Tilfældige slowdowns i spil

Gaming d.  28. december. 2017, skrevet af Compax
Vist: 1568 gange.

Compax
 
Elitebruger
Tilføjet:
28-12-2017 00:20:13
Svar/Indlæg:
91/17
Hey

Jeg har den seneste stykke tid nu, haft et virkelig irriterende problem, som opstår i næsten alle spil jeg prøver at spille. Det eneste spil som ikke er påvirket, er League Of Legends, hvad årsagen til dette er, er uvist.

Fejlen består af random slowdowns i spil, det kan være alt fra GTA 5 til Rainbow Six Seige til ghost recon wildlands.
Jeg har altid kunne spille disse spil uden nogen form for drop in frames.

En hurtig beskrivelse ville være at jeg kører med en 60 fps, efter et tilfældigt tidspunkt kører jeg med en 15-20 fps, og alt lyd, lyder som om det er i slowmotion. efter en 10 sek, forsvinder fejlen, dog vender den tilbage, igen og igen.

Problemet er opstået for cirka 2-3 måneder siden, og har ikke haft muligheden for at rette den, da jeg simpelthen ikke ved hvad der er galt.
Varme er ikke et problem, jeg har opdateret til den nyeste GPU driver, og problemet er der stadig.

Mit sidste håb ville være at formatere mit system, men det ville jeg helst undgå.

Klip af fejlen kan ses her:
https://youtu.be/_BW91BaUClg
Bullet
 
Moderator
Tilføjet:
28-12-2017 07:05:45
Svar/Indlæg:
1717/90
Jeg spiller i window fullscreen, og oplever også at fps falder, jeg trykker bare på windows tast og så hoppe ind i spillet igen og væk er det, alt tab virker også

Det er en fejl i windows creator fall updaten.. Jeg har gjort MS bekendt med fejlen, da creator's update også starter ens browser og andre programmer op ved opstart og jeg har IKKE sat dem til at starte automatisk op

Men det kan også være at det er hdd lag, hvordan er dit setup? og bruger du pagefile osv?


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Bullet d. 28-12-2017 07:11:46.


Compax
 
Elitebruger
Tilføjet:
28-12-2017 12:58:37
Svar/Indlæg:
91/17
#1

Jeg kører normalt kun i fullscreen, så tror desværre ikke det er det :/
Kører forresten også Windows 8.1 og ikke Windows 10.

Tror ikke det kunne være harddisk lag, da jeg har haft mine spil liggende på mine harddiske længe, men det kunne godt give mening, da LOL er det eneste spil jeg har på min SSD.

Mit setup
AMD FX 8350
msi 970a-g43
Kingston Fury Black 16GB
AMD R9 380
Samsung Evo 850 256GB
1x Western Digital 1TB 7200RPM
2x Seagate 2TB 7200RPM
600W Cooler Master PSU

Og det hele kører på Windows 8.1


Bullet
 
Moderator
Tilføjet:
28-12-2017 14:28:29
Svar/Indlæg:
1717/90
#2 Men prøv det lige næste gang den gør det og tryk på win tasten og se om det gør noget ved lag..

Har du pagefile på ssd eller hdd? hvis ssd prøv at smide det over på en hdd hvor der ikke er spil fx.


Sven
 
Superbruger
Tilføjet:
28-12-2017 14:38:41
Svar/Indlæg:
3613/81
#0
Skud fra hoften det kan skyldes thread conflicts. Eftersom du har en CPU med kun halvt Antal FPU cores;

Proev mit program "Project Mercury" og slaa "NO SMT conflicts" til

www.techcenter.dk


Compax
 
Elitebruger
Tilføjet:
28-12-2017 15:39:25
Svar/Indlæg:
91/17
#3

Gjorde desværre ingen forskel.

Det jeg dog har lagt mærke til, er at hver gang jeg får disse slowdowns, så kører min CPU ved 1.3GHZ frem for de 4GHZ som den kører hele tiden.
Hvad kan årsagen være til dette?
Varme er ikke et problem, min maskine kører med en 212 EVO og rammer knapt de 60 grader under gaming


Compax
 
Elitebruger
Tilføjet:
28-12-2017 16:27:25
Svar/Indlæg:
91/17
Fik lige optaget en lille video af problemet med AIDA64 og Task manager åben

https://youtu.be/h-NPF8UYLW8


Sven
 
Superbruger
Tilføjet:
28-12-2017 19:08:46
Svar/Indlæg:
3613/81
#6 vu ved jeg ikek om det bare re oga optage software fryser lige saa men det ser ud til at hele maskine fryser og ikke kun spillet.
er det saaledes du oplever det?

Disse hak er langt stoerre end jeg foerst troede/ og er bestem ikke pga threads conflicts.

Koer en gdd test paa disken.
brug evt crystal disk infor for et hurtigt smart log kiggeri


#5
Du ser omvendt paa tingene.
din cpu skruer ned PGA fejlen. du har ikek fejlen PGA cpu'en skruer ned. eftesom din maskine i et kort rum ikke sender nogle instruktioner til cpu skruer den ned for at spare stroem. ligesom ethvert andet tidspunkt du ikke belaster din cpu.

Du skal finde aarsange til hvorfor dette sker.



Compax
 
Elitebruger
Tilføjet:
28-12-2017 19:41:16
Svar/Indlæg:
91/17
#7

Hele maskinen fryser ikke, det er mere et slowdown. På optagelserne fryser maskinen, men det er kun fordi jeg optager.

Her er CDI på alle mine diske

https://imgur.com/a/RUUBu

F: disk har jeg Ghost Recon, D: har jeg Rainbow Six, og begge spil har samme problem med slowdowns.

C: disk er den eneste som jeg har League of legends på, som er det eneste spil uden slowdowns.

Jeg er virkelig tabt for ideer til hvad der kan være galt, eller hvorfor den gør det, da det bare pludselig er begyndt ud af det blå.

Som sagt er mit eneste bud en formatering, men ved virkelig ikke om dette vil have nogen effekt.


Bullet
 
Moderator
Tilføjet:
30-12-2017 07:00:32
Svar/Indlæg:
1717/90
#8 Hmm, nu spørger jeg lige dumt, har du installeret chipset drivers og sata drivers fra amd?

Og inde i strømstyring, har du sat den til "Høj ydeevne"?
https://www.reviversoft.com/da...


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Bullet d. 30-12-2017 07:04:10.


Cocio21
 
Moderator
Tilføjet:
30-12-2017 19:51:27
Svar/Indlæg:
4873/46
Det kan godt være VRMs der trottler.

Prøv at bruge HWinfo til at se hvor meget strøm Lol kræver af Cpu´en fremfor de andre spil.

Er det en del mere, kunne du prøve med en lille blæser henover VRMs.

Jeg ville også have sagt prøv at røre ved VRM heatsink og mærk, men eftesom de ikke har et heatsink, så er det en dårlig ide, du brænder helt sikkert fingrene ved at røre ved dem 😛


Compax
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-01-2018 14:17:54
Svar/Indlæg:
91/17
#9

Jeg tror lige jeg kigger på det, og ser om jeg ikke kan reinstallere dem :)
Den er blevet sat på "Høj ydeevne" som desværre ikke gjorde nogen forskel :/

#10

Tror du har fat i noget der, lagde mærke til da jeg skulle encode noget i Handbrake at jeg også fik disse slowdowns i performance, så kan faktisk godt være det er mit motherboard som ikke kan levere nok til min CPU :(


Klump
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-01-2018 14:24:11
Svar/Indlæg:
428/2
Hvordan er din CPU Temp når du f.eks encoder eller spiller? Kunne lyde som om din CPU Thermal Throttler pga varme.


Compax
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-01-2018 18:49:25
Svar/Indlæg:
91/17
#12

Min CPU ligger omkring de 60 grader. kører med en Hyper 212 EVO som jeg aldrig har haft nogle problemer med.

Efter at have HWinfo åben både i League, og i Rainbow Six, lagde jeg mærke til at League ikke presser min CPU så meget, og er nok derfor jeg ikke får de slowdowns, som jeg gør i alle andre spil.

https://youtu.be/8wQQkxptNKo


Bullet
 
Moderator
Tilføjet:
02-01-2018 16:14:50
Svar/Indlæg:
1717/90
#11 Så skal du nok ud og købe en ny PSU evt, kan jo ske at den du har er træt af dage :( så køb en lidt større, så er du også fremtidssikret hvis du opgradere noget senere hen.. 🙂 Hvis jeg havde en liggende der var kraftig nok så ville jeg ellers godt låne dig den for at tjekke.

Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Bullet d. 02-01-2018 16:20:56.


Compax
 
Elitebruger
Tilføjet:
02-01-2018 16:37:54
Svar/Indlæg:
91/17
#14

Kan det virkelig være min PSU?

den skulle kun trække cirka 435W under load :o Og det er en 6600W Bronze certified, så det undre mig lidt hvis det er den som problemet ligger hos, da den også kun er fra 26-02-2016 så det ville da være vildt hvis den allerede var blevet træt.


Bullet
 
Moderator
Tilføjet:
02-01-2018 16:59:32
Svar/Indlæg:
1717/90
#15 Nu googlede jeg lige dit bundkort, Det var godt nok mærkeligt at de ikke har puttet heatsinks på VRM, Så jeg tror sgu #10 har meget ret, der er flere som har skrevet om det har failet hos dem med vrm fail/varme...

Fandt dem her på en de sider
www.goo.gl/BYzdBT


Svaret blev redigeret 3 gange, sidst af Bullet d. 02-01-2018 17:05:37.


Compax
 
Elitebruger
Tilføjet:
02-01-2018 17:42:21
Svar/Indlæg:
91/17
Vi er enige om VRM er de 5 jeg har markeret her ik?

https://imgur.com/a/mFQAZ

I så fald, ville det ikke så være en mulighed at prøve at vende den blæser der sidder som exhaust i mit kabinet, og vende den til intake?

Hvor sender moddyi fra?
Er det muligt at få det bestilt inden for rimlig tid?
Eller findes der et dansk sted som sælger det samme?

Har kigget lidt på https://www.ebay.com/itm/12pcs...

Ved ikke om disse ville være bedre?


Svaret blev redigeret 2 gange, sidst af Compax d. 02-01-2018 17:53:59.


Bullet
 
Moderator
Tilføjet:
02-01-2018 19:29:38
Svar/Indlæg:
1717/90
#17 Ja det er synderen som du har markeret..
Ja ok de er lidt større. Men kan de være der? dem jeg fandt er 6.5mm x 12mm og de blev anbefalet på den jeg fandt frem til og dem du har fundet er lidt større.. men du kan prøve at måle dig frem..

Anyhow.. kan være jeg har noget liggende i gemmeren, kan lige tjekke imorgen..


Compax
 
Elitebruger
Tilføjet:
02-01-2018 20:05:59
Svar/Indlæg:
91/17
#18

Det kunne altså være super fedt hvis du havde nogen liggende :)

Havde ærlig talt ikke kigget på størrelsen, og kan se du har ret.
Den hjemmeside virker dog ret dyr, hvis man skal have 10 stk, så koster det 6 dollars, og fragt er lige 10 dollars oven i :/


Bullet
 
Moderator
Tilføjet:
03-01-2018 05:14:35
Svar/Indlæg:
1717/90
#18 Yup, Men se lige på coolerkit.dk evt..
Jeg vender tilbage med svar om jeg skulle have nogle liggende senere idag :)


Bullet
 
Moderator
Tilføjet:
03-01-2018 14:48:03
Svar/Indlæg:
1717/90
#19 Darn it jeg havde kun 2 der passede og de andre var for store :(


Compax
 
Elitebruger
Tilføjet:
03-01-2018 15:01:36
Svar/Indlæg:
91/17
#21

øv er glad for du kiggede :)

Ville de her kunne gå an?
https://www.coolerkit.dk/shop/...


Bullet
 
Moderator
Tilføjet:
03-01-2018 15:47:21
Svar/Indlæg:
1717/90
#22 Prøv at måle dem på bundkortet, så hvis de passer så bestil 🙂

Fandt også dem her, lidt billigere
https://dk.rs-online.com/web/p...


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Bullet d. 03-01-2018 15:48:50.