Random BOOTMGR MISSING

Software/OS d.  21. oktober. 2017, skrevet af Pvt.P.Nutz
Vist: 1315 gange.

Pvt.P.Nutz
 
Elitebruger
Tilføjet:
21-10-2017 08:32:41
Svar/Indlæg:
5224/222
Får "BOOTMGR is missing.Press Ctrl+Alt+Del to restart" engang i mellem.
Starter fint når jeg så trykker Ctrl+Alt+Del.

Er min SSD ved at dø? Crystaldisk og Magician siger at den er 100 % ok.
Torben67
 
Elitebruger
Tilføjet:
21-10-2017 08:38:35
Svar/Indlæg:
736/273
Tænker også at din SSD har det skidt. Kan man ikke et eller andet med at genistallere boot partition fra USB install?


Pvt.P.Nutz
 
Elitebruger
Tilføjet:
21-10-2017 09:35:54
Svar/Indlæg:
5224/222
#1 Vil det sige at Crystaldisk og Magician er værdiløst når det kommer til SSD health?
Jo, der er noget med at den kan repareres. Skal lige finde min installations USB 😕


Walenad
 
Elitebruger
Tilføjet:
21-10-2017 11:24:14
Svar/Indlæg:
1646/23
Hvor gammel er din SSD? Er den mere end 2 år, så skift den ud.

Har haft en del SSDer der bare er "døde".


Pvt.P.Nutz
 
Elitebruger
Tilføjet:
21-10-2017 11:56:03
Svar/Indlæg:
5224/222
#3 Den er fra maj 2016.

Findes der ikke programmer der er i stand til at teste om den er ved at fejle? Lidt svært at køre en reklamation på at jeg "tror" den er ved at fejle.


The
 
Elitebruger
Tilføjet:
21-10-2017 14:43:38
Svar/Indlæg:
1405/100
Det kunne være sata kable


Pvt.P.Nutz
 
Elitebruger
Tilføjet:
21-10-2017 15:05:52
Svar/Indlæg:
5224/222
#5 Sådan pludseligt? Den er slet ikke blevet flyttet eller rørt ved.

Det startede for en måned eller to siden og skete måske 4-5 gange. Så stoppede det igen, men vendte tilbage i løbet af ugen hvor det er sket 2 gange nu.


wilson
 
Elitebruger
Tilføjet:
21-10-2017 15:26:20
Svar/Indlæg:
770/20
Dt har jeg oplevet er par gange, skift kable, sata port eller reset bios.


Cocio21
 
Moderator
Tilføjet:
21-10-2017 17:03:51
Svar/Indlæg:
4871/46
#6

Hvis det er kablet, kan du se det i SMART ved CRC Error count har ændret sig 🙂 Den fortæller nemlig om der har været fejl imellem Sata interfacet på disk/mobo.

Men jeg vil nu mene at det ikke er din SSD når en genstart klare problemet, MBR eller Bootmgr er jo ikke beskadiget hvis en genstart fixer det 🙂


pansertjald
 
Superbruger
Tilføjet:
21-10-2017 22:26:06
Svar/Indlæg:
984/53
Lyder som BIOS fejl. Jeg havde det på mit gamle Asus ROG board.

Den lavede tit den fejl at den byttede rundt på mine diske, så den valgte en uden boot og nogen gange hjalp det med genstart og andre gange måtte jeg ind i BIOS og fixe boot options.

Jeg skrev det til Asus og jeg fik tilsendt en beta BIOS som fixed det


Pvt.P.Nutz
 
Elitebruger
Tilføjet:
22-10-2017 14:13:58
Svar/Indlæg:
5224/222
#9 Det lyder mere sandsynligt end at disken skulle være ved at fejle. Checker om der findes en nyere bios 🙂


M.Thomsen
 
Elitebruger
Tilføjet:
22-10-2017 15:26:08
Svar/Indlæg:
4026/50
Jeg har et lignende problem med min bærbare, efter jeg skiftede den originale HDD ud med en SSD, inden for 1 måned af ny-køb.
Hvis jeg tvinger til at slukke, og så starte på ny, kræver det nogen gange 30 forsøg, men hvis jeg ctrl+alt+del, så kommer den efter 1-3 forsøg frem med min boot-mannager (kører dual boot nu, gjorde jeg ikke da jeg smed SSD i klappen).
Både klap og SSD var sprit nye.


Pvt.P.Nutz
 
Elitebruger
Tilføjet:
22-10-2017 15:47:01
Svar/Indlæg:
5224/222
#11 Det er pludselig opstået problem, jeg har intet ændret i maskinen og den har kørt siden april, maj 2016 uden problemer.

Nu har jeg opdateret bios og håber at det løser problemet. Hvis ikke så prøver jeg at reparere windows installationen.

Tak for hjælpen alle 🙂


MSJ1982
 
Elitebruger
Tilføjet:
24-10-2017 16:48:57
Svar/Indlæg:
3577/352
Har lige haft samme problem i går, der har intet været så efter en genstart ville den ikke finde boot så måtte ind og slå HDD fra og så til igen og så virkede det.
Garanteret en eller anden random win10 fejl


Pvt.P.Nutz
 
Elitebruger
Tilføjet:
24-10-2017 19:37:48
Svar/Indlæg:
5224/222
#13 Muligvis, men jeg har ikke haft fejlen efter opdatering af bios 😀

Nu er cpu volt til gengæld lidt mærklig da den spiker noget højere end jeg har sat den i bios. Ser ikke ud til at have indflydelse på temps heldigvis.


Sven
 
Superbruger
Tilføjet:
25-10-2017 05:09:07
Svar/Indlæg:
3601/81
#14
jeg ville personligt alligevel give cpu'en en hurtig stress test for at sikre at den nye volt ikke medfoere ustabilitet



Pvt.P.Nutz
 
Elitebruger
Tilføjet:
25-10-2017 15:06:27
Svar/Indlæg:
5224/222
#15 Kørte en smule Stress CPU fra CPU-Z, men det er nok ikke noget der får den til at svede ordentligt. Jeg kunne dog se at volt holdt sig rimelig stabil omkring det den er sat til i bios, 1.225, så de spikes op mod 1.361 er nok sjældne.

Burde nok give den en omgang prime selvom den er helt stabil i BF1 hvilket i virkeligheden er nok til mig 🙂


Pvt.P.Nutz
 
Elitebruger
Tilføjet:
25-10-2017 15:17:27
Svar/Indlæg:
5224/222
10 min prime95 giver maks 74 gr på core 0. De andre ligger under 70. Volt ligger mest omkring 1.28 så alt ok :)


Nesdunk
 
Elitebruger
Tilføjet:
25-10-2017 16:02:59
Svar/Indlæg:
396/71
Nu står der ret meget tekst og har ikke læst det hele... men her er mit input.

Jeg oplevede nøjagtig samme problem for en håndfuld år siden. Løsningen på mit problem den gang var en firmware opdatering af SSD'en og detn har fungeret upåklageligt siden.
Ligesom i dit tilfælde, så kom det ud af absolut ingenting.


Pvt.P.Nutz
 
Elitebruger
Tilføjet:
25-10-2017 16:22:09
Svar/Indlæg:
5224/222
#18 Har overvejet det, men firmware er nyeste udgave. Indtil videre er problemet væk med en bios opdatering 😀