Kabinet Fractal Define S

Det forrige motherboard døde også på uforklarlig vis (GIGABYTE GA-Z170-HD3P).

Er der nogen der har oplevet det samme og kan give mig en løsning?
bmwnp
 
Elitebruger
Tilføjet:
03-10-2017 22:42:59
Svar/Indlæg:
611/4
samme psu fra forrige mobo? eller de andre dele?

døde under belastning?


AliasGus
 
Elitebruger
Tilføjet:
03-10-2017 22:50:12
Svar/Indlæg:
1300/30
Hvad får dig til at sige at bundkortet er dødt?



EasterKanin
 
Elitebruger
Tilføjet:
04-10-2017 04:38:25
Svar/Indlæg:
4337/121
Det lugter af bandit PSU :yes:


Xqual
 
Superbruger
Tilføjet:
04-10-2017 07:29:47
Svar/Indlæg:
718/15
Dine RAM er ikke på QVL.
Så prøv lige med nogle andre


puma99dk|
 
Elitebruger
Tilføjet:
04-10-2017 09:15:29
Svar/Indlæg:
410/8

Dine RAM er ikke på QVL.
Så prøv lige med nogle andre

Xqual skrev d. 04-10-2017 07:29:47


om ram er på QVL listen eller ej betyder ikke at de ikke kan køre i bundkortet, det er mere om de vil køre den rigtig hastighed samt med X.M.P

Jeg har brugt ram som ikke har være på QVL på mange bundkorts aldrig haft de store problemer ved standard hastighed.


bauner
 
Passiv Hwt crew
Tilføjet:
04-10-2017 11:13:11
Svar/Indlæg:
835/71

Dine RAM er ikke på QVL.
Så prøv lige med nogle andre

Xqual skrev d. 04-10-2017 07:29:47


om ram er på QVL listen eller ej betyder ikke at de ikke kan køre i bundkortet, det er mere om de vil køre den rigtig hastighed samt med X.M.P

Jeg har brugt ram som ikke har være på QVL på mange bundkorts aldrig haft de store problemer ved standard hastighed.

puma99dk| skrev d. 04-10-2017 09:15:29

Enten er du heldig, eller også er det bare mig der er uheldig. Jeg har prøvet både stationær og laptop, hvor der var no boot indtil der kom "de rigtige" RAM i....


Freedom
 
Superbruger
Tilføjet:
04-10-2017 12:42:06
Svar/Indlæg:
953/63
#6 Jeg har heller aldrig oplevet at ram ikke fungerede som de skulle. Uanset testede ram på bundkort eller ej 🙂


Temp
 
Overclocker
Tilføjet:
04-10-2017 15:32:33
Svar/Indlæg:
195/5
#6 Jeg har heller ikke oplevet problemer med RAM selvom de ikke hsr været på QVL listen. Lige pt har jeg AM4 og Ryzen CPU med RAM der ikke er QVL men stadig har en DOCP profil der matcher RAM og er stabil.

Det kunne godt tyder på en defekt PSU, hvilken model præcist?


Tuug
 
Overclocker
Tilføjet:
04-10-2017 16:32:06
Svar/Indlæg:
3/1
Jeg vil ikke sige den døde under belastning som sådan. Jeg fik startet computeren og bootet windows til at starte med, ingen problem. Derefter gik jeg ind i BIOS og rodede rundt, for at se om jeg skulle vælge en port til min GPU, som jeg ikke kunne tænde (ingen strøm)
computeren med isat.

PSU er Corsair CX550M.

Det tyder på jeres svar på, at det er PSUen som er død. Jeg vil prøve, om jeg kan få den testet i en vens computer i løbet af weekenden.



#10
Temp
 
Overclocker
Tilføjet:
04-10-2017 20:46:10
Svar/Indlæg:
195/5
#9 Jeg tænkte mere på om PSUen kunne havde en overgang af en art, som ødelægger bundkort? Prøv evt at teste med anden PSU på dit bundkort/CPU og RAM en del ad gangen for at se om de er intakte.


Shadowhunter
 
Elitebruger
Tilføjet:
04-10-2017 21:02:50
Svar/Indlæg:
5474/39
jeg har oplevet kabinetter kan tage livet af pc.
De er lavet i jern eller andet.
Du ikke bruger gummiringe til skruerne, så kan godt gå galt.


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Shadowhunter d. 04-10-2017 21:05:23.


Sven
 
Superbruger
Tilføjet:
05-10-2017 01:28:17
Svar/Indlæg:
3608/81
#6
jeg har bygget paa den hoeje side af 10.000 maskiner med ram som ikke var paa qvl listen.. saa ja det behover man altsaa ikke.

laptops har haft en periode hvor de var lidt mere kraevende, enddesktops.
Men det skyldes at de ikke helt standadsere (Bufferd/unbufferede, ecc osv)) Hvilket slag ram de brugte. Ikke om det var paa qvl eller ej.

men naturligvis at koebo forkert type ram og saa kigge paa Qvl listen vil se ud som om man skal bruge qvl listen


#9
Fejl montering af afstand stykkerne?
Har set det tit og ofte.


Kurt
 
Enthusiast
Tilføjet:
05-10-2017 13:54:16
Svar/Indlæg:
50/7
Som 11# skriver, har jeg også været ude for, at det var kabinettet der var årsag til ødelagt bundkort..


#14
Tuug
 
Overclocker
Tilføjet:
15-10-2017 21:39:02
Svar/Indlæg:
3/1
Update.

Jeg har testet PSU på en anden computer uden problemer, så den må udelukkes.


Razorblade
 
Superbruger
Tilføjet:
16-10-2017 00:17:46
Svar/Indlæg:
201/3
Der er termisk beskyttelse i den psu, kan sagtens være at den er overbelastet, uden at den fejler noget, hvilket grafikkort har du i?


SIOUX
 
Elitebruger
Tilføjet:
16-10-2017 09:03:31
Svar/Indlæg:
1474/40
Mit bud er også PSU. Jeg har gennem de sidste par år, set flere af de billige Corsair CX PSUér direkte ædelægge systemer.

Jeg havde sågar selv en, som ved første øjekast virkede fint, men som efter nogle minutter slukkede, og samtidig fik vores router til at genstarte (ja, giver ikke mening) ved på en eller anden måde, at sende strøm gennem stikkene til andre elektroniske apparater i huset.

Ville ikke røre de billige PSUér med en ildtang.


#17
Tuug
 
Overclocker
Tilføjet:
17-10-2017 08:59:35
Svar/Indlæg:
3/1
Jeg har et 1060 i min egen computer, men da den døde, var det ikke isat.

PSU blev testet på en tilsvarende computer samtidig med der kørte furmark, for at belaste den lidt. Jeg vil umildbart sige der ikke er noget galt med den.


Slizerdk
 
Newbie
Tilføjet:
17-10-2017 13:08:06
Svar/Indlæg:
145/3
Clear cmos uden batteri og strøm til, strøm til uden at tænde 30 sekunder, træk power ned og se om ikke kortet starter uden andet end CPU 1 ramstang i A1 slot og evt onboard grafik ellers GPUs i, dvs så lidt til som muligt under første genstart efter komplet renset af mobo


The
 
Elitebruger
Tilføjet:
18-10-2017 22:21:57
Svar/Indlæg:
1405/100
Jeg tror ikke at det er din PSU. Men dit kabinet som leder strømmen igennem,og danner overgang. Tag det hele ud samlet det på et bord, og test det igen.