Fejlfindning af død pc

Bundkort & CPU d.  06. december. 2017, skrevet af _Letni
Vist: 2900 gange.

_Letni
 
Elitebruger
Tilføjet:
06-12-2017 20:23:42
Svar/Indlæg:
2757/215
Hej jeg står i den kedelige situation at min pc igen er død

Forstået på den måde at den ikke poster.
Og jeg har se på diagnose dioderne på bundkortet at de skifter imellem ram og cpu LED.

Jeg har haft prøvet flg

reduceret antallet af ram banks til een
Testet hver enkelte bank en af gangen
Haft cpuen ude af soklen og sat den i igen
prøvet med et andet gfx
pillet alt overflødigt ud

Og der er overhovedet ingen respons. Så det store spørgsmål er hvad der evt kan være stået af.
Walenad
 
Elitebruger
Tilføjet:
06-12-2017 20:31:23
Svar/Indlæg:
1657/23
PSU måske.



_Letni
 
Elitebruger
Tilføjet:
06-12-2017 20:41:58
Svar/Indlæg:
2757/215
Og det er og så selvom jeg godtnok kan tænde den men ingenting på skærmen


Razorblade
 
Superbruger
Tilføjet:
06-12-2017 21:39:10
Svar/Indlæg:
201/3
Prøv at resette bios og prøv med en ram klods ad gangen, Jeg havde et lignende problem for nogle år siden, det var en defekt ram klods.


_Letni
 
Elitebruger
Tilføjet:
06-12-2017 21:51:18
Svar/Indlæg:
2757/215
Det har jeg prøvet. med alle 4 stænger.

Så jeg håber lidt at det er rammene der driller mig.


_Letni
 
Elitebruger
Tilføjet:
07-12-2017 14:06:17
Svar/Indlæg:
2757/215
Ja jeg har været ved at kigge lidt nærmere på den og jeg syntes ikke at jeg er kommet videre

Har prøvet med en 250 watts psu at jeg havde på lager- no difference

har testet alle mine stænger ram i mit bundkort still no difference

Har prøvet at resette cmos på den måde at jeg havde cmos batteriet ude og en jumper på de 2 pins til reset af bios
Still no difference.

Så jeg spekulerer på om mit bundkort er dødt eller om det er rammene


_Letni
 
Elitebruger
Tilføjet:
07-12-2017 16:00:06
Svar/Indlæg:
2757/215
Bump


clokker
 
Superbruger
Tilføjet:
07-12-2017 16:13:02
Svar/Indlæg:
755/6
har du afstandsstykker mellem kabinet og bundkort.?


_Letni
 
Elitebruger
Tilføjet:
07-12-2017 20:40:11
Svar/Indlæg:
2757/215
Ja der er afstandsstykker i.

Men jeg har dog lidt bange anelser om at der skal et andet bundkort til 😩


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af _Letni d. 07-12-2017 21:01:03.


_Letni
 
Elitebruger
Tilføjet:
08-12-2017 12:49:47
Svar/Indlæg:
2757/215
Bump

Ja kan det evt hjælpe at smide mit bundkort en tur i ovnen eller er det bedre at jeg ser mig om efter et andet


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af _Letni d. 08-12-2017 12:57:25.


ICE-Cool
 
Elitebruger
Tilføjet:
08-12-2017 13:35:43
Svar/Indlæg:
3735/42
Passer din profil, med din pc der fejler?

Prøv at tag og kortslut din psu for at se om der er liv i den, sæt gerne lidt belastning på den så du kan se om der er liv i den.

Hvis at den virker, så prøv at samle din pc uden for kabinettet, for at se om den så vil starte.

Har du prøvet på at resette din bios?

Ovn tricket vil jeg ikke anbefale, hvis at der er garanti på dit bundkort.


_Letni
 
Elitebruger
Tilføjet:
08-12-2017 13:42:28
Svar/Indlæg:
2757/215
10#

Ja strømforsyningen har jeg testet og den tænder lige så fint både med og uden belastning.

Så det med at samle den udenfor kabinettet bliver nok det sidste skud. Så må det vise sig om bundkortet ryger til RMA


_Letni
 
Elitebruger
Tilføjet:
08-12-2017 15:34:41
Svar/Indlæg:
2757/215
Altså den tænder fint. Men den skifter mellem rem og cpu LED.

og jeg har lige prøvet at se om jeg kunne starte den op udenfor kabinettet uden det gjorde nogen forskel.

Så det store spørgsmål er om jeg skal prøve at sende mit bundkort til RMA


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af _Letni d. 08-12-2017 15:45:48.


Sven
 
Superbruger
Tilføjet:
08-12-2017 15:52:17
Svar/Indlæg:
3608/81
#5
Har prøvet at resette cmos på den måde at jeg havde cmos batteriet ude og en jumper på de 2 pins til reset af bios

Du behover ikke tage batteriet ud hvis du bruger jumperen.
og medmdinre ddu har sat din maskinen i G3 power mode goer det ingen forskel om du hiver batteriet ud eller ej.




@_letni
Umiddelbart er mit bedste gaet herfra dit bundkort.


_Letni
 
Elitebruger
Tilføjet:
08-12-2017 16:03:58
Svar/Indlæg:
2757/215
13# Ja nu hvor jeg har prøvet alt ryger bundkortet til RMA. Så må tiden vise om det er det der har drillet mig hele tiden


_Letni
 
Elitebruger
Tilføjet:
09-12-2017 20:53:53
Svar/Indlæg:
2757/215
Ja så må det vel være på tide at jeg kommer med en tilbagemelding

For som sven bent var inde på kunne det være mit bundkort der var dødt Så det er nu sendt til RMA.

Så må det vise sig om mine bange anelser holder stik.

Og så har jeg købt et brugt AM4 bundkort til midlertidig brug indtil jeg får tilbagemelding på mit nuværende bundkort om det er pengene tilbage eller et spritnyt tilsvarende bundkort.


_Letni
 
Elitebruger
Tilføjet:
24-12-2017 10:35:48
Svar/Indlæg:
2757/215
Ja for lige at følge op på tråden kan jeg fortælle at efter jeg har skiftet mit bundkort ud med et brugt Biostar X370GT3 er der nu liv i min pc igen. Og kører igen rigtig godt dog uden OC + at jeg samtidig har sat min gamle Corsair CX600 i da der har været en del mislyde fra min Eva psu

Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af _Letni d. 24-12-2017 10:37:27.