Strømforsyning til ATX-bundkort

Strømforsyning d.  02. maj. 2018, skrevet af simontour
Vist: 1735 gange.

simontour
 
Ny Bruger
Tilføjet:
02-05-2018 11:59:06
Svar/Indlæg:
24/8
Hej

Er ved at bygge en lidt ældre computer for første gang og undres over følgende:

Hvis man har et bundkort af modellen Gigabyte GA-7ZXE (https://www.gigabyte.com/Mothe... ), hvilken strømforsyning kan man så bruge?
Har læst, at det skal være en med ATX-understøttelse, og at de fleste moderne strømforsyninger understøtter ATX. Kan man så regne med at hvilken som helst ATX-strømforsyning leverer de rigtige volts, bare at strømforsyningen har et 20-pin stik til bundkortet, nu hvor det er det bundkortet i dette tilfælde kræver (og ikke 24)?


Tråden blev redigeret 1 gang, sidst af simontour d. 02-05-2018 12:01:34.
cmk87
 
Newbie
Tilføjet:
02-05-2018 13:44:35
Svar/Indlæg:
31/2
tror du skal have fat i en ældre model... jeg kan ikke helt læse i manualen hvilken psu den skal have.

Har du googlet?


akacomicsdk
 
Enthusiast
Tilføjet:
02-05-2018 14:00:02
Svar/Indlæg:
547/34

De fleste power-supplies har et 24 pins-stik med en sektion på 4 pins der kan klikkes på eller af, så den kan bruges på bundkort med både 20- og 24-pins.



Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af akacomicsdk d. 02-05-2018 14:00:55.


simontour
 
Ny Bruger
Tilføjet:
02-05-2018 20:46:51
Svar/Indlæg:
24/8

tror du skal have fat i en ældre model... jeg kan ikke helt læse i manualen hvilken psu den skal have.

Har du googlet?

cmk87 skrev d. 02-05-2018 13:44:35


Ja jeg har googlet, men er kommet til den konklusion, at jeg skal læse lidt mere for at forstå emnet bedre 🙂


simontour
 
Ny Bruger
Tilføjet:
02-05-2018 21:04:43
Svar/Indlæg:
24/8


De fleste power-supplies har et 24 pins-stik med en sektion på 4 pins der kan klikkes på eller af, så den kan bruges på bundkort med både 20- og 24-pins.

akacomicsdk skrev d. 02-05-2018 14:00:02


Den strømforsyning jeg allerede har er fra FSP Group Inc med et max output på 250W.
Stikket til bundkortet har 20 ben, og bundkortet jeg har bestilt har ligeså en sokkel til 20 ben. Burde man så kunne gå ud fra, at der vil blive leveret nok strøm?
Computeren jeg har taget strømforsyningen fra er fra 2005, mens det kort jeg har er fra ca. 2000. Ved ikke om det er en indikation på, man godt kan bruge den, nu hvor de begge er ATX?


PCDania
 
Superbruger
Tilføjet:
03-05-2018 19:43:55
Svar/Indlæg:
552/0
Problemet du kan risikere at støde ind i er at dit gamle bundkort har en -5V pin (pin 18) i 20 pin stikket medens moderne ATX strømforsyninger ikke bruger -5V, i stedet bruges pin 18 til Ground.

Hvilken ATX version er den FSP du allerede har? Der er nemlig også noget med at fra og med ATX version 2 begyndte man at lade 12 volt levere mere strøm til bundkortet for at øge stabiliteten, samtidig mindskede man 5 og 3.3 volt. Stødte selv ind i problemet med -5V tidligt i 2005 med et MSI bundkort hvor onboard lyd ikke virkede. Fandt efter en del research ud af at MSI havde ladet -5V sørge for strøm til lyd, og det understøttede PSUen kunden havde valgt ikke.


Cocio21
 
Moderator
Tilføjet:
04-05-2018 09:39:24
Svar/Indlæg:
4871/46
#4

Tjeck hvad der står på PSU´en (den FSP)

Men du kan sagten smide den på og prøve, det er kun ISA der bruger -5V 🙂

-5V har ikke været påkrævet af design specs siden ATX kom til, dvs det har været en valgfri pin optil ATX 1.3 hvor den er blevet forbudt i ATX design´et. Pin 18 skulle ikke bruges til noget mere og er tagged som NC/Reserveret.

Masser af info her med kilder :

https://en.wikipedia.org/wiki/...


simontour
 
Ny Bruger
Tilføjet:
04-05-2018 11:35:10
Svar/Indlæg:
24/8
Jeg har nu fundet ud af, at pin 18 på min PSU er tagged som NC/Reserveret, men at bundkortet, som jeg venter på at modtage, bruger pin 18 til -5V (https://ibb.co/koE14S ).

MEN

Derimod har jeg også tjekket det bundkort, som PSU'en var tilkoblet oprindeligt, hvilket er et MSI KM4M (ms 6734). I manualen står der, at dette kort også bruger pin 18 til -5V, men det har det jo aldrig fået, da PSU'en ikke har leveret det (https://ibb.co/gGJxUS ).

Hvordan kan det være?


Cocio21
 
Moderator
Tilføjet:
04-05-2018 12:29:18
Svar/Indlæg:
4871/46
Nu ved ikke med det Msi bræt, men det gigabyte du linker til har netop ikke en ISA port selvom der er plads til det så chancen for at de overhovedet har brugt Isa bussen i chipsættet til noget som helst er minimal 🙂

Det er sikkert det samme med det Msi bræt, hvis der ikke er strøm til en aktiv bus, så bliver det meget svært for bios at køre POST færdig :-p


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Cocio21 d. 04-05-2018 12:30:39.