Installation af Win10: "couldn’t create a new partition or locate an existing one"

Windows 10 d.  09. maj. 2018, skrevet af JF_Fredsgaard
Vist: 1710 gange.

JF_Fredsgaard
 
Elitebruger
Tilføjet:
09-05-2018 14:12:26
Svar/Indlæg:
1000/101
Jeg har netop samlet en computer som skal bruges stil at køre fire skærme på min arbejdsplads.

Jeg forsøger at installere Windows 10 på den, men støder på følgende fejl under oprettelse af partition til installationen.
"We couldn’t create a new partition or locate an existing one. For more information, see the Setup log files." - Så den parition windows laver, kan man altså ikke installere Windows på 🤡
Jeg har prøvet at google mig frem, og er kommet frem til lidt forskelligt, her i blandt at fjerne alle peripherals der er unødvendige. Jeg har sågar fjernet grafikkortet også, for at undgå mulige fejlkilder. Vi er helt nede på Motherbobard, CPU, Ram, Harddisk og PSU.
Stadig samme fejl.
Jeg forsøger så at slette disken og lave en NTFS partition gennem kommandoprompt i Troubleshooting-delen af installationen.

Jeg har derefter prøvet at skifte mellem GUID og MBR, stadig uden held.

Jeg frygter lidt at det er fordi mit USB stik sidder i, men det er for fan der Win10 installationen ligger på, så det ville undre mig hvis den ikke kunne håndtere det.
Da computeren er sat op med en M2 disk, kan jeg ikke bare lige smide den i en anden computer, da jeg ikke har andre der kan have sådan en siddende i, til rådighed.

Nogle gode råd til hvordan jeg lige kommer videre her?
Kadett87
 
Superbruger
Tilføjet:
09-05-2018 15:45:26
Svar/Indlæg:
765/65
Manøvren burde være den samme på win10:
https://www.youtube.com/watch?...


JF_Fredsgaard
 
Elitebruger
Tilføjet:
09-05-2018 16:01:19
Svar/Indlæg:
1000/101

Manøvren burde være den samme på win10:
https://www.youtube.com/watch?...

Kadett87 skrev d. 09-05-2018 15:45:26


Jeg har kopieret det hele til en ny partition på disken, fjernet USB'en, og bootet til installeren på den nye partition.
Nu får jeg bare:
"Windows could not prepare the computer to boot into the next phase of installation. To install Windows, restart the installation"


Walenad
 
Elitebruger
Tilføjet:
09-05-2018 16:30:55
Svar/Indlæg:
1647/23
Driveren til M2 skal slipstreames ind, ikk?

Prøv med en normal disk eller en win10 der har driveren med.


ICE-Cool
 
Elitebruger
Tilføjet:
09-05-2018 18:13:17
Svar/Indlæg:
3735/42
1. du skal aktivere uefi boot i bios, det kan også hedde noget med Fastboot.
2. Du skal ind og aktivere Nvme i bios, hvis at det er en m.2 disk der har Nvme.

Så burde du kunne starte installationen, fjern alle partitioner, hvis at der er nogle på den nu, og få Windows 10 til at oprette partitionen.


JF_Fredsgaard
 
Elitebruger
Tilføjet:
11-05-2018 09:11:58
Svar/Indlæg:
1000/101

1. du skal aktivere uefi boot i bios, det kan også hedde noget med Fastboot.
2. Du skal ind og aktivere Nvme i bios, hvis at det er en m.2 disk der har Nvme.

Så burde du kunne starte installationen, fjern alle partitioner, hvis at der er nogle på den nu, og få Windows 10 til at oprette partitionen.

ICE-Cool skrev d. 09-05-2018 18:13:17


Fastboot er aktiveret, men der er ingen steder der oplyser noget omkring NVMe.
Det eneste jeg kan finde er angivet som PCIe-storage, men det er vel også det der menes? - Jeg har hvertfald aktiveret den, og det virker stadig ikke.


JF_Fredsgaard
 
Elitebruger
Tilføjet:
11-05-2018 09:46:38
Svar/Indlæg:
1000/101
Nu har jeg smidt en normal SSD til, som installerer uden problemer.
Efterfølgende vil jeg så boote fra USB, og kopiere alt indholdet fra min SSD til min M.2-disk via command prompt..

Lad os håbe det virker 😐


Walenad
 
Elitebruger
Tilføjet:
11-05-2018 13:46:49
Svar/Indlæg:
1647/23
Hvad "hedder" det mobo du har den på? Kan være der er noget special der.


JF_Fredsgaard
 
Elitebruger
Tilføjet:
11-05-2018 14:27:32
Svar/Indlæg:
1000/101

Hvad "hedder" det mobo du har den på? Kan være der er noget special der.

Walenad skrev d. 11-05-2018 13:46:49


Det er et Gigabyte GA-H270N-WIFI Mini-ITX board.
Den kan sagtens boote til NVMe så længe der sidder en anden SSD i, men så snart det er den eneste disk der sidder i, kan den ikke finde den.. Jeg forstår det simpelthen ikke