Egen router og Yousee

Netværks udstyr d.  18. juni. 2018, skrevet af Zule
Vist: 4472 gange.

Zule
 
Newbie
Tilføjet:
18-06-2018 22:27:16
Svar/Indlæg:
42/5
Hej alle

Jeg har et netværk bestående af Ubquiti USG, 2 ubquiti Ap'er long range og 3 Ubquiti switches og cloud key så det kan styres nemt.

Jeg har internet og TV fra Yousee via bredbånd som virker fint på Yousee routeren. Men hvis jeg kobler min Yousee boks på via min egen router, så går det galt. Den kan ikke vise billedet mere end 5-10 sekunder. Dette skyldes at streaming af TV til boksen ikke sendes korrekt da det skal køre via multicast, som ærlig talt er lang ud over mit netværks kendskab. Men jeg har googlet en del om det og kan godt forstå konceptet. Jeg kan bare stadig ikke få det til at virke. Det med multicast er noget jeg har læst i nogle tråde.

Jeg har i Yousee routeren sat min egen router som DMZ og slukket for alt wifi på Yousee delen, så jeg kun har wifi på mine egne AP'er.

Min Yousee router har jeg sat til at køre på ip 192.168.2.1 og så kører min egen router på 192.168.1.1.

Hvis der er nogle netværks eksperter så er jeg meget villig til at høre om i har gode råd til hvordan jeg får sat mit Ubquiti udstyr op til ikke at smadre TV signalet fra Yousee routeren.


Tråden blev redigeret 1 gang, sidst af Zule d. 18-06-2018 22:29:08.
KleitusIV
 
Redaktør
Tilføjet:
18-06-2018 23:20:33
Svar/Indlæg:
4083/294
Har du sat din Yousee router til bridge mode?

Du skal også køre Yousee aktivering efter du sætter ny router til

https://aktiver.mitwifi.dk/

Yousee skal på deres server registrere MAC adresse på din nye router.


LeetDonkey
 
Elitebruger
Tilføjet:
19-06-2018 08:05:29
Svar/Indlæg:
674/41
Jeg kører en lidt finurlig opsætning med VLANs for at få det til at fungere.

Den korte version er at TV bokse sidder på deres eget VLAN som går direkte i Yousee routeren, alt andet render i pfsense.

Jeg går ud fra at siden du får TV via IPTV så er det ikke coax men xDSL?


Zule
 
Newbie
Tilføjet:
19-06-2018 08:28:04
Svar/Indlæg:
42/5
#1 Det er vist kun med coax kabel at det skal aktiveres. Jeg har ikke problemer med min egen router, den virker fint. Og bridge mode findes ikke i Yousee routeren.

#2 Du har ret. Det er via deres home trio boks som sender tv via IPTV. Kan du forklare en længere version hvad du har gjort? Jeg kunne sagtens lave en lan som kun er til TV boksen, hvis der er løsningen.


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Zule d. 19-06-2018 08:28:35.


LeetDonkey
 
Elitebruger
Tilføjet:
19-06-2018 08:48:34
Svar/Indlæg:
674/41
#3

Jeps, jeg tegner lige noget så det er til at forstå hvad jeg har gjort, og vender tilbage senere.

Jeg har også Yousee med TV via xdsl, dog med noget lidt andet udstyr bagved, men princippet bør være det samme.


LeetDonkey
 
Elitebruger
Tilføjet:
19-06-2018 09:10:27
Svar/Indlæg:
674/41
En hurtig tegning i paint




Det er min opsætning, forbindelserne der både er VLAN 10 og 20 er samme kabel, men trafikken er så opdelt på hver sit VLAN.

Portene er så sat op med de korrekte VLANs på de forskellige switche.


Zule
 
Newbie
Tilføjet:
19-06-2018 09:26:52
Svar/Indlæg:
42/5
#5 Okay så hvis jeg forstår rigtigt så har du 2 stik som går ind i din switch som du så bruger til hver sit lan, som du så sender videre ud på dit lan?
Jeg havde ikke overvejet at jeg kunne have 2 indgang i switchen


LeetDonkey
 
Elitebruger
Tilføjet:
19-06-2018 09:33:42
Svar/Indlæg:
674/41
#6
Hvilken switch? Der er 3 på tegningen 🙂
De streger der går imellem Mikrotik switchen og Netgear switchen er ét kabel i én port, men i opsætningen i switchen kan du sætte den specifikke port op til at tillade begge VLANs.

Det er det samme for kablet imellem Linksys og Netgear, 1 kabel, 1 port sat op til 2 VLANs.

Så jeg bruger f.eks. 5 porte i alt i netgear switchen.

TV-BOKS 1 har sin egen port i Netgear switchen sat op til VLAN 20
Mediecenter har sin egen port i netgear switchen sat op til VLAN 10
Fjernsyn 1 har sin egen port i netgear switchen sat op til VLAN 10


Zule
 
Newbie
Tilføjet:
19-06-2018 13:14:22
Svar/Indlæg:
42/5
#7 Det giver mening med dit netværk ud fra din tegning. Men hvis vi tager udgangspunkt i at jeg har 1 eller 2 switches så er billedet lidt mere simpelt for mig. Jeg har lavet en tegning af det vil prøve at sætte op i aften. Jeg vender tilbage om det virker.
Det du i virkeligheden har gjort for at få det til at virke er at trække tv'et uden om din egen router. Så er du fri for at sætte multicast osv. op.

https://imgur.com/a/aGGZSUg




EDIT: Jeg tillod mig til at indsætte billede i dit svar i stedet for blot et link //Martinta.


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af martinta d. 19-06-2018 14:39:46.


Kadett87
 
Superbruger
Tilføjet:
19-06-2018 13:37:52
Svar/Indlæg:
765/65
#8
Du er på rette vej!
Jeg har haft samme problem og har løst det præcist som du beskriver med din tegning.


LeetDonkey
 
Elitebruger
Tilføjet:
19-06-2018 13:39:56
Svar/Indlæg:
674/41
#8

Det er lige præcis det jeg har gjort.
Jeg havde oprindeligt Fullrate med dertilhørende tv boks, og jeg kunne simpelthen ikke få det til at virke igennem pfsense.
Det endte med at jeg kastede håndklædet i ringen, og lavede det setup ovenover 🙂
Da jeg så skiftede til Yousee kørte jeg bare videre med det - opsætningen burde nemlig virke uanset hvem du har 😀


#11
Zule
 
Newbie
Tilføjet:
19-06-2018 13:40:01
Svar/Indlæg:
42/5
#9
Genialt. Glæder mig til at få det til at spille. Jeg har forsøgt i 1 måned nu med alle mulige ting.


Kadett87
 
Superbruger
Tilføjet:
19-06-2018 14:49:25
Svar/Indlæg:
765/65
#11 Det er utroligt at det skal være så vanskeligt.
Processen for mig bestod i at lære hvad vlan egentlig kan bruges til samt at indkøbe switche til en mindre formue.
Må indrømme at jeg et par gange undervejs overvejede hvad jeg egentlig havde gang i, men det er alsammen god underholdning :)


#13
Zule
 
Newbie
Tilføjet:
19-06-2018 20:37:42
Svar/Indlæg:
42/5
Jeg har nu fået sat det op så jeg har lavet et lan som hedder IPTV som VLAN 20.
Underligt nok så virker det nu. TV'et viser nu billede. Det tog dog 5 minutter før TV boksen opdagede at den fik signal. Den var nemlig vildt lang tid om at starte op.

Dog så virker det underligt at TV boksen har fået IP 192.168.2.10 da det er samme IP som jeg har givet min egen USG.
Jeg har jo sat DMZ i Yousee routeren til at pege på 192.168.2.10 som så er ip'en på min USG. Måske en kan forklare mig hvordan de kan have samme ip?

Underligt nok så kan jeg heller ikke se på min switch at den forstår at den har 2 uplink. Jeg burde da kunne konfigurere at port 1 var min USG uplink og port 2 var også et uplink.



Min USG:




Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Zule d. 19-06-2018 20:39:01.


#14
Zule
 
Newbie
Tilføjet:
19-06-2018 20:53:32
Svar/Indlæg:
42/5
Her kan i se Yousee routerens indstilling.



#15
Zule
 
Newbie
Tilføjet:
19-06-2018 21:13:07
Svar/Indlæg:
42/5
Okay det virker ikke særlig godt. Hvis jeg genstarter Yousee TV boksen så starter den aldrig op. Det er som om den står og venter på at få en IP


LeetDonkey
 
Elitebruger
Tilføjet:
20-06-2018 08:24:58
Svar/Indlæg:
674/41
Umiddelbart ud fra dit billede ser det rigtigt nok ud, jeg er dog overhovedet ikke bekendt med Ubiquitis opsætning.

Jeg har iøvrigt husket forkert
VLAN 200 er mit normale net
VLAN 300 er til mine TV bokse

Her er opsætningen for min Tomato firmware router:



Port 4 er den port der er forbundet til den anden switch, den er medlem af både VID 200 og VID 300, samt er sat til 'TAGGED'

Port 1 og 2 er kun medlem af VLAN 200, de er sat til untagged
Port 3 er kun medlem af VLAN 300, den er også sat til untagged.



#17
Zule
 
Newbie
Tilføjet:
20-06-2018 08:31:04
Svar/Indlæg:
42/5
#16
Okay, det hjælper lidt. Men jeg tror ikke det primære problem er mit Ubiquiti opsætning. Jeg tror muligvis det er min opsætning af DMZ i Yousee routeren som er gal da både min Ubiquiti USG og TV boks har ip 192.168.2.10.
Dog har jeg ikke funder ud af hvordan man har 2 uplink i en switch. Jeg syntes ikke jeg kan finde en guide til det.

Kan du evt. se hvad du har gjort på din Yousee router?


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Zule d. 20-06-2018 08:31:32.


LeetDonkey
 
Elitebruger
Tilføjet:
20-06-2018 08:46:34
Svar/Indlæg:
674/41
#17

Hmm ja, det burde de ikke.
Som jeg husker det burde du dog kunne se en liste over DHCP klienter i din yousee boks, så kan du måske få en idé om hvad der er galt.

Jeg må lige se om jeg kan tage et screenshot når jeg kommer hjem, men som udgangspunkt er den eneste ændring at jeg har disabled WIFI samt sat pfsense som DMZ


Kadett87
 
Superbruger
Tilføjet:
20-06-2018 10:11:15
Svar/Indlæg:
765/65
Er din USG sat op til at køre med en statisk "WAN"-ip?

Hvis du sætter både din USG og din tvbox til DHCP (er tv-boxen som standard) og så laver DHCP reservation på yousee routeren burde det køre.

Min yousee router (TDC homebox) kræver nogen gange en genstart for at fatte at den skal release gamle DHCP reservationer.


Svaret blev redigeret 2 gange, sidst af Kadett87 d. 20-06-2018 10:14:06.


#20
Zule
 
Newbie
Tilføjet:
20-06-2018 22:42:57
Svar/Indlæg:
42/5
Det lykkedes nu at få til at virke. Jeg har gjort som min tegning beskrev tidligere. Grunden til det ikke virkede igår var fordi min USG og forbindelse hen til tv boksen havde samme ip. Jeg fik derfor reseveret 2 forskellige ip'er og så har jeg samtidig også deaktiveret "UPnP IGD" da jeg ikke får brug for det på yousee routeren.

Et kæmpe minus er dog når jeg skal lave port forwarding, så skal jeg gøre det både på yousee routeren og min egen usg. Det virker lidt bøvlet da når jeg har sat min usg til at være DMZ så burde den få alt trafik




Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Zule d. 20-06-2018 22:47:07.


Kadett87
 
Superbruger
Tilføjet:
21-06-2018 08:41:31
Svar/Indlæg:
765/65
Ang portforwarding.

Hvis du sætter din USG i DMZ på routeren, burde det ikke være nødvendigt.

Der kan dog være noget med navneopløsning, når du tilgår tingene inde fra dit eget netværk. (det har jeg ikke selv fået løst endnu)


#22
Zule
 
Newbie
Tilføjet:
21-06-2018 08:43:55
Svar/Indlæg:
42/5
#21
Ok. Men f.eks. min nas skal kunne nåes udefra. Det kan den kun hvis laver en portforwarding på yousee routeren. Det er nærmest ligemeget hvad jeg gør på min USG. Og jeg har enda sat firewall på yousee routeren til det laveste sikkerhed.


Kadett87
 
Superbruger
Tilføjet:
21-06-2018 14:15:32
Svar/Indlæg:
765/65
Har du rent faktsik prøvet at gøre det udefra eller har du kun prøvet at tilgå den inde fra dit LAN med den eksterne adresse?


#24
Zule
 
Newbie
Tilføjet:
21-06-2018 14:29:49
Svar/Indlæg:
42/5
#23
Jeg har gjort det udefra ved at dele min telefons net (wifi slukket). Så det er rimelig sikkert at jeg ikke kommer igennem 🙂


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Zule d. 21-06-2018 14:30:40.